• Autor
    Odp.
  • miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

super
    ale to zaden sekret…
    prawo przyciagania i inne tego typu pierdoly

miszczu
    Member
    • Maniak

nie o to mi chodzilo
    sekret sugeruje ze jest to jakas nadprzyrodzona moc i samo myslenie o tym ze bedzie sie bogatym sprawi ze faktycznie bedzie sie bogatym nic nie robiac

nie na tym polega sila pozytywnego myslenia 🙂

eBoska
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

kurcze ja w sekrecie nie zalapalam zeby tam cos bylo o nad przyrodzonej mocy moze to dystans jednak jaki mam w sobie pozwala zachowac zrowy rozsadek i odeprzec to co jest tylko fantazja rezysera czy pisarza a wyuskac z tego jedynie istote ….sens a nie sposob jego przekazania

eBoska
    Member
    • Pasjonat

no wlasnie tak wiec tez nie rozumiem tych ze kasliwych komentarzy na poczatku ze to bzdura …otoz najprawdziwsza prawda tyle ze teoria nie zawsze idzie w parze z praktyka czy to ze wiemy o tym ze jestesmy wredni pozwala nam wrednym nie byc …nie musimy jeszcze popracowac nad soba i jak ze wszystkim musimy pracowac okreslic sobie cel i do tego dazyc ….a z tym wcale nie jest tak latwo ilu z nas mialo marzenia zalozone cele a skonczylo sie na zwyklej pracy wzyklym mezu albo eks zwyklych dzieciach zwyklym domu itd….co za tym idzie …zgubilismy droge lub nie wykorzystalismy okazji a sa okazje ktore juz sie nie powtarzaj…bo np 17 lat mozna miec tylko raz w zyciu

miszczu
    Member
    • Maniak

to ja nie wiem co wy czytalyscie/ogladalyscie
    bo ten caly sekret to stek bzdur i nie ma prawie nic wspolnego z tym co mowicie, a wrecz przeciwnie, sekret zniecheca do dzialania, bo przeciez sekret sam wszystko zalatwi
    owszem trzeba sie nastawic pozytywnie, ale potem trzeba dzialac, sekret mowi cos wprost przeciwnego
    najbardziej rozwalilo mnie to ze znalazlem to na półce „psychologia” w empiku
    masakra

eBoska
    Member
    • Pasjonat

a moze zbyt doslownie wziales do siebie ten film lub ksiazke ….? ja wyciahnelam z tego to o czym wlasnie mowie

miszczu
    Member
    • Maniak

a jak mozna czytac ksiazke typu poradnik jesli nie doslownie??
    same konkretne przyklady tam byly podane
    byl dokladnie taki przyklad np.

dostawalem rachunki
    wyobrazilem sobie ze zamiast rachunkow bede dostawa czeki
    zaczalem dostawac czeki
    hahahhahaha, no ludzie

miszczu
    Member
    • Maniak

a jak?
    w biblii sa fajne sceny

np.

lot byl jedynym porzadnym czlowiekiem w somorze i gomorze, dlatego przyszlo do niego 2 aniolow, zeby go ocalic przed znieszczeniem miast
    mieszkancy dowiedzieli sie o gosciach i chcieli ich wyruchac
    lot powiedzial: „nie! to sa moi goscie, nie mozecie ich wyruchac, ale wezcie sobie moje corki i zone, robcie z nimi co chcecie”

jak mam to zinterpretowac??

jeszcze wracajac do samodzielnej interpretacji:
    mam rozumiec, ze jesli fragment mowi mi bezposrednio:
    nic nie rob tylko mysl o pieniadzach, a one same przyjda
    to jest w tym ukryta mysl i mam to interpretowac:
    mysl o robieniu pieniedzy ale rowniez dzialaj bo nic samo nie przyjdzie
    no ludzie, litosci

miszczu
    Member
    • Maniak

ale tam sa praktycznie tylko takie przyklady

gosc ktory sobie wyobrazil ze ma za duzo hajsu na koncie i mial
    gosc ktory sobie wyobrazil ze bedzie mial dom z basenem i mial dokladnie taki sam jak sobie wyobrazil
    itd.

ja jestem wielkim fanem pozytywnego myslenia i dzialania
    ale sekret dziala na szkode podejmowania dzialan
    sekciarskie gowno

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Dokładnie.

