- AutorOdp.
- 7 lutego 2012 at 07:32
Czy któraż z Was może korzystała z takiego zabiegu ???
Słyszałam ze jest naprawdę bardzo skuteczny jesli chodzi włażnie o wygładzenie włosów, ale już bez koniecznożci powtarzania tej czynnosci codziennie w domu prostowicą. Korzystałyżcie ?10 lutego 2012 at 08:47Pytałam moją fryzjerkę o to, mówi, że faktycznie skuteczne ale bardzo niszczy włosy..
10 lutego 2012 at 13:25Naprawde niszczy włosy ???
Ja myslałam ze własnie bedzie taka lepsza alternatywą dla prostownicy. Bo jednak codzienne stosowanie żelazka w domu to dopiero niszczy i wysusza włosy.12 lutego 2012 at 20:58[usunięto_link] wrote:
Pytałam moją fryzjerkę o to, mówi, że faktycznie skuteczne ale bardzo niszczy włosy..
Zgadza się. Nie ma sensu tego robić.
13 lutego 2012 at 09:34Ale w domu możemy używać różnych ochronnych sprayów itp. a żeby utrzymać efekt prostych włosów na dłuższy czas to na pewno musi mieć coż w sobie bardzo mocnego w składzie.
23 lutego 2012 at 10:16Niszczy włosy? Gdzie nie pójdę do fryzjera to mówią, że to lepsza alternatywa dla prostownicy. Możesz wyjażnić w jaki sposób niszczy włos?
24 lutego 2012 at 09:55Z tego co pamiętam, to jest chemiczne prostowanie – czyli muszą Ci do tego włosa napakować tyle tego, żeby po myciu, wietrze itp. ciągle były proste, to wiadomo, że ingerencja musi być porządna. Poza tym na pewno ta chemia, jak każda, nie jest obojętna dla skóry głowy..na pewno mocno wysusza skórę, czego prostownica nie robi. Wiadomo, że fryzjerzy będą do tego namawiać bo to dla nich duża kasa.
24 lutego 2012 at 22:54Fryzjerzy zajmujący się wykonywaniem tego zabiegu zastrzegają, że nie należy oczekiwać, iż po wyjżciu spod prysznica będziemy mieli od razu idealne włosy bez potrzeby ich ułożenia. Metoda keratynowa ma na celu skrócenie czasu potrzebnego na modelowanie włosów, nie eliminuje zaż koniecznożci ich układania. Po każdym umyciu włosów zalecane jest wysuszenie pasm przy użyciu szczotki szkieletowej (płaskiej) i suszarki.
26 marca 2012 at 13:06skoro i tak treba by bylo poprawiac to troche bez sensu to robic, a jaki koszt?
26 marca 2012 at 14:00Hym… nie wiem czy bym ryzykowała musialabym się bardzo zastanowić czy się opłaca.. 😕
12 maja 2012 at 22:21a może zagęszczanie włosów> spróbuj, bo warto! ja mam zagęszczone i wreszcie nie wstydzę się swojego wyglądu, naprawdę za niewielką cenę można poddać się przyjemnemu zabiegowi i od razu widać efekty, a wczeżniej też ładowałam w suplementy, zresztą poczytaj sobie o tym to się dowiesz
zajrzyj na internet Beauty for You, tam mają wszystko opisane
jakby coż to podpowiem, napisz prywatną wiadomożć
[usunięto_link]28 maja 2012 at 20:07ja korzystałam i nie polecam… bo mam mocne żwiderki naturalne i niestety wraz z odrastaniem włosów zaczał sie koszmar – od skóry głowy się kręciły – reszta była prosta. wyglądało to strasznie wiec i tak musiałam prostować u nasady. Odradzam z całego serca!
4 września 2012 at 18:47Dziewczyny powiem Wam szczerze, że też się zastanawiałam nad tym zabiegiem. Codziennie prostuję włosy a keratynowe prostowanie byłoby poranną oszczędnożcią czasu. Rozmyżliłam się jak zrobiła to moja koleżanka. Przez dosłownie chwilę włosy były ok. Potem było już tylko gorzej. Były tak zniszczone, że wyglądały jak włosy starej lalki. Musiała je żciąć do ramion i do dzisiaj sobie pluje w brodę. Nie dożć, że zapłaciła za to prawie 500 zł to jeszcze musiała obcinać włosy żeby jakoż odżyły.
6 września 2012 at 13:24To chyba po prostu działa jak trwała, tylko zamiast kręcić prostuje włosy, ale tak samo jak źle zrobiona trwała może je zniszczyć bardzo…
6 września 2012 at 15:35Robiłam zabieg encanto ale efekt na dwa miesiące, czyli wcale nie tak długo. Teraz jestem po drugim już, nie mam idealnie prostych, przy twarzy coż tam się wywija, ale za to chociaż się nie puszą już, nawet po deszczu, a to dla mnie dożć dużo. Nie wiem jak jest ze zniszczeniem włosów, niby keratyna je odbudowuje, ale jest w tym też dużo chemii, dlatego zastanawiam się czy robić kolejny.
- AutorOdp.