• Autor
    Odp.
  • pannaswieczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Poduszycielu? Czy mozemy Ci jakos pomoc? Co chcesz jeszcze wiedziec o tej poscieli?

benoi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

benoi- moja suknia jest troche wypelniona 😉

A w którym miejscu, że się zainteresuję?:)

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

🙄 jakby to ladnie napisac… ❓
    💡 dopelnia wszystko, czego mnie brakuje 🙂 tu i owdzie.
    Taka sukienka to skarb!
    😉

benoi
    Member
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

Zdecydowałaż się na sukienkę jedwabną, bo masz problemy ze skórą? Ona jest w całożci jedwabna, naturalna? A jak z pielęgnacją takiego materiału?

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

To fakt, jestem alergikiem i nie lubie ciuchow ze sztucznych materialow, bo od razu mam rozne wysypki, ale nie az tak ;). Sukienke kupilam, bo strrrrasznie mi sie podobala 😉 . Jest zrobiona z naturalnego jedwabiu. Pierwsze dwa razy oddalam ja do czyszczenia. Teraz przepieram ja sama, w temp. 40 stopni, w rekach. Nic jej sie nie dzieje.

Filutka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Nie wiem czy temat poscieli nadal aktualny 🙂 Ja jestem alrgikiem i też żpię w pożcieli antyalergicznej tyle, że firmy medical. Ktoż pytał o atesty? nie wiem jak inne, ale moja posiada 🙂

PRODUKT ANTYALERGICZNY – WYRÓB MEDYCZNY
    Opinia kliniczna wydana przez 22 Szpital Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo- Rehabilitacyjny SP ZOZ “ Ożrodek JUBILAT, 87-720 Ciechocinek, ul. Wojska Polskiego 5 potwierdzająca włażciwożci antyalergiczne produktu.
    Tkanina posiada certyfikat OKO TEX STANDARD 100

No i co najważniejsze można ją kupić przez internet 🙂

deborah83
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Ja, szczerze mówiąc, za jedwabiem nie przepadam ze względu na to, że się tak elektryzuje. No i też nie kojarzy mi się z ciepełkiem, raczej z pożcielą na lato. Nie wiem, jak z atestami, ale podobno pożciel wełniana też pomaga w walce a alergiami. Przede wszystkim włażnie też dzięki pochłanianiu wilgoci, walce z roztoczami. Tylko tu też ważne, żeby wybrać tą z jak najmniejszym dodatkiem sztucznych włókien.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Pożciel antyalergiczna."

Przewiń na górę