eBoska
    Member
    • Pasjonat

mh…biblia jest ksiazka nie mojego narodu jakbys nie zauwazyl..nie napisali jej slowianie wiec trudno zebym ja przyjmowala doslownie to raz po drugie gdyby tak sie w nia zaczytac ciagle mowi o jednostce wyborze jednostki tu i teraz ty i nikt wiecej jest to wypas egoistyczne podejscie niby jakby ale z drugiej strony kiedy sie umiera nie mysli sie o innych tylko o sobie i na sobie jest sie skoncentrowanym dlatego tez opis ktory podales jest niezbyt wstrzasajacy jak dla mnie.Ty podejmujesz decyzje Ty masz okazje i Ty masz swoj rozumZAZNACZE ROZUM, a wiec jako inteligentna osoba wiesz dobrze co jest wlasnie fikcja co jest moze byc przesada a co moze byc prawda nie zauwazyles np ze wchodzac do pieknego palacu zachwycony wpatrujesz sie w niego i nie zauwazasz szczegolow…kiedy zaczynasz sie przygladac potrafisz odnalesc i zauwazyc rzeczy takie jak popekane sciane plesn,kurz zaniedbanie dobrze ukryte i co nie zmienia sie obraz postrzegania pewnych rzeczy poki nie zaczniesz sie im przygladac?

Anonymous
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

mh…biblia jest ksiazka nie mojego narodu jakbys nie zauwazyl..nie napisali jej slowianie wiec trudno zebym ja przyjmowala doslownie

Z tym słowiańskim pochodzeniem to można dyskutować 😉
    Poza tym inna narodowożć coż zmienia w przesłaniu „róbcie co chcecie” odnożnie żon, córek i skoro jesteżmy inną narodowożcią, jak się odnosisz to czy powinniżmy korzystać z informacji tam zawartych?Można by nawet to zinterpretować ,że potrzebujemy własnej.

[usunięto_link] wrote:

to raz po drugie gdyby tak sie w nia zaczytac ciagle mowi o jednostce wyborze jednostki tu i teraz ty i nikt wiecej jest to wypas egoistyczne podejscie niby jakby ale z drugiej strony kiedy sie umiera nie mysli sie o innych tylko o sobie i na sobie jest sie skoncentrowanym dlatego tez opis ktory podales jest niezbyt wstrzasajacy jak dla mnie.

Nie jestem pewien czy tak zawsze wszyscy myżlą o sobie choć i pewnie tacy są. I co ma to do tego ,że ktoż broni gożci ,a córkę i żonę „daje pod nóż” hmm.

[usunięto_link] wrote:

Ty podejmujesz decyzje Ty masz okazje i Ty masz swoj rozumZAZNACZE ROZUM, a wiec jako inteligentna osoba wiesz dobrze co jest wlasnie fikcja co jest moze byc przesada a co moze byc prawda nie zauwazyles np ze wchodzac do pieknego palacu zachwycony wpatrujesz sie w niego i nie zauwazasz szczegolow…kiedy zaczynasz sie przygladac potrafisz odnalesc i zauwazyc rzeczy takie jak popekane sciane plesn,kurz zaniedbanie dobrze ukryte i co nie zmienia sie obraz postrzegania pewnych rzeczy poki nie zaczniesz sie im przygladac?

Owszem jako inteligentna osoba każdy wie co jest fikcją ,a co prawdą tylko ,że tam to w założeniach jest prawda,a jeżli nawet i fikcja to tym bardziej opieranie na tym wiary jest zastanawiające. W pięknym pałacu mogę zobaczyć te szczegóły jednak w przytoczonym cytacie przez miszcza nie mogę się doszukać.

eBoska
    Member
    • Pasjonat

owszem uwazam ze roznice kulturalne sa dosc znaczne mimo wszystko zawarte biblijne opisy bardzo czesto sa dla mnie mocno razace ale traktuje je jako tlo do glownego przekazu wiesz ze biblia jest ksiazka ktora podobnie dziala jak karty tarota zadaj jej pytanie i tworz na obojetnie jakiej stronie a zawsze znajdziesz odpowiedz…to troche sekciarskie niby nieprawdziwe a jednak dziala ….film i ksiazka jest dla mnie tlem do glownego przekazu i tyle nie odbieram tego w sposob o ktorym mowi miszczu w biblii tez znajdziesz wiele sprzecznosci naukowcy sie o to kloca i tak dalej i tak dalej a jednak magia tej ksiegi dziala czy chcesz czy nie ale niektorzy popadaja w skrajnosci i tyle

Anonymous
    Member
    • Guru

Żadnej w niej magi nie ma tylko opis m.in życia Jezusa ,który dożć wątpliwie jest napisany,ale nie ważne.Jeżli buduje się wiarę to raczej muszą być ku temu jakież przesłanki.Co do tarota itp to dla mnie brednie,za stary jestem na wróżby 😉

eBoska
    Member
    • Pasjonat

no widzisz dla jednych nic w niej nie ma, dla innych jest calym zyciem stanowich ich wlasciwie jedyny sens ….dla jeszcze innych jest czyms czego mocy nie jest w stanie zrozumiec i zostawia ja w spokoju i tak wydaje mi sie jest z sekretem mysle ze to wszystko nie jako jest polaczone

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Sekret życia… związków… zdrowia…"

Przewiń na górę