• Autor
    Odp.
  • parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

myslec sobie oczywiscie mozesz. ale…nie przezylas tego, wiec nie masz podstaw, zeby stwierdzic to na pewno.

Powiem Ci, że rozmawiałam na ten temat z mamą i uwierz mi, że wiem.

zapytaj ja moze, czy zgadza sie, abys o tym pisala na forum…

Nela
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

myslec sobie oczywiscie mozesz. ale…nie przezylas tego, wiec nie masz podstaw, zeby stwierdzic to na pewno.

Powiem Ci, że rozmawiałam na ten temat z mamą i uwierz mi, że wiem.

zapytaj ja moze, czy zgadza sie, abys o tym pisala na forum…

Dlaczego ma pytac? Nie wymienia nazwiska i imienia swojej mamy, a poza tym to jest forum dyskusyjne. Nie podoba ci sie temat, to sie nie wypowiadaj. Nie przeszkadzaja ci rozne zboczenia w temacie Kobieta i seks, ale poronienie ci przeszkadza? To nie jest zaden wstyd, jezeli sie poronilo. Mnostwo moich kolezanek i przyjaciolek poronilo, ale nigdy sie tego nie wstydzily, opowiadaja o tym zupelnie normalnie. To jest forum dla kobiet, wiec ten temat jest zupelnie na miejscu. Wcale nie musisz sama tego przejsc, aby sie wypowiadac w tym temacie.

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Parvati, zapytałam mamę, żebyż do mnie się czepiać nie mogła, tak pozwoliła mi i nie martw się zbytnio o wszystkich innych, bo chyba nie o to chodzi na forum? A poza tym skąd wiesz kto jest moją mamą, także panuje tu pełna anonimowożć.

iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

Moja mama poronila dwie pierwsze ciąże..Potem urodziła pięcioro dzieci..
    Ostatnie dziecko – moją siostrzyczkę, przez dziewięć miesiecy nosiła pod serduchem.. Ale maleństwu nie było pisane życie na tym żwiecie 🙁
    Nie bede teraz wnikać w szczegóły, które sie do tego przyczyniły…powiem tylko tyle…niekompetencja lekarzy 👿
    Dzieki Boghu…udało im sie przynajmniej uratować mamę…
    Wiem, że cieżko jej było leżec tak „samotnie” przez kilka kolejnych dni na sali z kobietami, które tuliły podczas karmienia do piersi swoje zdrowe małe aniołki. Ale nie wiem co dokladnie wtedy czuła…. Za to wiem, że napewno żadna z nas nigdy nie chiałaby byc na jej miejscu.. 😕

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Nie mam dożwiadczenia w kwestii poronien…wiem tylko,że moja mama miała po porodzie dwa łożyska,jednak dziecko było tylko jedno-ja,ważąca ponad 4 kg 😈
    Po co robić z tego tematu temat tabu? 😕 Myslę,ze to bardziej boli,kiedy ktos probuje udawać,że nic się nie stało i unikać tego tematu.O wszystkim należy rozmawiać… a jesli ktos po takich p****żciach zechce się tu uzewnętrzniać to tylko nalezy się cieszyć,ze chce o tym z nami rozmawiać…

lalacruz
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

Moja druga ciąża była udana.
    W karcie ciąży jest taka rubryka:
    Ciąża:…
    Poronienia:……
    U mnie:
    2
    1