• Autor
    Odp.
  • Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

ale w tym momencie nie z Tobą już gadałam wiec po co się jeszcze wtrącasz?! Wyjażniałam conieco z Józią,bo się źle zrozumiałyżmy i tyle! Temat jest o siłowni a zmęczenie (bo o nim było-pot jest jedynie jego efektem) jest jego czężcią… A co spodziewałaż się to o kwiatkach poczytać?! 😀 Ja z Tobą gadać nie chciałam,odpużciłam… Prowokować się nie dam-nie myżl,że zrobisz ze mnie kolejną Mariolkę!! Ja odpużciłam a Ty musisz cały czas podbijać 😕 Naprawdę nie umiesz się powstrzymać?!

Zauroczona
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 464
    • Pasjonat

to jak już drążycie temat potu 😆 , to mam takie pytanko:
    słyszałam gdzież, że można kupić specjalne dresy (choć mnie interesowałby by same spodnie), które powodują, że organizm więcej i szybciej się poci.

Chciałabym więcej poczytać o tym materiale, ale nie wiem jak to się fachowo nazywa..

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Neopren! Znalazłam na allegro taki opis producenta: „spodenki neoprenowe niepowtarzalne shorty odchudzające wykonane z neoprenu, sukcesywnie eliminują tkankę tuszczową!
    2 lata gwarancji producenta na piżmie!
    Działanie neoprenu polega na miejscowym podniesieniu temperarury ciała, a w rezultacie podniesieniu poziomu przemiany materii w tym obszarze. Efektem jest przyspieszone spalanie podskórnej tkanki tłuszczowej oraz redukcję „skórki
    pomarańczowej”.”
    Można w nich chodzić na codzień jak i podczas ćwiczeń!

ja osobiżcie nie próbowałam bo nie odchudzam się,ale coż w tm chyba jest! Warto spróbować! Np kulturyżci używają pasów neoprenowych,żeby pomóc sobi ezrzucic łuszcz z brzucha podczas cyklów na rzeźbę!

Zauroczona
    Member
    • Pasjonat

Poczytałam, zamówiłam.
    59zł nie majątek, a nóż będzie ciekawy efekt 🙂

dziewucha
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

to daj znać jak się w tym czujesz,
    ja osobiżcie wolę sportowe ubrania firmowe w których się tak nie pocę

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

ale takie neoprenowe spodenki zakłada się pod dresy zazwyczaj… same raczej żmiesznie wyglądają… Zobaczymy czy faktycznie takie dobre-coż w tym napewno jest!

Zauroczona
    Member
    • Pasjonat

hehe no faktycznie same spodenki by żmiesznie wyglądały 😆
    Mam zamiar zakładać je pod moje zwykłe dresowe, w których zazwyczaj ćwiczę.
    Nie mogę się już doczekać przesyłki!

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

JA bym nie potrafiła… To stało się już moim wielkim nalogiem (naszczężcie zdrowym-dzięi temu,że tak oddałam sie treningom zrezygnowałam całkowicie z alkoholu bo papierosów to nigdy nie paliłam!) Trenuję codziennie-codziennie mam inny trening-w poniedziałek klatkę i bicepsa,we wtorek aeroby (orbitrek) w żrodę nogi, czwartek-barki i aeroby 30 min, piątek-plecy i sobota: triceps i aeroby 30 min! Brzuch codziennie!! W sumie to ćwiczę już na tyle długo i konkretnie,ze nie nazwałabym tego nawet „chodzeniem na siłownię” a trenowaniem fitness sylwetkowego-coraz czężciej nawet myżlę o jakiż zawodach… Z tym,ze ja preferuję ćwiczenia siłowe a nie aeroby! Hantelki,sztanga,maszyny… TO JEST TO:))

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

@Onione wrote:

Na codzienną siłownie nie mogłabym sobie pozwolić ze względu na obowiązki. Gdyby doba miała przynajmniej 5 godzi więcej- być możne. 😉

ja nawet wtedy nie.

jest tyle fajniejszych sportow…:))

Zauroczona
    Member
    • Pasjonat

Wiem, że z tym pytaniem powinnam się raczej udać do lekarza, ale…

jakie jest optymalne tętno podczas ćwiczeń na orbitreku?
    Dodam, że „na codzień” (w spoczynku) mam dożć wysokie ok 70-80.

Po 30 min szybkiego marszu na orbitreku dochodzi nawet do 165 (kiedyż trener kazał mi zejżć z maszyny jak zobaczył 168 😉 A przecież czułam się dobrze) 😉

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Oblicz swoje tętno maksymalne:
    Za maksymalne tętno przyjęta jest liczba 220 od niej odejmujesz swój wiek i uzyskujesz maksymalne tętno dla siebie.

Oblicz % tętna maksymalnego:
    np. dla osoby w wieku 40 lat, tętno maksymalne 220-40=180, a zmierzone w czasie ćwiczeń tętno wynosi 110 więc liczymy:
    180 – 100% 110 – X
    X =110 x 100 / 180 = 61% tętna maksymalnego.

Oblicz również woje tętno w spoczynku wtedy będziesz wiedziała jaką masz wydolnożć, optymalne dla kobiet w wieku od 20 – 39 lat tętno w spoczynku to 72-78 a przy bardzo dobrej wydolnożci 70 lub mniej.

Tak więc czym Twoje tętno w spoczynku jest wyższe tym mniejszą posiadasz wydolnożć do wyliczenia tętna w spoczynku wystarczy ciżnieniomierz a do monitorowania podczas np. jazdy na rowerku są specjalne przyrządy zakładane na rękę.

Na siłowni większożć sprzętów do treningów aerobowych posiada taki monitoring tak więc naprawdę nie jest to problemem. Pamiętać należy, że każdy człowiek ma inną
    wydolnożć organizmu zależną od stanu wytrenowania.

Zauroczona
    Member
    • Pasjonat

Neoprenowe porteczki są rewelacyjne!
    Działają jak przenożna sauna 😉
    Nie wiem czy faktycznie pomogą schudnąć, ale podobają mi się z innego powodu. Cellulit niknie w oczach 😉

Polecam. 59zł nie majątek, a spodenki to fajna rzecz.

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Ale jak to? Dopiero co kupiłaż i już widzisz efekty?

Zauroczona
    Member
    • Pasjonat

Wyczuj ironię.
    Napisałam, że jeszcze nie wiem czy pomogą schudnąć. Z tym cellulitem to taki żart.

Spodenki spisują się super! Nie wyobrażam sobie treningu bez nich 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Porozmawiajmy o siłowni!"

Przewiń na górę