- Ten temat ma 30 odpowiedzi, 19 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 11 lat, 3 miesiące temu przez
Lucy88.
- AutorWpisy
- 2 lutego 2009 o 09:49 #125054
kremowa – Informacje które podałaż są faktycznie bardzo ciekawe dla osób, które chcą przearanżować salon.
Jednak mi chodziło o sypialnię dla gożci.
Czy Wy projektując takie miejsca przeznaczone dla Waszych znajomych, myżlicie również o takich szczegółach jak ręczniki, szlafroki itp wyłącznie dla nich?4 marca 2009 o 08:42 #125055Całożć powinna oczywiżcie współgrać z resztą domu;) ja bym urządziła go tradycyjnie – łóżko, duża szafa i może toaletka z lustrem na kosmetyki i drobiazgi. Jeszcze jakaż lampka do czytania mile widziana 🙂
11 marca 2009 o 14:14 #125056A jaka jest wielkożć tego pokoju? Tak na prawdę cieżko stwierdzić. A kto cię najczężciej odwiedza? Całe rodziny? Pojedynczy znajomi? Na długo? Na krótko?
Od tego wszystkiego zależy jak urzadzić pokój
http://www.fachowaekipa.pl17 marca 2009 o 17:03 #125057zgadzam sie- salonu nie mozna zasmiecac zbyt wieloma meblami….!
a w mniejszych pokojach nie powinno sie robic kolorowych scian ….!ostatnio jest moda na laczenie kuchni, jadalni i saloniku…
w nowoczesnych mieszkankach kuchnia jest zazwczyczaj otwarta –
u mnie jest otwarta do polowy… bo nie lubie jak mi goscie przy stole zagladaja do garow 😉
jadalnia -polaczona jest za to z salonem….. (tylko niska scianka odziela te dwa pokoje)w salonie mam naroznik ze skory i duuuuzego pufa do siedzenia
– mozna nawet na nim lezec, jakby kto mial taka ochote,hihi 😉
wszystko koloru bezu – nie lubie ciemnej skory -tymbardziej ,
w slonecznym saloniku…. 😆 jedna sciana jest kolorowa – inne biale … 😉na srodku mam stolik ze szkla , wlochaty (ciemno szary dywan) i lustro ozdobne w mega slicznej 😉 zloto-bezowej ramie… wiadamo jakis stolik , lampa …z drugiej str. kominek i tv. 😉
dodatki zielone…. (czesto zmieniam )oczywiscie mam tez osobny pokoj /pokoje dla gosci
…takze osobny taras…– no i oczywiscie toalete…
kapci tez moich nie daje … 😆27 września 2009 o 17:31 #125058mój salon bedzie urządzony naturalnie,bez rzadnych ostrych kolorów,ale każdy lubi coż innego wazne zeby tobie sie podobało:)
ja zapewne wybiore cos takiego do salonu:
meble beda tego typu
a łóżko napewno rozkładane cos takiego
30 września 2009 o 11:30 #125059Ważny jest stół, żeby mozna było swobodnie usiążć, cos zjeżc wypić kawę, porozmawiać. Wygodna, duża sofa, na wieczory filmowe z przyjaciółmi. I oczywiżcie dobre i sprawne AGD, duża lodówka, ekrpress do kawy i mikrofala z funkcjami, grilla, gotowania na parze i opiekania – gożcie to nie tylko rozmowy, ale tez celebrowanie posiłków więc ładna zastawa stołowa i obrusy, aha i klimatyczne lampy… 🙂
25 października 2009 o 23:37 #125060Bardzo fajnie wygląda ten salonik…
Ale zgadzam się z wernoną, że trzeba postawić na jakożć sprzętu nie tylko wygląd i dodatki…27 października 2009 o 21:46 #125061Oj nie… Taki wystrój to raczej nie dla mnie xD Fajne dodatki, fajny design, ale ogólnie takie sterylne wrażenie…
30 października 2009 o 23:12 #125062Sterylne wrażenie- dobrze powiedziane. Każdy ma jakiż tam próg wrażliwożci i nie wszystcy moga odpocząć w tym samym miejscu. Ważne są kolory i przestrzeń. Jak jest jej za dużo to czujemy się jak na dworcu. Jak za mało to sie dusimy i nici z wygodnego leniuchowania…Sprzęty inox w białej kuchni nadaja charakter laboratorium wnętrzu np. przełamać kolor np. rózowym ekspresem do kawy czy czerwona lodówką to już sie zaciera granica tej sterylnożci. 😉
1 listopada 2009 o 17:30 #125063Zgadzam się. Czerwona albo czarna lodówka na pewno przełamie biel mebli, a jeżli INOX to raczej z innymi kolorami niż biel, bo mnie to od razu laboratorium zalatuje 😉
2 listopada 2009 o 22:50 #125064No bo i nie ma czym gardzić, żwietny sprzęt 🙂 Oczywiżcie, fajnie by było mieć i kasę i miejsce na side by side’a, ale jak się nie ma co się lubi 😉
6 grudnia 2009 o 22:00 #125065mam ten sam problem, brak miejsca… ale mam nadzieje, ze kiedyż będę miała tak ogromną kuchnię, ze spokojnie postawię sobie taką LG side-by-side, z kostkarką do lodu i to na dodatek tą czarną, piękną…
10 grudnia 2009 o 13:50 #125066@ananeczka wrote:
side by side LG oprócz kostkarki do lodów ma też barek w drugich drzwiach. normalnie full wypas 😀
widziałam, też fajna sprawa… tak sobie myżle, czy to aby nie grzech marnować tak ładną lodówke do kuchni, moze w salonie jednak bardziej pasuje:P
27 grudnia 2009 o 15:49 #125067Lodówki side by side żwietnie mozna wpasowac w aneks kuchenny. Taka lodówka to ładne p****żcie z kuchni do salonu. Teraz zmieniła sie moda na salony. Salony teraz nabierają charakteru jak sprzety 3w1 😉
29 grudnia 2009 o 21:09 #125068Urządzenie Twojego pokoju gożcinnego zależy przede wszystkim od tego jaki rodzaj wnętrza Cię interesuje – nowoczesny czy też może bardziej przytulny, albo jeszcze jakiż inny? Ja bym postawiła na przestrzeń w takim pokoju. Nie za dużo mebli – półka pod telewizor, biała sofa, może ze dwa fotele, stolik w kolorze jak półka pod telewizor (mnie się najbardziej podoba kolor wenge). ściany pomalowałabym na biało fioletowo, z tym, że ten fiolet byłby w ciemnym odcieniu wrzosu. Do tego warto zadbać o wszelkie dodatki; na przykład piękne ciemnofioletowe zasłony (znajdziesz takie w sklepie dekoria.pl) fioletowo-białe poduszki na sofę, żwieczki. W takim salonie na pewno bym się dobrze czuła
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.