- AutorOdp.
- 7 lipca 2009 at 00:05
Caipirissima jest te偶 bardzo dobra
1 limonka
1 ma艂a 艂y偶eczka br膮zowego cukru
50 ml rumu (bia艂ego lub br膮zowego)
Limonk臋 rozkr贸j na cztery cz臋偶ci, wrzu膰 do szklanki i rozgnie膰. Dodaj cukier, troch臋 lodu i zalej rumem. Smak limonki powinien dominowa膰 nad rumem, wi臋c mo偶na ewentualnie dola膰 troch臋 soku.
9 lipca 2009 at 07:53[usuni臋to_link] wrote:
Caipirissima jest te偶 bardzo dobra
to ju偶 chocia偶 艂adniej brzmi!
10 lipca 2009 at 13:47Nie lubi臋 jak kto偶 si臋 mnie czepia… :nono
A oto nowy przepisik! Uwielbiam wyszukiwa膰 nowe alkoholowe doznania smakowe…xD Oj…jak to 艂adnie brzmi! 8)
Robson
30 ml br膮zowego lub bia艂ego rumu [ja mam bacardi superior i akurat z tym mi najbardziej smakuje 馃檪 )
15 ml grenadyny
15 ml soku pomara艅czowego
15 ml soku cytrynowego
Wszystkie sk艂adniki i kostki lodu wymieszaj w shakerze i przelej do kieliszka koktajlowego.
Smacznego! 馃榾
18 lipca 2009 at 08:11a jezeli ktos lubi likier kawowy to polecam to:)
40g likieru kawowego
2 kostki lodu
40g w贸dki czystej
i po lodzie lejemy albo cole do konca szklanki ( ma艂y Bols ) albo mleko,kto jak woli.
a nazwa tych drink贸w to z cola: czarny rosjanin,z mlekiem bia艂y rosjanin:)23 lipca 2009 at 11:47czarny rosjanin, bia艂y rosjanin…brzmi zab贸jczo!
I tak jako偶 jak mafia.. 馃槢
„Mafia samoch贸d s艂u偶bowy” 8) <= tak膮 w艂a偶nie ostatnio naklejke na samochodzie widzia艂am...git :twisted:
26 lipca 2009 at 18:27a ja tam lubi臋 najzwyklejsze Martini lub Cin Cin z lodem i Spritem 馃槈
31 lipca 2009 at 08:38[usuni臋to_link] wrote:
a jezeli ktos lubi likier kawowy to polecam to:)
40g likieru kawowego
2 kostki lodu
40g w贸dki czystej
i po lodzie lejemy albo cole do konca szklanki ( ma艂y Bols ) albo mleko,kto jak woli.
a nazwa tych drink贸w to z cola: czarny rosjanin,z mlekiem bia艂y rosjanin:)a to mo偶e sobie wypr贸buje 馃槅
2 sierpnia 2009 at 22:39likier kawowy + cola?
3 sierpnia 2009 at 08:45wiesz ja prac贸je w barze i powiem ci ze ten drink schodzi u nas najlepiej:)
23 wrze艣nia 2009 at 17:32Ja tylko lubie winko. czerwone i najlepiej Santa Helena Carmenere.
16 lutego 2010 at 13:06Bombowego drinka, a mo偶e raczej szota spotka艂am kiedy偶 w jednaj z wroc艂awskich knajpek. Podawany po 4 kieliszki jak kamikaze. Nazywa si臋 serniczek, a sk艂ada si臋 z w贸dki, syropu cukrowego, syropu waniliowego i soku z cytryny.
Zakupi艂am sk艂adniki i wypr贸bowa艂am w domu. Niestety nie jestem pewna proporcji. Trzeba troch臋 pokombinowa膰, ale naprawd臋 smakuje jak serniczek 馃檪
20 pa藕dziernika 2010 at 11:42:))) uwielbiam te drinki. Opr贸cz nich jestem smakoszem Mohito i White Russian. Lubi臋 smakowa膰 tych koktajli po r贸偶nych koktajl barach. Ostatnio rewelacyjnie zrobione pi艂am w Le Scandale na krakowskim Kazimierzu. Nie ma to jak wiecz贸r z przepysznym drinkiem wypite w klimatycznym miejscu.:)
31 stycznia 2013 at 09:25M贸j ulubiony i prosty drink: po艂膮czenie Mojito Sody z w贸dk膮 馃檪 Lekkie pobudzenie i orze藕wienie w sam raz na babski wiecz贸r 馃檪
10 kwietnia 2013 at 07:31a pr贸bowa艂y偶cie po艂膮czenia 偶ubr贸wki bia艂ej z likierem wi偶niowym 馃檪 ? Powstaje wtedy pyszny Bizonek 馃榾
24 czerwca 2013 at 09:42Tadek nie jest z艂y ale je偶li chodzi o proponowany zestaw to zdecydowanie lepiej smakowa膰 b臋dzie z klasyczn膮 偶o艂膮dkow膮.
- AutorOdp.