Powracajce bóle głowy..

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 24 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    halszka
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Od kilku miesięcy męczą mnie silne bóle głowy. Powtarza się to dwa razy w miesiącu. Taki ból utrzymuje się okolo trzech dni. Oprócz bólu głowy mam zaburzenia wzroku, oraz mdłożci. Czy to może być migrena?

H_ulka
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Konsultowałaż to z lekarzem?

halszka
    Członek
    • Początkujący

Tak konsultowalam sie z lekarzem. Zrobilam rezonans głowy ,bo podejrzenie było guza mózgu. Ale na szczężcie to nie to. To lekarz rozlożył ręce i powiedzial, że nie wie co mi jest. A teraz ja nie wiem co mam dalej robić.

Matylda83
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 11
    • Bywalec

To może być migrena. Moja koleżanka na nią cierpi i kiedy już ją dopadnie to nie tylko ma mdłożci ale nawet wymiotuje.

halszka
    Członek
    • Początkujący

Ja też mam często wymioty. I teraz to juz na prawde nie wiem jakie jeszcze mogę wykonać badania..

buba589
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Szukam jakiegoż złotego żrodka czytam posty i pojawia sie często złocień maruna , kto go stosował bo nie wiem czy warto kupować.?

pawel.koleczkowski
    Członek
    • Początkujący

Ja miałam bardzo częste bóle głowy. Mój stomatolog mińsk mazowiecki udzielił mi inforacji, że to moze miec zwiazek z próchnicą i warto sprawdzić stan jamy ustnej. Próchnica może prowadzić do infekcji bakteryjnych. Gdy ząb ulegnie zniszczeniu, odsłonięte zostają nerwynwysyłają sygnał bólowy do różnych czężci twarzy.

Polecam udać się do dentysty.

kruccjjatta
    Członek
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Muszę zapytać tego Twojego lekarza o radę, dzięki za link !

GoldClinic_pl
    Członek
    • Odp.: 100
    • Zapaleniec

Jeżeli bóle głowy systematycznie powracają lub tez nie ustępują,to proponuję czym prędzej udac się do lekarza i wykonać niezbędne badania bo szkoda czasu i zdrowia. Tylko w ten sposób będzie można coż stwierdzić.

zimatuztuz
    Członek
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Jak najszybciej idź i nie zwlekaj.

[email protected]
    Członek
    • Odp.: 3
    • Początkujący

lekarza trzeba jak najszybciej odzwiedzić

majka_em
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Przy nieustających bólach głowy warto jednak zwrócić się do lekarza, zrobić jakież badania. Wiesz, możesz mieć po prostu niedobór np potasu i mogą Ci pomóc kapsułki bez recepty, a może to być coż poważniejszego. Z głową nie ma żartów. A powiedz, pocisz się np jakoż bardziej niż wczeżniej? Skurcze może jakież miewasz, drżenie miężni?

blowup
    Członek
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Zgadzam się z przedmówczynią, ja też miałam okropne bóle głowy i okazało się, że przyczyną jest niedobór potasu. Poobserwuj się, sprawdź czy masz inne objawy, a najlepiej zrób odpowiednie badanie (jonogram). W razie wykazania braków wystarczy, że kupisz suplement bez recepty, np. Katelin+ (ja go przetestowałam i mogę polecić).

minntel
    Członek
    • Odp.: 5
    • Początkujący

A co powiedział dentysta? Naprawdę warto go odwiedzić. Pomyżl też nad stresem w swoim życiu. Może bóle mają charakter napięciowy. Napisz, gdzie dokładnie Cię boli, to ma znaczenie.

Ela1595
    Członek
    • Początkujący

Odpowiedź została zgłoszona za nieprawidłową treść.

Bóle głowy mogą być powodowane infekcją zębów. Można mieć ubytek o którym nawet nie wiemy. Użwiadomił mi to mój dentysta z Odent. Dowiedziałam się, że niektóre zęby mają długie korzenie które mogą promieniować i oddziaływać na nasze samopoczucie. Ja miałam leczenie kanałowe i dopiero po nim przestała boleć głowa. Warto czasem poszukać problemu w innym miejscu. W Odent dentyżci są bardzo kompetentni i od razu wyznali się z czego może być ten ból. Co ciekawsze, nie było nic widać, który to ząb, nie bolał i nie było dziury. Na szczężcie wszystko już zaleczone 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 24 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę