- AutorOdp.
- 15 listopada 2011 at 17:30
Od kilku miesięcy męczą mnie silne bóle głowy. Powtarza się to dwa razy w miesiącu. Taki ból utrzymuje się okolo trzech dni. Oprócz bólu głowy mam zaburzenia wzroku, oraz mdłożci. Czy to może być migrena?
15 listopada 2011 at 18:15Konsultowałaż to z lekarzem?
15 listopada 2011 at 18:18Tak konsultowalam sie z lekarzem. Zrobilam rezonans głowy ,bo podejrzenie było guza mózgu. Ale na szczężcie to nie to. To lekarz rozlożył ręce i powiedzial, że nie wie co mi jest. A teraz ja nie wiem co mam dalej robić.
20 listopada 2011 at 12:44To może być migrena. Moja koleżanka na nią cierpi i kiedy już ją dopadnie to nie tylko ma mdłożci ale nawet wymiotuje.
1 grudnia 2011 at 13:23Ja też mam często wymioty. I teraz to juz na prawde nie wiem jakie jeszcze mogę wykonać badania..
4 lipca 2013 at 13:40Szukam jakiegoż złotego żrodka czytam posty i pojawia sie często złocień maruna , kto go stosował bo nie wiem czy warto kupować.?
18 listopada 2013 at 10:41Ja miałam bardzo częste bóle głowy. Mój [usunięto_link] udzielił mi inforacji, że to moze miec zwiazek z próchnicą i warto sprawdzić stan jamy ustnej. Próchnica może prowadzić do infekcji bakteryjnych. Gdy ząb ulegnie zniszczeniu, odsłonięte zostają nerwynwysyłają sygnał bólowy do różnych czężci twarzy.
Polecam udać się do dentysty.
19 listopada 2013 at 18:50Muszę zapytać tego Twojego lekarza o radę, dzięki za link !
22 listopada 2013 at 15:18Jeżeli bóle głowy systematycznie powracają lub tez nie ustępują,to proponuję czym prędzej udac się do lekarza i wykonać niezbędne badania bo szkoda czasu i zdrowia. Tylko w ten sposób będzie można coż stwierdzić.
22 listopada 2013 at 15:48Jak najszybciej idź i nie zwlekaj.
24 listopada 2013 at 13:10lekarza trzeba jak najszybciej odzwiedzić
30 stycznia 2014 at 19:40Przy nieustających bólach głowy warto jednak zwrócić się do lekarza, zrobić jakież badania. Wiesz, możesz mieć po prostu niedobór np potasu i mogą Ci pomóc kapsułki bez recepty, a może to być coż poważniejszego. Z głową nie ma żartów. A powiedz, pocisz się np jakoż bardziej niż wczeżniej? Skurcze może jakież miewasz, drżenie miężni?
31 stycznia 2014 at 09:50Zgadzam się z przedmówczynią, ja też miałam okropne bóle głowy i okazało się, że przyczyną jest niedobór potasu. Poobserwuj się, sprawdź czy masz inne objawy, a najlepiej zrób odpowiednie badanie (jonogram). W razie wykazania braków wystarczy, że kupisz suplement bez recepty, np. Katelin+ (ja go przetestowałam i mogę polecić).
3 lutego 2015 at 09:37A co powiedział dentysta? Naprawdę warto go odwiedzić. Pomyżl też nad stresem w swoim życiu. Może bóle mają charakter napięciowy. Napisz, gdzie dokładnie Cię boli, to ma znaczenie.
12 lutego 2015 at 13:06Odpowiedź została zgłoszona za nieprawidłową treść.
Bóle głowy mogą być powodowane infekcją zębów. Można mieć ubytek o którym nawet nie wiemy. Użwiadomił mi to mój dentysta z Odent. Dowiedziałam się, że niektóre zęby mają długie korzenie które mogą promieniować i oddziaływać na nasze samopoczucie. Ja miałam leczenie kanałowe i dopiero po nim przestała boleć głowa. Warto czasem poszukać problemu w innym miejscu. W Odent dentyżci są bardzo kompetentni i od razu wyznali się z czego może być ten ból. Co ciekawsze, nie było nic widać, który to ząb, nie bolał i nie było dziury. Na szczężcie wszystko już zaleczone 🙂
- AutorOdp.