• Autor
    Odp.
  • 4g4t
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Mimo, ze mam ciemnobrązowe włosy, moje brwi są jasne, strasznie rzadkie i w dodatku cienkie i łamliwe. Znacie jakież sposoby by zgęstaniły, lub wzmocniły się??

jaang
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

czeżć, najlepszym i sprawdzonym sposobem na brak i rzadkie brwi jest OLEJEK RYCYNOWY – dostepny w aptece. Smaruj nim skóre w miejscu, gdzie są, lub powinny być brwi a juz za kilka dni/tygodni wyrosną!! najlepiej stosowac do tego umyta szczoteczke od maskary lub patyczki do uszu. Olejek możesz stosować również na rzęsy – raczej nie wywołuje podrażnienia, ale za pierwszym razem radzę uważać. powodzenia 🙂 [/b]

jullka-16
    Member
    • Odp.: 17
    • Bywalec

a moze sprobuj lekko domalowac je kredką?

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

nie chciałam żmiecić nowymi tematami, a chciałam się zapytać, czy któraż z Was stosuje odzywki do rzęs? czy warto czy nie ma sensu kasy wydawać?

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Kochana, mam podobny problem z brwiami! Mam bardzo ciemne oczy i jasne brwi, co razem w połączeniu wygląda moim zdaniem dosyć dziwnie 🙂 Dlatego też maluje je pędzelkiem, na który nabieram trochę brązowego cienia do powiek. Kiedyż używałam w tym celu czarnej kredki do powiek, ale nie wychodziło mi to nigdy ładnie i równo więc zaniechałam tego pomysłu 🙂 Zacznę stosować chyba ten olejek, o którym wspominacie! Zastanawiam się też nad zrobieniem sobie makijażu permanentnego brwi. Przedłużałam sobie jakiż czas temu rzęsy w Studio Kleopatra w Warszawie i widziałam, że mają w ofercie również makijaż permanentny. Moja ciocia po tym jak sobie zrobiła taki makijaż tym bardziej mnie do tego przekonuje.

Anika80
    Member
    • Odp.: 112
    • Zapaleniec

A co myżlicie o makijażu permanentnym brwi? Bardzo ciekawie wygląda taki zrobiony metoda włoskową – praktycznie nie odróżnia się od naturalnych brwi. Wydaje mi się, ze to naprawdę dobry pomysł, tym bardziej, ze niektóre osoby mają naprawdę rzadkie brwi i ich twarze wiele uroku przez to tracą.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

A co myżlicie o makijażu permanentnym brwi? Bardzo ciekawie wygląda taki zrobiony metoda włoskową – praktycznie nie odróżnia się od naturalnych brwi. Wydaje mi się, ze to naprawdę dobry pomysł, tym bardziej, ze niektóre osoby mają naprawdę rzadkie brwi i ich twarze wiele uroku przez to tracą.

Tylko czy wygląda naturalnie i ile kosztuje.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Dzięki za link:)ceny są takie,że powinien być naprawdę dobry.

[usunięto_link]

TwojaFanaberia_pl
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Mimo, ze mam ciemnobrązowe włosy, moje brwi są jasne, strasznie rzadkie i w dodatku cienkie i łamliwe. Znacie jakież sposoby by zgęstaniły, lub wzmocniły się??

Oprócz kosmetyków pomyżl o makijażu permanentnym, który załatwi problem na dłuższy czas. Dodatkowo można poprawić nie tylko ich kolor ale i kształt.Malowanie kredką trzeba codziennie powtarzać a makijaż permanentny utrzymuje się przez dłuższy czas.

bellana
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 91
    • Stały bywalec

Tak na dłuższą metę to warto stosować odzywkę do brwi i rzęż, a doraźnie możesz ratować sie paletką do malowania brwi.

pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

Ja również polecam makijaż permanentny – ja mam kreski na powiekach, koleżanka ma zrobione brwi – wygląda to bardzo naturalnie i póki się dobrze nie przyjrzysz to nie widać różnicy 🙂

ZuzkaZ
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 91
    • Stały bywalec

Revitalash

przymierzalam sie ze 3 lata bo kasy bylo mi szkoda… a teraz zaluje. Rzesy urosly mi dluzsze niz jak nosilam 1:1 i brwi sie zagescily. Jedyna odzywka, ktora robi to co obiecuje 😀

tabletka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

Która to?

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Olejek rycynowy albo po prostu henna! Makijaż permanentny to dobra alternatywa dla tradycyjnego makijażu. Służy również do korekty brwi i linii oczu. Utrzymuje się na skórze około 3 lat. Powinien pozostawać w harmonii z naturalnymi rysami twarzy i podkreżlać urodę.

beatkakowal4
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Makijaż permanentny to bardzo fajna sprawa. Dzięki niemu nie muszę codziennie męczyć się z eyelinerem. Możecie sobie o nim poczytać na Biotekpolska.pl Pozdrawiam

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " rzadkie brwi"

Przewiń na górę