• Autor
    Odp.
  • nastka501
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

to prawda, a jak odciążył kobiety. Przecież to my zyskałyżmy na tym najbardziej, bo dawniej kobiety siedziały w domu z 5 dzieci na karku i nie było mowy o jakiejkolwiek pracy. Jednak przyznaje, że nie miałabym nic przeciwko temu, żeby to włażnie panowie brali tabletki. 😉

malinka2303
    Member
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Piątka dzieci to jeszcze nie najgorzej ale trzeba mieć też za co je utrzymać 🙂 Dobrze,że są takie czasy, że możemy decydować ile dzieci chcemy mieć i tabletki nam w tym pomagają.

milika
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

ja już kilka lat biore tabletki i nie widzę w swoim przypadku rzadnych minusów, raczej same plusy min: polepszenie się cery i włosów. Juz nie wspomnę o komforcie współżycia 🙂

nela_24
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

Oj uwierz, że przy źle dobranych spada na maxa… ja włażnie jestem na to dowodem…zrobiłam sobie przerwę od tak i nagle mam ochotę na sex!!!! Od razu do lekarza …domagam się badań … i mam nowe pigułeczki które są żwietne 😀 także pamiętaj o BADANIACH :))))

paulus23
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 76
    • Stały bywalec

Nie wiedziałam, że tak jest 😯 Na szczężcie miałam od razu dobrze dobrane tabletki i nie miałam takich problemów 🙂 Mi lekarz od razu zrobił badania.

nastka501
    Member
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

Ja też nie miałam żadnych problemów. Badania miałam zrobione przed przypisaniem pigułek. Dobry lekarz to też sukces:D

malinka2303
    Member
    • Bywalec

Aż ciężko uwierzyć, ze pigułka istnieje tak długo. Myżlałam, że za czasów młodych lat naszych rodziców nie było w ogóle antykoncepcji a tu zaskoczenie. Oczywiżcie pozytywne 🙂

dorotka14
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Każda tabletka zawiera niewielką ilożć dwóch różnych hormonów. Są to: gestagen i estrogen. Wszystkie pigułki zawierają taki sam estrogen –
    etinylestradiol. Im nowsza pigułka tym niższa zawartożć tego hormonu ! Jaka jest wasza wiedza o pigułce ?

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

dla mnie to… niesmaczne 🙄

PS. hej, i pamiętajcie, że mało erotyczne 🙄
    oraz może być szkodliwe, hehe 😀

paulus23
    Member
    • Stały bywalec

Ja czytałam wiele o pigułkach. Słyszałam, że w dzisiejszych czasach mają mniej hormonów. I jest bardziej ulepszona niż na początku, rzadziej pojawiają się skutki uboczne typu zmęczenie.

malinka2303
    Member
    • Bywalec

No tak wszystko się rozwija i idzie do przodu. Też słyszałam, że pigułki mają bardzo mało hormonów, więc nie są szkodliwe.

paulus23
    Member
    • Stały bywalec

Zastanawiałam się nad inna formą antykoncepcji, ale stwierdziłam, że jednak pozostanę przy pigułkach. Inne metody np. plastry mi nie odpowiadają. Pigułki są lepsze, kiedyż może się zdecyduję na zmianę, jak na razie inne metody mnie nie przekonują.

Zenobia
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

drogie kobiety, koniecznożć badań na ilożć hormonów przed doborem antykoncepcji to BZDURA.

jak wyjdą zaburzenia to inna sprawa, ale zakładając, że jesteżcie zdrowe… to niby jakim cudem lekarz ma zgadnąć jak zareagujecie na sztuczny poziom hormonów?

dobieranie tabletek to testowanie i szukanie najlepszej!

ale tak w temacie: ja biorę tabletki od 16 roku życia, skutków ubocznych brak.
    po prostu trafiłam na takie, co mi odpowiadają.

fasoles
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Polecam bardzo Lesinelle, brak skutków typu tycie i rozdrażnienie i cena ok

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " pigulki antykoncepcyjne"

Przewiń na górę