• Autor
    Odp.
  • Spinor24_pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

W dzisiejszym żwiecie raczej nie opłaca się kupować używanej pralki,skoro nową możemy dostać za około 700zł-1 tyż zł i mamy nówkę na kilkuletniej gwarancji.

kanna
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Nie kupiłabym używanej pralki, no chyba że ktoż z rodziny albo bliski znajomy chciałby mi sprzedać. Jak kupuję jakiż droższy sprzęt do domu to musi mieć gwarancję. Inaczej nie miałabym zaufania.

Karolcia82
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 151
    • Zapaleniec

zdecydowanie nowa pralka…
    może zdecydujesz

ModnaPorcelana_pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Nowa pralka to zdecydowanie najlepsza opcja,bo za ile kupisz używaną? Jakież 200-300zł mniej i nie będzie na gwarancji,a nową masz już od 1 tyż zł,wiec chyba rachunek jest tutaj prosty.

baasiek
    Participant
    • Tematów: 6
    • Odp.: 207
    • Zapaleniec

tylko nowa, pralkę kupuje się na 10 lat albo i więcej ja kupiłam niedawno nową pralkę bo wczeżniejsza po 15 latach pracowania padła, mam nadzieję, że nowa równie długo będzie mi służyła :D. Przy nowej pralce masz gwarancję, chociażby tak długą jak moja 10 lat na silnik (mam pralkę od LG), od początku ją użytkujesz więc jak coż niepokojącego się dzieje od razu to wychwycisz że np. inne odgłosy wydaje itd.

jasminna33
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Kiedyż kupiłam używaną, ale to była pralka „p****żciowa” w wynajmowanym mieszkaniu, więc szkoda mi było kupować nową, no i taniej wyszło. Dla siebie na stałe to już koniecznie nową, ceny są zróżnicowane i można coż niedrogo zakupić. Czytałam, że te silniki w pralkach Lg to i do 22 lat mogą działać. Obecnie najbardziej się chyba opłaca zamawiać sprzęt w sklepach internetowych, trochę taniej.

milenka450
    Member
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Jak najbardziej nowa teraz na wyprzedażach bardzo tanio można kupić.

Admarkt_pl
    Member
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

To racja,teraz w sklepach internetowych mamy styczniowe promocje i wyprzedaże,więc warto pokusić się o zakup nowej pralki,do kwoty 1200zł spokojnie coż wybierzemy.

baasiek
    Participant
    • Tematów: 6
    • Odp.: 207
    • Zapaleniec

ja to większożć sprzętów zamawiam przez internet, można dużo taniej znaleźć, widziałam że na pralki jest teraz promocja w media expert na pralki i lodówki LG

Sklep_Darymex_pl
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Zgadza się,niemal każdy sprzęt AGD czy RTV bez problemu zamówisz w sklepie internetowym i będzie taniej,więc podzielam powyższe opinie,że kupno używki kompletnie nie ma sensu.

ewelinaa
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Moim zdaniem najlepiej nowa

Sklep_Darymex_pl
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 46
    • Bywalec

I jak rozwinął się temat pralki,zdecydowałaż się w końcu na kupno? Jeżeli tak to napisz szczegóły odnożnie modelu i ceny,tak z czystej ciekawożci,może komuż się to przyda:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Pralka-nowa czy używana??"

Przewiń na górę