- AutorOdp.
- 7 kwietnia 2010 at 14:24
[usunięto_link] wrote:
A jedzac duzo warzyw … mozna schudnac wiecej niz rzy tej samej diecie ale z przewazajaca iloscia np weglowodanow czy bialka.
O czym ty piszesz, a warzywa to nie składają się z węglowodanów i białek?
[usunięto_link] wrote:
@Kowal wrote:
Z samych warzyw nie dostarczysz wszystkich potrzebnych składników.
prosze o konkrety 🙂 Np co maja inne produkty czego nie maja warzywka?:)
O tym można pisać i pisać,ale ok.tak w skrócie
Z warzyw nie dostarczysz:
dobrze przyswajalnego białka w odpowiednich ilożciach ,niekoniecznie dostarczysz odpowiednią ilożć błonnika,nie dostarczysz odpowiednich ilożci tłuszczy ,które regulują pracę hormonów,niektóre pierwiastki są lepiej przyswajalne z np. mięs między innymi hemowe żelazo ,które nie występuję w warzywach oraz niektórych witamin w odpowiedniej ilożci w szczególnożci rozpuszczalnych w tłuszczach. 🙂[usunięto_link] wrote:
Ja moze jeszcze powiem tak – przy diecie 1000 kcal powinno sie jesc chude rzeczy wtedy wiecej mozna zjesc i wiecej dostarczyc tych witamin i innych skladnikow potrzebnych. wiadomo ze nie jest to to samo co przy jedzeniu wszystkiego, ale powtorze sie, ze przy krotkotrwalej diecie nie wyniszczy sie organizmu, bez przesady ludziska. Ja w trakcie diety i rowniez wczesniej przez okres zimy łykalam tran,a w trakcie diety preparaty witaminowe i sie ani nie rozchorowalam ani nic czuje sie swietnie. Trzeba tylko rozsadnie podejsc do diety i nikt mnie nie przekona ze przez diete organizm bedzie tak wyniszczony, ze pewnie zaraz padnie i kaplica. Wszystko trzeba robic z glowa. Jak komus nie sluzy dieta tysiac kcal niech sobie zastosuje diete 1200 albo 1300 kcal albo nawet 1500, bo szamanie wszystkiego i tlumaczenie sie ze diety to shit to do takich dobrych efektow to nie zaprowadzi. chyba ze ktos trenuje codziennie jakis sport no to inna sprawa moze jesc wszystko i spali to wszystko z nawiązką. Domatorom radzilabym ograniczyc jedzonko.
To super ,że łykałaż tran ,suplementy i dobrze się czułaż.
Dieta 1000kcla nie jest korzystna ,a to ,że stosowana krótkotrwale to żaden argument.Skoro organizm dorosłej kobiety potrzebuję okreżloną ilożć kalorii(po wyliczeniu zapotrzebowania) na prawidłowe funkcjonowanie organizmu nie należy schodzić poniżej tej wartożci.Należy obliczyć współczynnik aktywnożci i od tego miejsca ciąć odpowiednią ilożć.8 kwietnia 2010 at 08:01@Kowal wrote:
[usunięto_link] wrote:
A jedzac duzo warzyw … mozna schudnac wiecej niz rzy tej samej diecie ale z przewazajaca iloscia np weglowodanow czy bialka.
O czym ty piszesz, a warzywa to nie składają się z węglowodanów i białek?
tezia wrote:Kowal wrote:skladaja sie ale z bardzo malej ilosci. Ja mowie o weglowodanach typu maka, chleb, makarony itp, a o białku jako mleku, miesie itd.16 kwietnia 2010 at 07:24Zgodzę się w 100%, podstawa to regularne posiłki, odpowiednia dieta, ale o ćwiczeniach nie wolno zapominać. To wszystko razem daje upragniony efekt, czyli zgrabną sylwetkę, ale tez i dobre samopoczucie. Tak że nie zapominajmy o dobrej diecie i ćwiczeniach.
16 kwietnia 2010 at 16:32Więc wyrażaj się jasno :),ale nie masz racji samymi warzywami nie dostarczysz wszystkiego co organizm potrzebuję.
3 sierpnia 2010 at 19:24popieram!
mniej a częsciej + ćwiczenia 😉22 listopada 2013 at 11:43Dla żołądka, jelit i ogólnie organizmu regularne jedzenie to prawdziwe błogosławieństwo, chociaż na początku nie było łatwo się przestawić. Można sobie w lepszej organizacji (i motywacji) poprzez wykorzystanie odpowiedniej [usunięto_link], np. tej z hellozdrowie, która jest w formie wyzwania. Przydaje się.
30 marca 2017 at 16:09Kilka ciekawych informacji na temat regularnego żywienia
www.szukamdietetyka.pl/artykuly/porady-ekspertow/14-czy-zjadanie-posilkow-co-3-godziny-to-juz-sukces.html
11 lipca 2017 at 19:07Ja korzystam z cateringu Wygodna dieta- dostaję od niech codziennie 5 smacznych, zdrowych i fit posiłków dostarczonych pod dom;D Dla mnie to bardzo wygodne bo nie muszę się martwić o gotowanie a dzięki zamówionym daniom zawsze mogę jeść regularnie o tej samej godzinie co jest ważne podczas zrzucania zbędnych kilogramów;)
5 listopada 2017 at 19:28Zgadzam się- regularne jedzenie to klucz do skutecznego odchudzania. Ja zaczęłam jeść o stałych porach dzięki WygodnejDiecie, wcześniej jakoś nigdy nie mogłam się zorganizować. Teraz za to każdy mój posiłek jest zdrowy, smaczny, syty fit co jest bardzo mile widziane!
14 czerwca 2018 at 11:12OSIĄGAJ SZCZUPŁE LUB MUSKULARNE CIAŁO SZYBCIEJ NIŻ KIEDYKOLWIEK!
PROSTY TRENING, TANIA DIETA, INDYWIDUALNIE DOBRANA SUPLEMENTACJA!
WEJDŹ TERAZ NA igortreneronline*pl
PRZECZYTAJ POZYTYWNE OPINIE ZADOWOLONYCH KLIENTÓW!
I WYGRAJ 10 TYSIĘCY ZŁOTYCH! - AutorOdp.