• Autor
    Odp.
  • lauren
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 44
    • Bywalec

Nie wiem czy w polsce stosuje się już tzw. japońską metodę prostowanai włosów – najmniej szkodliwa, jednak bardzo kosztowna ( 2 lata temu w UK na włosy żredniej długożci kosztowało mnie to ok 300 funtow. metada ciekawa – wiele informacji można znależć na [usunięto_link]

lauren
    Member
    • Odp.: 44
    • Bywalec

@ananeczka wrote:

o tym to ja jeszcze nie słyszałam… prostowanie na stałe?? a co jak mi się znudzi 🙂 chyba to nie dla mnie. wolę tradycyjne metody wyłączając zabójcze żelazko 🙂

no to jak z trwałą 😛

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

no tak… jak z trwałą… a później nie dożć, że przesuszone i jeszcze bardziej puszące się to jak zaczną odrastać to czężć kręcona/prosta, a od głowy twoje naturalne… koszmar 👿

Zaza
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 8
    • Początkujący

koleżanka to robiła i było super…. przez 2 tygodnie…. efektem zabiegu były zniszczone i przesuszone włosy, które musiała znacznie skrócić by jakoż normalnie wyglądały a resztę ratowała przez kolejne pół roku… od tamtej pory to prawdziwa bojowniczka w sprawie „używajmy jedynie kosmetyków pielęgnujących i wspomagających prostowanie włosów”. Używała Sunsilka ale przerzuciła się ostatnio na chyba włażnie na tą Nivee bo coż ostatnio zachwalała efekty

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

Konkurs, o którym pisałyżcie się zakończył. Osobiżcie nie podoba mi się praca która zwyciężyła: [usunięto_link] okropieństwo, ale może nie doceniam nowoczesnej sztuki ;P

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

kiedyż chciałam sobie tą trwałą zrobić, ale znajoma próbowała i nie polecała… więc teraz chyba spróbuję kosmetyków nivea straight & easy, o których pisałyżcie tu wczeżniej… mam nadzieję, że będę zadowolna…
    aaaaa…. i nowy konkurs też jest na ich stronie 😉
    [usunięto_link]

martynka89
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja tez biore udział w konkursie w tym konkursie 🙂 to fajnie, ze jest nasz tak dużo… Tez planuje użyc kosmetyków z serii straight&easy, ktos juz używał ? 🙂

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Ja tez biore udział w konkursie w tym konkursie 🙂 to fajnie, ze jest nasz tak dużo… Tez planuje użyc kosmetyków z serii straight&easy, ktos juz używał ? 🙂

ja chyba sobie kupię, bo na pewno do prostownicy nie wrócę, no może sporadycznie wyciągnę, na wielkie okazje… nie mam zbyt długich włosów, wiec mysle, że sobie poradzi 🙂

24 lipca będą wyniki, ciekawe komu się p*****ężciło 😉

aluta
    Member
    • Odp.: 74
    • Stały bywalec

A co sądzicie o tej prostownicy do włosów [usunięto_link] jest mała i poręczna i można ja łatwo nosić w torebce. Proste włosy są super 🙂

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Tylko z tymi prostownicami trochę schodzi czas.ja się spieszysz to nie wychodzi.szczególnie jak ktoż ma grube włosy.

milkajolka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

moja koelznaka wyprostowala wlosy, to koles jej spalil tak ze na czubku miala pare kosmykow!!
    jesli juz to robcie to u dobrego fryzjera:)

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Mam rzeczywiżcie prostownicę „prostą”,mam żredniej długożci włosy i trochę schodziło się czasu z „prasowaniem”.Pomyżlę o tej która proponujesz:)

bubblegum
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 79
    • Stały bywalec

Najdłużej to się efekt prostych włosów utrzyma jak się je wyprostuje w salonie fryzjerskim. W dobrych salonach (np berendowicz&kublin w Warszawie)wykonuje się zabieg Global Keratin. zabieg nie niszczy włosów bo wykonuje się go naturalnymi kosmetykami, które zawierają w sobie keratynę, czyli naturalny budulec włosów, paznokci i skóry. Jak chcecie zobaczyć jak wyglądają włosy po zabiegu to mogę Wam podesłać zdjęcie

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " prostowanie włosów na stałe"

Przewiń na górę