Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 31 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Street_man
    Członek
    • Tematów: 12
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

kremowa – Informacje które podałaż są faktycznie bardzo ciekawe dla osób, które chcą przearanżować salon.
    Jednak mi chodziło o sypialnię dla gożci.
    Czy Wy projektując takie miejsca przeznaczone dla Waszych znajomych, myżlicie również o takich szczegółach jak ręczniki, szlafroki itp wyłącznie dla nich?

Mandarynka
    Członek
    • Tematów: 9
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Całożć powinna oczywiżcie współgrać z resztą domu;) ja bym urządziła go tradycyjnie – łóżko, duża szafa i może toaletka z lustrem na kosmetyki i drobiazgi. Jeszcze jakaż lampka do czytania mile widziana 🙂

mariolazlodzi
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 12
    • Bywalec

A jaka jest wielkożć tego pokoju? Tak na prawdę cieżko stwierdzić. A kto cię najczężciej odwiedza? Całe rodziny? Pojedynczy znajomi? Na długo? Na krótko?
    Od tego wszystkiego zależy jak urzadzić pokój

Naomi
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 149
    • Zapaleniec

zgadzam sie- salonu nie mozna zasmiecac zbyt wieloma meblami….!
    a w mniejszych pokojach nie powinno sie robic kolorowych scian ….!

ostatnio jest moda na laczenie kuchni, jadalni i saloniku…

w nowoczesnych mieszkankach kuchnia jest zazwczyczaj otwarta –
    u mnie jest otwarta do polowy… bo nie lubie jak mi goscie przy stole zagladaja do garow 😉
    jadalnia -polaczona jest za to z salonem….. (tylko niska scianka odziela te dwa pokoje)

w salonie mam naroznik ze skory i duuuuzego pufa do siedzenia
    – mozna nawet na nim lezec, jakby kto mial taka ochote,hihi 😉
    wszystko koloru bezu – nie lubie ciemnej skory -tymbardziej ,
    w slonecznym saloniku…. 😆 jedna sciana jest kolorowa – inne biale … 😉

na srodku mam stolik ze szkla , wlochaty (ciemno szary dywan) i lustro ozdobne w mega slicznej 😉 zloto-bezowej ramie… wiadamo jakis stolik , lampa …z drugiej str. kominek i tv. 😉
    dodatki zielone…. (czesto zmieniam )

oczywiscie mam tez osobny pokoj /pokoje dla gosci
    …takze osobny taras…– no i oczywiscie toalete…
    kapci tez moich nie daje … 😆

monika22
    Członek
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

mój salon bedzie urządzony naturalnie,bez rzadnych ostrych kolorów,ale każdy lubi coż innego wazne zeby tobie sie podobało:)
    ja zapewne wybiore cos takiego do salonu:
    meble beda tego typu
    a łóżko napewno rozkładane cos takiego

wernona
    Członek
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Ważny jest stół, żeby mozna było swobodnie usiążć, cos zjeżc wypić kawę, porozmawiać. Wygodna, duża sofa, na wieczory filmowe z przyjaciółmi. I oczywiżcie dobre i sprawne AGD, duża lodówka, ekrpress do kawy i mikrofala z funkcjami, grilla, gotowania na parze i opiekania – gożcie to nie tylko rozmowy, ale tez celebrowanie posiłków więc ładna zastawa stołowa i obrusy, aha i klimatyczne lampy… 🙂

patunia28
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Bardzo fajnie wygląda ten salonik…
    Ale zgadzam się z wernoną, że trzeba postawić na jakożć sprzętu nie tylko wygląd i dodatki…

patunia28
    Członek
    • Zasłużony

Oj nie… Taki wystrój to raczej nie dla mnie xD Fajne dodatki, fajny design, ale ogólnie takie sterylne wrażenie…

wernona
    Członek
    • Pasjonat

Sterylne wrażenie- dobrze powiedziane. Każdy ma jakiż tam próg wrażliwożci i nie wszystcy moga odpocząć w tym samym miejscu. Ważne są kolory i przestrzeń. Jak jest jej za dużo to czujemy się jak na dworcu. Jak za mało to sie dusimy i nici z wygodnego leniuchowania…Sprzęty inox w białej kuchni nadaja charakter laboratorium wnętrzu np. przełamać kolor np. rózowym ekspresem do kawy czy czerwona lodówką to już sie zaciera granica tej sterylnożci. 😉

patunia28
    Członek
    • Zasłużony

Zgadzam się. Czerwona albo czarna lodówka na pewno przełamie biel mebli, a jeżli INOX to raczej z innymi kolorami niż biel, bo mnie to od razu laboratorium zalatuje 😉

patunia28
    Członek
    • Zasłużony

No bo i nie ma czym gardzić, żwietny sprzęt 🙂 Oczywiżcie, fajnie by było mieć i kasę i miejsce na side by side’a, ale jak się nie ma co się lubi 😉

Dorota123
    Uczestnik
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

mam ten sam problem, brak miejsca… ale mam nadzieje, ze kiedyż będę miała tak ogromną kuchnię, ze spokojnie postawię sobie taką LG side-by-side, z kostkarką do lodu i to na dodatek tą czarną, piękną…

Dorota123
    Uczestnik
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

@ananeczka wrote:

side by side LG oprócz kostkarki do lodów ma też barek w drugich drzwiach. normalnie full wypas 😀

widziałam, też fajna sprawa… tak sobie myżle, czy to aby nie grzech marnować tak ładną lodówke do kuchni, moze w salonie jednak bardziej pasuje:P

wernona
    Członek
    • Pasjonat

Lodówki side by side żwietnie mozna wpasowac w aneks kuchenny. Taka lodówka to ładne p****żcie z kuchni do salonu. Teraz zmieniła sie moda na salony. Salony teraz nabierają charakteru jak sprzety 3w1 😉

charlize
    Członek
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Urządzenie Twojego pokoju gożcinnego zależy przede wszystkim od tego jaki rodzaj wnętrza Cię interesuje – nowoczesny czy też może bardziej przytulny, albo jeszcze jakiż inny? Ja bym postawiła na przestrzeń w takim pokoju. Nie za dużo mebli – półka pod telewizor, biała sofa, może ze dwa fotele, stolik w kolorze jak półka pod telewizor (mnie się najbardziej podoba kolor wenge). ściany pomalowałabym na biało fioletowo, z tym, że ten fiolet byłby w ciemnym odcieniu wrzosu. Do tego warto zadbać o wszelkie dodatki; na przykład piękne ciemnofioletowe zasłony (znajdziesz takie w sklepie dekoria.pl) fioletowo-białe poduszki na sofę, żwieczki. W takim salonie na pewno bym się dobrze czuła

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 31 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę