• Autor
    Odp.
  • Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Bez przesady. Wiadomo, że zdarzają się gorsi lekarze, tak jak w każdej dziedzinie, są tacy, którym się chce i są leniwi, dla których zawód nie jest powołaniem. Ale przecież lekarza zawsze można zmienić. 🙂

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Nie wiem dlaczego mam takie podejscie do lekarzy.. moze dlatego, ze nie raz sie zawiodlam. Ale pojde, co zrobic:)

iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Wolalabym sie dowiedziec jakie moga byc skutki uboczne, konsekwencje..

O taaa… mądry Polak po szkodzie. Głupota w oczy kole ❗
    Zacznij chodzic do ginekologa (ale takiego wiesz prawdziwego, a nie jakiegos konowała, ktorego np. „poleca” Ci znajomi..) a nie bedziesz miec potrzeby zadawania takich pytań na forum.. A ❗ No i irytować sie też mniej bedziesz 🙄 – nikt nie bedzie komentował Twojego postępowania..

ForceRecon
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 506
    • Zasłużony

Nie można brać tabletek antykoncepcyjnych tak o! Nie można iżć do apteki i nawet zaplacić drugie tyle i sobie brać. Tabletki dobierane są wieku, trybu życia, chorób w rodzinie i Twoich, wad wzroku itd itd…. Przeciwskazań jest mnóstwo. Jeżli jest się na tyle dorosłym by współżyć i brać tabletki, to może trzeba być też dorosłym i iżć do ginekologa. Wiem, wiem, wstyd i te sprawy, ale zbada, „obejrzy” i doradzi. Jeżli masz złego ginekologa popytaj znajomych nie o tabletki, tylko włażnie o to czy znają jakiegoż dobrego. Nie z NFZ? To uzbieraj 50 – 70 zł i idź prywatnie. Jeżli stac cie by płacić więcej za tabletki bez recepty to lepiej idź do prywatnego ginekologa.

Wiedziemka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

ginekolog nie jest przyjemnym lekarzem,a le w sprawach tak delikatnych jak zapobieganie ciąży za pomocą hormonów nie mozna raczej sobie pozwolić na przypadkowożć

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Nie wiem dlaczego mam takie podejscie do lekarzy.. moze dlatego, ze nie raz sie zawiodlam. Ale pojde, co zrobic:)

oj wiem.. ale tak czy tak to chodziłam po recepty…
    teraz trafiłam na z****…. ginekologa prywatnego.. i nawet ide do niego teraz po 1 kwietnia bo mi sie opakowanie kończy ;]

Assha
    Member
    • Maniak

W dzisiejszych czasach chyba rzeczywiscie najlepiej jest prywatnie chodzic do lekarzy..

iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

ginekolog nie jest przyjemnym lekarzem,

.. tego to ja akurat nie rozumiem. Dla mnie to lekarz, jak każdy inny.
    No ale moze to kwestia osobistych dożwiadczeń.

ForceRecon
    Member
    • Zasłużony

Do lekarza trzeba miec szczężcie, bo czasami z NFZ lekarz jest w porządku, a pójdziesz do prywatnego i będzie źle.
    Ginekolog no cóż, nie jest może przyjemnym lekarzem, chodzi o psychikę, wstyd i przełamanie się. Jeżli wstydzisz się i boisz się iżć do ginekologa, może poszukaj babki, może przed kobietą będzie łatwiej. Niestety każda z nas musi się u niego pokazać.

Assha
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

chodzi o psychikę, wstyd i przełamanie się. Jeżli wstydzisz się i boisz się iżć do ginekologa, może poszukaj babki, może przed kobietą będzie łatwiej. Niestety każda z nas musi się u niego pokazać.

Ja bylam u ginekologa nie raz, nie wstydze sie, nie tu lezy problem.
    Po prostu każdy lekarz „poleca” inne tabletki, dlatego w moich oczach żadna z ich „wersji” nie jest wiarygodna. Dlatego zaufalam sama sobie.

ForceRecon
    Member
    • Zasłużony

Taa, witaminy w nadmiarze mogą zaszkodzić, nie mówiąc o tabletkach hormonalnych. To, że każdy lekarz poleca inne tabletki, podobnie, jak jest z antybiotykami czy innymi lekami. To zależy przede wszystkim od tego, która firma farmaceutyczna jako pierwsza trafi do tego lekarza.
    Istotną sprawą jest to by radzić się lekarza a nie polegac na sobie i brać to co uważasz za dobre. Dla mnie – szczyt głupoty

Assha
    Member
    • Maniak

Istotną sprawą jest to by radzić się lekarza a nie polegac na sobie

Ależ oczywiżcie!
    Poszlam na konsultacje, nie na wizyte i PORADZIŁAM sie co do wyboru tabletek:

„Mam takie pytanie. U dziewczyn, ktore nie maja szczegolnych problemow zdrowotnych zazwyczaj nie robi sie specjalnych badan na tabletki hormonalne…”

-No nie, zazwyczaj nie

„Tzn, ze jesli wezmę Microgynon 21 na wlasna reke, a wiem, ze sporo mlodych dziewczyn, mojego wieku i wagi bierze te tabletki, nie powninno byc powiklan?”

-Nie

„Bo wiem, ze raczej zalezy to od firm farmaceutycznych i od lekarzy”

-Tak, moze pani je wziac. tak.

I tak sie zakonczyla rozmowa.
    Przyszlam do niej po miesiacu -tym razem po recepte, zbadala mnie i bez slowa wypisala. Powiedzialam, ze tabletki wzialam na wlasna reke
    NIC nie powiedziala.

HM? Porada byla, jakby nie patrzec…

ForceRecon
    Member
    • Zasłużony

Wiesz ja też od 5 miesięcy mam problemy z uchem. Gdy jeden laryngolog, faszerując mnie antybiotykami jednym po drugim, mi nie pomógł, poszlam do innego, który w końcu powiedział, że to nie zapalenie tylko probemy z ciżnieniem ucha wewnętrznego.

Jeden i drugi to lekarz – jakby nie patrzeć.

Assha
    Member
    • Maniak

Hmm to chyba po prostu zmienie lekarza i zapytam jakby nic, jakie tabletki powinnam wziać. Jak doradzi inne, zapytam o moje, zobacze co powie.
    Ale te moje biore od roku i nic sie zlego nie dzieje. A jesli zmienie na takie, jakie mi przypisze to wtedy dopiero moga zaczac sie problemy.. takze albo bede kontynuowac branie tamtych albo bede zmuszona narazie w ogole odstawic..

Wiedziemka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

nie jest najprzyjemniejszy, bo z całym szacunkiem wolę grzebanie mi w paszczy przez dentystę, jakoż nieszczególnie widzi mi się tarcie na sucho wnętrza pochwy – zwykłam miejsca intymne łączyć z przyjemnożcią, a działania ginekologa do przyjemnych nie należą
    ale chodze regularnie, traumy nie mam, ani przełamywac się nie muszę, jasne, ze lekarz jak każdy, ale ogólne wrażenie jest z leksza dyskomfortowe

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " PIERWSZE LEPSZE"

Przewiń na górę