• Autor
    Odp.
  • zossy
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Czy pomoze to wkladanie kazkow jeden po drugim, to tez zalezy od organizmu. Jak dokladnie u kazdej z nas uklada sie cykl. Jedna nie podobna do drugiej, nie musi tak samo reagowac. 🙂

LaLoLa
    Member
    • Odp.: 156
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Czy pomoze to wkladanie kazkow jeden po drugim, to tez zalezy od organizmu. Jak dokladnie u kazdej z nas uklada sie cykl. Jedna nie podobna do drugiej, nie musi tak samo reagowac. 🙂

Ojej zossy, jakos sie nie polapalam w Towim poscie.. to pytanie czy odpowiedz? sorry

zossy
    Member
    • Bywalec

Tak po prostu glosno myslalam, czy pomoze takie wkladanie jednego krazka po drugim na uregulowanie cyklu. A moze lepiej stosowac go tak jak nalezy wg instrukcji.
    Ale to juz w tym momencie nie istotne jestem czysta, a krwawienie po odstawienie bylo na 2 dzien.

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Tak po prostu glosno myslalam, czy pomoze takie wkladanie jednego krazka po drugim na uregulowanie cyklu. A moze lepiej stosowac go tak jak nalezy wg instrukcji.
    Ale to juz w tym momencie nie istotne jestem czysta, a krwawienie po odstawienie bylo na 2 dzien.

Nie, nie! Ty sie naprawde nie sugeruj ze mi nie poszlo z tym wkladaniem jeden po drugim. Mi to na tabletkach tez nie wychodzilo,a tu jak mam okres 2 dni, to mi sie nawet nie oplaca kombinowac. Ale jak Ci tak wygodniej to probuj, kiedy beziesz potrzebowac. i daj znac jak bylo 😉

zossy
    Member
    • Bywalec

Na razie nie potrzebuje, wiec nie bede eksperymentowala.
    Ale czytalam na forach, ze dziewczyny specjalnie wkladaja krazki jeden po drugim aby nie miec krwawienia. Czy to dobre? 😕

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Na razie nie potrzebuje, wiec nie bede eksperymentowala.
    Ale czytalam na forach, ze dziewczyny specjalnie wkladaja krazki jeden po drugim aby nie miec krwawienia. Czy to dobre? 😕

Wiesz co zossy, nie wiem czy dobre czy nie, ale jak bralam tabletki to lekarka sama mi tak polecala, zeby brac bez przerwy, bo marudzilam ze nie chce okresu na wakacje. I to samo powiedziala gin przy ringach. Nie wiem tylko jak dlugo tak mozna, bo jakos medycznie tego nie ogarniam 😳

zossy
    Member
    • Bywalec

Ja takze tego medycznie nie ogarniam. Wlasnie najbardziej dreczy mnie pytanie, jak dlugo mozna wkladac krazek za krazkiem bez krwawienia. Czy to bezbieczne dla zdrowia, takie wstrzymywanie krwawienia. Musze poczekac na moja ginke, jest za granica, jak wroci to ja spytam.

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

Nie chce filozofowac, lepiej spytaj ginke, ale laski na tabsach robia tak nawet przez caly rok. A ringi sa chyba nawet bardziej bezpieczne, bo przeciez mniej hormonow etc. Jak Ci wytrzyma ten pierwszy miesiac bez plamienia, to chyba dalej powinno byc gut. A pewnie Twoj organizm sam Ci podpowie jak dlugo mozesz…

zossy
    Member
    • Bywalec

Rozmawalam z ginka. Powiedziala,ze decyzja nalezy do mnie.
    Ale uwaza , ze takie wkladanie krazka jeden za drugim nie jest dobre. Mozna to robic dwa, trzy miesiace ale potem organizm powinien sie oczyscic. Jak bede bardzo potrzebowala, to moze to wykorzystam.

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

Dzieki zossy, fajnie ze napisalas to na forum, bo zawsze info od ginki jest najbardziej miarodajne. U mnie sie nie sprawdzilo to wkladanie. trudno, wiec juz probowac nie bede. Szczegolnie ze okresik regularnie po 2 dni juz teraz 😆 .

zossy
    Member
    • Bywalec

No wlasnie. krazek jest super. Najlepiej stosowac go jak i inne lekastwa wg zalecen i bedzie wszystko dobrze. Jestesmy najlepszym przykladem, mamy uregulowane krwawienie. 😀

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

No wlasnie. krazek jest super. Najlepiej stosowac go jak i inne lekastwa wg zalecen i bedzie wszystko dobrze. Jestesmy najlepszym przykladem, mamy uregulowane krwawienie. 😀

Ej spoko, nie slodz tak, bo zapeszysz 😆 Ja mysle o zalozeniu implantu w przyszlosci, tylko slyszalam ze to sie robi dopiero po pierwszym porodzie. No i narazie jeszcze w polce nie ma…

zossy
    Member
    • Bywalec

Jestes w tym wieku, ze spokojnie mozesz jeszcze pare lat poczekac na dziecko. A za kilka lat pojawia sie nowe srodki antykoncepcyjne, tak jak w swoim czsie pojawily sie tabletki czy krazki.
    O implantach prawie nic nie wiem, poczekam az beda w Polsce . 😉

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

No wiem Zossy, wiem. Dlatego narazie czekam. Poza tym ja tez na prawde jestem zadowolona z ringa, wiec poki co mam cisnienia zeby go zmieniac na cokolwiek. Nie chce tylko zapeszac, bo zawsze jak sie cos chwali to natychmiast potem bierze w leb 😥 .

zossy
    Member
    • Bywalec

Ja takze jestem zadowolona z krazka. Nie mam zlych objawow, krwawienie dwa dni. Tak trzymac. 8)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Pierżcień NuvaRing"

Przewiń na górę