- AutorOdp.
- 11 sierpnia 2008 at 15:50
wszytsko spoko tylko jaki krem odpowiada i maseczka pielegnajci stop, moje piety niestety twarniejea i niezbyt elegancko do klapek tio wyglada znacie jakies preparaty , moze domowe sposoby?
11 sierpnia 2008 at 16:06Słyszałam, że najlepsza jest gorąca woda, sól i pumeks 😀
11 sierpnia 2008 at 16:55probowalam ale za jkis czas i tak toi powraca.. moje stopy chyba sa zbyt suche cos tak mysle
11 sierpnia 2008 at 17:49Powraca niestety, tak jak i owłosienie na nogach. Po prostu trzeba systematycznie wykonać odpowiednie zabiegi. Zimą ja nie robię nic, ale latem to raz w tygodniu pumeks i jak sobie przypomnę balsam i jest dobrze.
14 sierpnia 2008 at 08:04W aptekach dostepne sa sole wlasnie do moczenia i zmiekczania stop.Mozna uzupelnic jeszcze kremem zmiekczajacym skore piet i bedzie ok.Trzeba tylko pamietac zeby robic to w miare regularnie 😀
14 sierpnia 2008 at 08:23Mi bardzo latwo przesusza sie skora na pietach. Kiedys latem zawsze mialam tez te piety popekane. Ale zaczelam o nie dbac. Tzn nic takiego specjalnego-pumeks, krem codziennie na noc i jest ok. Od czasu do czsu nakladam tez bardzo gruba warstwe kremu, stopy wkladam do foliowych woreczkow i na to skarpetki. Zagotowac sie mozna ale efekt jest super
14 sierpnia 2008 at 14:37Ja mam ostatnio obsesje na punkcie doskonałożci i w tym amoku zaczęłam co drugi zień moczyć stopy w soli miętowej 🙂 do tego jeszcze tarka i krem zmiękczający-i stopy wyglądają pięknie 😀 polecam zwłaszcza sól,bo naprawde działa cuda 🙂
17 listopada 2008 at 15:50a gdzie kupiłaż tę sól miętową? I ile kosztuje? 🙂
2 grudnia 2008 at 19:54zwykły krem do stóp mydło i woda (no i pumeks). Na twarde i suche pięty pomoże krem neutrogena, ale jest jedno ale- jak juz zacznie sie go używać, to trzeba go systematycznie stosować, bo po przestaniu znowu piety trwardnieją 🙁
10 grudnia 2008 at 09:41Ja stopy co 2 – 3 dzień smarują oliwką zwykłą. Włażciwie nie ja :P. I to w zupełnożci wystarcza, naskórek jest okej.
5 stycznia 2009 at 12:03Ja jestem zdecydowanie przekonana do marki Scholl. Znają się na rzeczy i bardzo dobre jakożciowo produkty oferują. Spróbuj [usunięto_link] lub w ogóle zerknij na ofertę tej firmy. Mają nie tylko preparatu do pielęgnacji pięt, ale też ogólnie do stóp i nie tylko…
10 kwietnia 2009 at 16:04Dla mnie najlepszym kosmetykiem jest krem keranorm, do bardzo wysuszonych partii ciala, takich wlasnie jak stopy, lokcie czy kolana, jest rewelacyjny, nie podraznia, a mam bardzo wrazliwa skore. Dostaniesz go w aptece.
10 kwietnia 2009 at 19:17Nie polecałabym metody z pumeksem i solą 😀 Zbyt mocno podrażniony naskórek zregeneruje się szybko i w dużych ilożciach. Dobrym rozwiązaniem w przypadku tego typu jest regularne stosowanie gruboziarnistych peelingów – na przykład na bazie alg, które delikatnie złuszczą zbędny naskórek.
11 kwietnia 2009 at 17:27Ja tam pozostaje wierna mojemu keranormowi, probowalam juz chyba wszystkiego, a ten nigdy mnie nie zawiodl. nie tylko reguluje prace skory, zmniejsza rogowacenie, wygladzil moje stopki i naskorek, ale takze rozjasnil skore, spowodowal, ze drobne przebarwienia zniknely 🙂
19 czerwca 2009 at 16:24Ja jestem bardzo zadowolona z nowej linii lawendowej do stóp EVA NATURA. W jej skład wchodzą dezodorant antuperpirant do stóp lawenda + len, zmiękczający krem do stóp, który regeneruje popękane pięty (jak wiecie idą wakacje i trzeba o ten problem zadbać 🙂
Szczególnie przypasował mi jeszcze dezodorująco chłodzący żel do stóp roll-on, który nie tylko normalizuje wydzielanie potu i eliminuje przykry zapach, ale także umożliwia łagodny masaż stóp. Mówię Wam, uczucie relaksu i odprężenia gwarantowane 🙂 - AutorOdp.