Robicie sushi?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 57 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    julia2007
    Członek
    • Tematów: 12
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

ja robilam raz- mieslimy w pracy warsztaty. Inaczej mi to smakowalo, w knajpach sa lepsze:)

Olusia
    Członek
    • Tematów: 26
    • Odp.: 372
    • Pasjonat

nie robię, bo nie lubię

Dorota123
    Uczestnik
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Myżlę, że nie więcej niż 11 odcinków 😉
    A tyle włażnie szykują, tutaj się wydało: http://www.youtube.com/watch?v=avMGS1NW864

Melata
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

Nigdy nie robiłam, ale przymierzam się do zrobić kiedyż imprezę z sushi w tle 🙂

Polonez58
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

jeżć uwielbiam, robić nie potrafię i chyba nie mam potrzeby nauki;) choć pewnie byłoby taniej;)

wysokieobczasy
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 25
    • Bywalec

robic robie ale do takiego knajpowego to mi jeszcze daleko 🙂

manga99
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Nigdy nie robiłam, ale uwielbiam jeżć, więc muszę kiedyż spróbować zrobić chociaż wątpię, że mi wyjdzie 😆 😆 😆

Marokanka
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Robię i wychodzi mi żwietnie. W marketach można kupić wszystkie składniki, to żadna filozofia. Jak zrobię sama to przynajmniej wiem, że wszystko jest żwieże. Zdarzało mi się też zawijać rolki z samymi warzywami albo pieczonym kurczakiem. Japończycy byliby oburzeni, ale znajomi którzy mieli okazję skosztować byli zachwyceni.

Mokka_Latte
    Członek
    • Tematów: 4
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

@Marokanka wrote:

Robię i wychodzi mi żwietnie. W marketach można kupić wszystkie składniki, to żadna filozofia. Jak zrobię sama to przynajmniej wiem, że wszystko jest żwieże. Zdarzało mi się też zawijać rolki z samymi warzywami albo pieczonym kurczakiem. Japończycy byliby oburzeni, ale znajomi którzy mieli okazję skosztować byli zachwyceni.

Mam ochotę kiedyż spróbować, ale kompletowanie składników nie taki hop siup. ile liżci, ile ryżu – taki zestaw wkupisz w markecie, ale żwieżej ryby tam nie kupisz, trzeba szukać dobrych skelpów, ciężko dostać tuńczyka, żwieżego łososia, krewetki, nie umiem też usmażyć ich w tempurze, mi ta tempura wychodzi jak taka panierka…

monetka
    Członek
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ostatnio odważyłam się zrobić. Wyszło całkiem niezłe, skromnie mówiąc. 🙂

Monika
    Członek
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

nigdy nie robiłam ale tez nigdy nie jadlam, chce sprobwac, jeżli mi zasmakuje to być może naucze się robic sama w dmu 🙂

Martina
    Członek
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Często robię sushi w domu i wszyscy mówią mi że moje jest lepsze niż w restauracji 🙂 Pewnie dlatego że nie oszczędzam na składnikach (u mnie nie znajdzie się maków z samymi warzywami)… ale i tak domowe wychodzi taniej 😛

magdamkot
    Członek
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ja raz próbowałam zrobić sushi. Nakupowałam wszystkiego, wykosztowałam się, a ani smaku, ani efektu. Koniec końców do tej pory nie jadam sushi.

zabka25
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Próbowałam kilka razy, ale nigdy nie wyszło mi nic dobrego;( Po ostatniej próbie stwierdziłam, że to ostatni raz. Wolę iżć do restauracji 😀

brunecia89
    Członek
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Kocham sushi, ale nie robiłam nigdy w domu. Choć fajnie by było się nauczyć 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 57 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę