• Autor
    Odp.
  • czerwony_kwiat
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

chyba,że ewidentnie charakter i wszystko się nie podoba..:( to już nie ma siły żeby coż było

Ja zwracam uwagę na oczy i charakter:)
    No może poczęcie tak jest na początku żadnego amora nie ma a później w miarę przebywania z tą osobą poznajesz ją jej wady i zalety patrzysz innym okiem i strzał.. 🙂 jeżli się spędza z ta osobą dużo czasu no to później się wkręcamy

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Ja uważam ,że można mieć przyjaciół innej płci i takich mam. Jeżli ktoż mi się fizycznie nie podoba to charakter nie ma znaczenia jeżli chodzi o partnerstwo. A z drugiej mam znajome ,które mi się podobają i charakter jest ok. jednak nic z nimi nigdy bym nigdy nie zaczął.

Intro
    Member
    • Odp.: 194
    • Zapaleniec

@Kowal wrote:

A z drugiej mam znajome ,które mi się podobają i charakter jest ok. jednak nic z nimi nigdy bym nigdy nie zaczął.

To nie znaczy że któraż z nich nie będzie nagle miała ochoty czegoż zacząć z Tobą 😉 Znam osobiżcie kilka przypadków kiedy to kobieta mówiła, ze jest z kimż przyjacielem i nigdy nie ma mowy o czymż więcej, że traktuje go jak brata itp… no i teraz niektórzy z nich są razem 😆

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

a wiesz nigdy nie mow nigdy, moze za pare lat Ci sie zmieni myslenie i tak bardzo zapragniesz z nia byc?

Anonymous
    Member
    • Guru

Nie ma szans ,zbyt długo znam te osoby,albo i są zajęte poza tym. Nie myżlę o nich w kontekżcie partnerów.

[usunięto_link] wrote:

To nie znaczy że któraż z nich nie będzie nagle miała ochoty czegoż zacząć z Tobą 😉 Znam osobiżcie kilka przypadków kiedy to kobieta mówiła, ze jest z kimż przyjacielem i nigdy nie ma mowy o czymż więcej, że traktuje go jak brata itp… no i teraz niektórzy z nich są razem 😆

Pewnie i takie przypadki są jednak jestem przykładem ,że można mieć przyjaciół również. A nawet jakby miała to ja nie będę 😉

mrowka
    Member
    • Zasłużony

duzo osob mowi ja i moj przyjaciel nigdy w zyciu, zapieraja sie rekami i nogami a pozniej sie w sobie zakochuja i tak w Twoi przypadku nigdy nie mow nigdy.

Anonymous
    Member
    • Guru

Jeżli kogoż znam 10 czy 15 lat to mogę to powiedzieć z czystym sumieniem. Poza tym nigdy bym nie wystartował do przyjaciółki. Twoi koledzy to twoi koledzy, ja nie jestem nimi ,a oni mną. Nie wyobrażam sobie w ogóle zakochania nagle w kimż kogo znam 10 lat czy dłużej ,a nawet krócej 😉

Intro
    Member
    • Zapaleniec

Moim zdaniem i tak nie możesz z całą pewnożcią powiedzieć „nigdy”. Bo uczucie to nie coż co twoja żwiadomożć kreuje, nie ma znaczenia jak długo i jak dobrze znasz daną osobę. I zauważ że nie mówimy tutaj o tym czy byż wystartował czy nie, bo to już Twoja żwiadoma decyzja, ale widzisz znajoma traktowała faceta jak brata i też się zarzekała że nie ma mowy nigdy o czymż więcej.Poza tym nawet jeżli z Twojej strony nie będzie uczucia to nie masz pewnożci czy nie ma go u drugiej osoby, ale ona bi się je ujawnić 😉

Anonymous
    Member
    • Guru

Jestem pewien co do siebie. Czyli twierdzisz,że każdy kto przyjaźni się z kobietą będąc mężczyzną i na odwrót musi się zakochać? :>

Intro
    Member
    • Zapaleniec

Twierdze że w przypadku przyjaźni damsko-męskiej prędzej czy później jedna ze stron zacznie pragnąć czegoż więcej.

Anonymous
    Member
    • Guru

A więc tak twierdzisz,że zawsze jedna, choć jedna osoba musi się zakochać.To będzie zabawnie w szczególnożci jak się we mnie zakochają przyjaciółki będące w związkach 😆 Dla mnie to bujdy, mogę kogoż lubić ,może i nawet się podobać jednak i wygląd i charakter nie odpowiada mi do tworzenia z tą osobą związku. A po 10 czy 15 latach mówić ,że ktoż się zakocha to czyste teoretyzowanie.

Intro
    Member
    • Zapaleniec

@Kowal wrote:

A więc tak twierdzisz,że zawsze jedna, choć jedna osoba musi się zakochać.To będzie zabawnie w szczególnożci jak się we mnie zakochają przyjaciółki będące w związkach

A widzisz, to już zależy jak definiujesz „zakochać się”, bo uwierz mi lub nie, ale ludzie mają różne definicje 😉 Ja to o czym mowa nazywam zauroczeniem, zazwyczaj krótkotrwałym. Jeżli chodzi o przyjaciółki będące w związkach – osoba będąca w związku i traktująca go poważnie żwiadomie tłumi takie zauroczenia w kimż innym, a jeżli związku nie traktuje poważnie to prowadzi to do jego rozpadu i/lub zdrady.

Pamiętaj też proszę, że mówię tu o przyjaźni damsko-męskiej, i znowu pojawia się pytanie jak kto definiuje przyjaźń, bo dla jednych jest to częste spotykanie się, rozmowy na różne tematy, wypady na wspólne spędzenie wieczoru (pub, imprezy) itp. Ja natomiast przyjacielem nazywam kogoż komu mogę zwierzyć się ZE WSZYSTKIEGO, w zupełnożci ufam że wszystko zostanie między nami (a nie że np. następnego dnia wygadają partnerowi). No i mogę powiedzieć, że mam sporo znajomych których inni mogliby nazwać moimi przyjaciółmi, ale dla mnie są to znajomi, przyjaciela mam tylko jednego i jest to facet.

Anonymous
    Member
    • Guru

Przyjaciółka dla mnie to osoba,która zna mnie na wylot, mimo iż widziała mnie w niewygodnych sytuacjach akceptuje, mogę z nią gadać o wszystkim i na którą mogę zawsze liczyć,a przy okazji nie zakochuje się we mnie :D,a w przypadku przyjaciela to co poprzednio bez wątku miłosnego 😆 Rozumiem ,że jak dojdę do 50siątki w tej przyjaźni mogę stwierdzić ,że to jednak przyjaźń ,a nie jednostronne uczucie? 😆 A przyjaciółki w związku też koniecznie muszą się zauroczyć tylko jako odpowiedzialne panie tłumią swoje uczucia by nie zdradzać? 8)

mrowka
    Member
    • Zasłużony

wiesz każdy tak mówi, przyjaciel to tylko przyjaciel a potem staje sie tak jak sie staje. jak to wytlumaczysz

Anonymous
    Member
    • Guru

@mrówka wrote:

wiesz każdy tak mówi, przyjaciel to tylko przyjaciel a potem staje sie tak jak sie staje. jak to wytlumaczysz

Nic nie wytłumaczę ,może niektórzy tworzą w ten sposób związki. W moim otoczeniu mam przyjaciółki i nikt do nikogo nie zarywa, nikt w nikim się nie zakochuje (skąd wiem? To widać ;))

A co chcesz się zaprzyjaźnić? 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " przyjazn damsko meska o co mu chodzi???"

Przewiń na górę