• Autor
    Odp.
  • Olinnka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

a ja mam proste włosy, chociaż na co dzień używam prostownicy, bo wtedy są gładsze i ładniej się układają. niestety takie codzienne 'prasowanie’ chyba im nie służy…
    a takie chemiczne zabiegi u fryzjera to chyba już w ogólę, ja chciałam zrobić sobie kiedyż trwałą (wiadomo jak się ma proste to marzą się bujne loki:P ), ale mój fryzjer powiedział, że stanowczo odradza 😯

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

ehhh… to już chyba tak jest, że się chce mieć to, czego akurat się nie ma…
    ja jak miałam kręcone to chciałam mieć proste, jak mam proste… nie, ok, już nie chcę mieć kręconych 8) za dobrze mi z nimi 🙂 choć i tak mam trochę problemów z tymi moimi kudełkami, ale któż ich nie ma? 🙂 ale jakby na to nie spojrzeć to wszelkie takie typowo mechaniczne/chemiczne zabiegi nie służą włosom 🙁 raczej kwestia czasu, kiedy się zbuntują 🙁

Olinnka
    Member
    • Bywalec

no zdaje sobie z tego sprawę 🙁 ale lubie coż zmieniać w swoim wyglądzie, lubię testować, próbować, co niekoniecznie dobrze odbija się na moich włosach.

chciałam zrobić sobie loczki, bo moja fryzura jest po prostu nijaka. nie są to proste i wygładzone włosy ani nie są to włosy spiralki. coż pożredniego 😛 dlatego nie ruszam się bez wyprostowania włosów z domu.

hmm pomyżle,w końcu jak to się mowi: kiedys odrosną! 😛

PYZA MAZOWIECKA
    Member
    • Odp.: 24
    • Bywalec

nie robcie tego

patunia28
    Member
    • Zasłużony

oj Oluż 🙂 ja to w ogóle już takie eksperymenty z włosami przeprowadzałam, że to cud, że jeszcze je mam 😉
    więc uwierz mi, że zazwyczaj od fryzjera to ja zawsze z czymż nowym wychodzę 🙂 najdłużej w jednej fryzurze wytrzymuję ok 3 miesięcy 🙂 czyli do następnej farby xD
    przynajmniej kolor przez ostatnie pół roku utrzymuję ten sam bo się zakochałam w rudym 😀
    moim zazwyczaj wyciąganie na szczotce starcza, bo też są takie nie do końca proste 🙂 ale teraz to przez tę wilgoć nie do końca sobie radzę :/

Olinnka
    Member
    • Bywalec

PYZO MAZOWIECKA, dlaczego nie? 😀

patunia, ja też lubię eksperymentować z włosami, byłam już ciemną szatynką, rudą, aktualnie od dłuższego już czasu blondynką. Rozjażniam włosy, więc teoretycznie nie powinnam ich już prostować…

patunia28
    Member
    • Zasłużony

ehhh… swój swojego jak widzę zawsze znajdzie 😉
    no faktycznie rozjażniane i prostownica to tak nie do końca w parze… ale dopóki o nie dbasz odpowiednio to włosy wszystko zniosą… pewnie na starożć się zemszczą 😈 ale póki co niech pięknie wyglądają 😉
    ja będę teraz próbować nowej serii nivea 🙂 Oluż też sprawdź, majątek to nie jest, a może na te Twoje „nijakie” kłaczki też da radę 🙂

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

…prostownica nie jest zła 🙂 , w końcu jest to rzecz praktyczna, z tymże na wyjeździe nie sprawdza sie, bo albo w pokoju gniazko rozwalone, albo lustra nie ma, albo czasu na takie zabiegi. 😥 Zabieram wtedy ze soba balsam prostujący i mam spokój. 😛 Pewnie, że chemiczne prostowanie rozwiązałoby ten problem, ale podejrzewam, że pojawiłyby sie inne 😕 ,… podaje link do ciekawych wypowiedzi na temat chemicznego prostowania…

[usunięto_link]

Olinnka
    Member
    • Bywalec

O nie, ja nie chce żeby się zemżciły na starożć 😛 Będę łysą panią w podeszłym wieku, mąż mnie zostawi i w ogóle! 😯 Wystraszyłaż mnie tą wizją 🙁 Ale faktycznie ta trwała to niezbyt trafny pomysł, dziż spotkałam koleżankę, która niedawno robiła sobie trwałą i bardzo żałuje…Nie dożć, że ładny skręt utrzymał się tylko pierwsze kilkanażcie dni, to teraz na czubku głowy ma proste, na dole ma tzw. pudla i musi końcówki jechać prostownicą…
    Więc może faktycznie położę nacisk na jakież dobre kosmetyki…Patunia, Nivea mówisz? Ale która seria? Ja używam tej do włosów blond i bardzo ją lubię 🙂 Ale jak wypróbujesz tę nową to mów co i jak i przede wszysto co to za nowa seria, może też wypróbuję?:)

patunia28
    Member
    • Zasłużony

Przepraszam, myżlałam że pisałam, Nivea Straight&Easy 🙂
    I wybacz, że tak Cię nastraszyłam 😳 Gupio mi 😳
    A zakupy już jutro 😀

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

patunia 28, fajnie że podajesz ta stronke, ja tez byłam na niej wczesniej i polecam Blog Porzuconej Prostownicy, poczytajcie,,,
    😆
    [usunięto_link]

patunia28
    Member
    • Zasłużony

a stronka jest bardzo zabawna 😀 znalazłam jak szukałam info o tej serii…
    choć ja ją podałam ze względu na konkurs, bo mój znajomy tam wrzucił swoją pracę, no i się wysoko plasuje 😀 zachęcam do głosowania, jeżli przypadnie wam do gustu 🙂
    oto link:
    [usunięto_link]
    a fajne nagrody są… w końcu monitor Apple i tablety graficzne piechotą nie chodzą 😉
    a zakupy zrobione 😀 jutro próbowanie 😀

Olinnka
    Member
    • Bywalec

śmieszny ten blog prostownicy 😀

Patunia dizeki za nazwe, czekam na rezultaty testowania 🙂

a praca tego twojego znajomego bardzo ciekawa i kreatywna 🙂 Ma ode mnie głos 😉

patunia28
    Member
    • Zasłużony

ależ dziękuję za głosik 😀 i zawsze do usług 😀
    a blog faktycznie jest przezabawny 😉
    a rezultaty – REWELKA ❗
    ostatnio lejąca się z nieba woda nawet jednego kłaczka mi nie „wykręciła” :mrgreen:

patunia28
    Member
    • Zasłużony

no warto pomyżleć, warto 🙂
    a siostra nawet jeżli się od razu nie opamięta, to może da jej to do myżlenia 🙂 trzymam kciuki 🙂
    bierz przykład ze mnie 😀 ja Olinkę nawróciłam 😛

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " prostowanie włosów na stałe"

Przewiń na górę