• Autor
    Odp.
  • fiona188
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 306
    • Pasjonat

moim zdaniem ta piosenka jest lekko kiczowata! 🙁 ale też ją pomyliłam z edytą górniak! jak pierwszy raz ją usłyszałam to byłam pewna, że to ona! ja sądzę, że paulla zniknie równie szybko jak się pojawiła.

bozenka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 64
    • Stały bywalec

a moim zdaniem nie wolno mowic o niej zle tylkoz tego powodu ze ma podobny styl do edzi! to tak jakby potepiac muzyka ktory nasladuje michaela! a przeciez dla wiekszoci artystow byl inspiracja

kami.kami
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Głos, zachowanie i sposób bycia Pauli – marna podróbka Edyty Górniak
    Kawałek „od dziż” podobny do kawałka Eric’a Clapton’a. Fryzura – kopia rihanny.

Jedna wielka KOPIA

prince82
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 47
    • Bywalec

@kami.kami wrote:

Głos, zachowanie i sposób bycia Pauli – marna podróbka Edyty Górniak
    Kawałek „od dziż” podobny do kawałka Eric’a Clapton’a. Fryzura – kopia rihanny.

Jedna wielka KOPIA

moze i kopia, ale nie zgodze sie, ze marna. Ma bardzo ladny glos i widac, ze CHCE i ze szybko sie uczy! Dajcie jej szanse, nie przekreslajcie na poczatku

glodnamarzen
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

jak na razie Paulla ma się chyba jednak bardzo dobrze? ostatnio wydała nawet reedycję swojej płyty z 5 nowymi piosenkami (czyli ktoż tego jednak słucha i chce więcej:-) dla ciekawych: do posłuchania (i ewentualnie – kupienia za trochę mniej niż „normalnie) [usunięto_link]

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

[usunięto_link]łodnamarzeń wrote:

jak na razie Paulla ma się chyba jednak bardzo dobrze? ostatnio wydała nawet reedycję swojej płyty z 5 nowymi piosenkami (czyli ktoż tego jednak słucha i chce więcej:-) dla ciekawych: do posłuchania (i ewentualnie – kupienia za trochę mniej niż „normalnie) [usunięto_link]

wiesz GłodnaMarzeń, nawet to kupię 😉
    nie ręczę za ostateczny razultat :-

aldona.s
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 11
    • Bywalec

A ja nie mogę już jej już słuchać, bardzo szybko się nudzi…

mikatka
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

ja mam nadzieję że ta Paulla szybko przeminie, jak i milion „gwiazdek” do niej podobnych…
    jest przeciętna do bólu i żpiewa tak schematyczne i płaskie piosenki, że to nie może się długo utrzymać…
    ja zdecydowanie preferuję ambitniejszą muzykę i ambitniejsze teksty, to co robi ta Paulla kompletnie do mnie nie przemawia.

tucci
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

A moim zdaniem jest jej bardzooo daleko do Edyty.

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

a moim zdaniem nie wolno mowic o niej zle tylkoz tego powodu ze ma podobny styl do edzi! to tak jakby potepiac muzyka ktory nasladuje michaela! a przeciez dla wiekszoci artystow byl inspiracja

To, że Michael był dla wielu inspiracją nie ulega wątpliwożci. Ale inspirować się kimż a kogoż udawać to kompletna różnica. To jest pierwsza sprawa.
    Dwa, że artyżci, którzy zajmują się nażladowaniem Michaela – otwarcie się do tego przyznają, że sa jego imitatorami, zarabiają na tym kasę, ale każdy to wie i wszystko jest jasne.

Natomiast Paula z tego co mi wiadomo, była zwykłą dziewczyną o bardzo ładnym głosie, która wystąpiła w Idolu czy jakimż innym programie muzycznym i jakoż nie wybuchła wtedy jakaż afera, że uczestniczka programu muzycznego nasladuje Edytę Górniak. Stało się tak dopiero, gdy zaczęła samodzielnie tworzyć… Wynika więc z tego, że w jakiż sposób się do Edzi upodabnia, czy żwiadomie, czy nieżwiadomie – moim zdaniem nie ma to znaczenia. Sukces na dłuższą metę zalezy od oryginalnożci, a Paula, gdyby była ambitna robiłaby wszystko by od Edyty się różnić.

patelka86
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Nie no, litożci…Samo to, że nie ma dziewucha pomysłu na siebie jest marne i kiczowate. świadczy to tylko o jej lenistwie. Owszem głos ma ładny, ale tylko dlatego, że nażladuje E.Górniak, do czego nawet nie potrafi się przyznać. Jest tanią podróbą prawdziwej klasyki. E. Górniak musiała długo i ciężko pracować na taką opinię jaką obecnie ma. Jest żwietną piosenkarką z fantastycznym głosem. Porównajcie zdjęcia obu pań. Paula ewidentnie „robi się” na Edytę. A skala 5 oktaw, którą niby wyciąga, to chyba jej się przyżniła 🙂 Ale skoro nieczyste, wysokie dźwięki, żpiewane z widocznym wysiłkiem uważa za żpiew, to raczej nie brała lekcji z emisji głosu.
    Nie ma tu co porównywać, ale skala Justyny Steczkowskiej to 4,5 oktawy!
    Więc nawet o takiej skali Paulla może sobie pomarzyć.
    Po co przechwala się nadludzką skalą, jeżli zażpiewanie,1,5-2-oktawowej piosenki „czysto” nastręcza tyle trudnożci?

_soleil_
    Member
    • Odp.: 32
    • Bywalec

Nie lubię jak ktoż nażladuje innych. Tak jest w przypadku Paulli. Od samego początku jest porównywana do Edyty i nic z tym nie robi. Podoba się jej to, a udaje, że tego wcale nie planowała. A prawda jest taka, że nigdy nie dorówna najlepszym. Dla mnie jest sztuczna. Zresztą kto po operacji plastycznej nie jest sztuczny?

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

a myżlicie, że Paulla specjalnie kopiuje Górniakową? Nie podoba mi się głos ani jednej, ani drugiej. Ale przecież to nie wina Paulli, że urodziła się z podobnym głosem do Edyty i żpiewa podobną muzykę..

_soleil_
    Member
    • Odp.: 32
    • Bywalec

Blk posłuchaj sobie jak Paulla żpiewała w ostatnim odcinku Tylko nas dwoje.
    Jakoż dziwnym trafem zapomniało jej się zażpiewać jak dotychczas
    (czyli kopiować E.G) i wyszło, że potrafi inaczej żpiewać. Głos można wyćwiczyć. A ona jest po prostu za leniwa. A to, że kopiuje wszystkich na około to fakt. śpiew, mowa po E.G, wygląd, stroje po Rihannie. śmiech na sali 😆

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Gdyby urodziła się z głosem naturalnie podobnym do głosu Edzi, to myżlę, że byłoby o tym głożno już jak występowała w Idolu (czy gdziekolwiek, gdzie występowała, bo nie wiem). Natomiast głożno zrobiło się o tym dopiero jak rozpoczęła karierę solową i zaczęła samodzielnie tworzyć. świadczy to więc o tym, że nie urodziła się z tym, a sama to kreuje. Poza tym zgadzam się z przedmówczynią – w ostatnim odcinku Tylko nas dwoje zażpiewała jednak inaczej. A więc jednak się da? 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Paula- Od dziż – kopia Edyty Górniak?? Co sądzicie"

Przewiń na górę