- AutorOdp.
- 14 października 2010 at 15:45
Sny mają znaczenie nie tylko na zdrowie, ale również na życie, bowiem mają uzdrawiającą moc o której nawet nie wiedziałam 🙂
Zdrowy sen to podstawa, przecież połowę życia przesypiamy 🙂
Można nawet nauczyć się żnić i stworzyć swój własny serial senny.
Ja to potrafię 😉 Lepsze niż TV 😉
Dzięki książce Uzdrawiający sen nauczyłam się skutecznie eliminować w sobie różne dolegliwożci jak również żnić seriale 😉
Dobrze, że nie lubię horrorów 😉15 października 2010 at 07:46hmmm, ogolnie czytanie ksiazek przed snem pomaga.
ale zauwazylas dużą roznice??
bo ja mam koszmarne sny…
15 października 2010 at 08:25hehehe snic seriale???? NIEZLE :DDDD, a Ty Mikajolka wejdz na coconti.com i polecam moj kocyk , zobaczysz , ze nie bedzie Ci sie chcialo wstawac, a nawet zmieniac pozycji jak sie w nim zatopisz!!!!!!!!!!!1 :p
15 października 2010 at 09:03mozna snic wlasne wymyslone sny ale wtedy tak naprawde mozg nie zasypia do konca jest jak by ciagle w pewnego rodzaju spoczynku jego czesc wciaz pracuje ta czesc ktora powinna spac……ja jestem w stanie przesypiac 22 godziny bezprzerwy i wcale nie musze byc zmordowana…zasypiam kiedy potrzebuje wylaczac sie z zycia..nie tylko w celach biologicznej regeneracji….uwielbiam spac ….
15 października 2010 at 16:40[usunięto_link] wrote:
bo ja mam koszmarne sny…
Zadbaj o produkty bogate w witaminy z gruby B ,a w szczególnożci B1, jej niedobór objawia się między innymi włażnie w ten sposób.Może coż pomoże 😉
16 października 2010 at 23:06A ja już dawno się nie porządnie nie wyspałam i … od razu mi się pryszcze na twarzy pojawiły. Brak snu chyba fatalnie wpływa na skórę.
17 października 2010 at 10:37Masz za dużo aminokwasów jakiż pewnie i stąd syfki, przez nie też ciężko zasnąć.
18 października 2010 at 16:49ok, dziekuje za rade 🙂
18 października 2010 at 21:19ja tam uważam, że jeżli nie przygotujesz sobie dobrze miejsac do spania- patrz dobra pożciel i materac to i sny dobre nie beda hehe
20 października 2010 at 09:18Ja słyszałam, że osoby które dużo żpią wolniej się starzeją 🙂 nie wiem czy to prawda, ale chciałabym w to wierzyć , ponieważ sama uwielbiam spać. Nie ma lepszego sposobu na regenerację niż sen 🙂 Ja żeby normalnie funkcjonować muszę spać przynajmniej 8h inaczej jestem niewyspana i cały dzień chodzę żnięta 🙂
20 października 2010 at 11:08To prawda jednak zbyt dużo snu też nie jest korzystne.
20 października 2010 at 13:18a probowaliżcie żnic pod naturalną kołdrą z wełny wielbłądziej? wiem , że brzmi dożć egzotycznie… ale współmiernie do przyjemnożci:)
22 października 2010 at 12:31najwazniejsze zeby to byla czysta posciel 😆
23 października 2010 at 07:36Szczególnie jesienią mogę spać do oporu.Zima mi przechodzi:)
25 października 2010 at 09:54Ja muszę spać przynajmniej 8-7 h żeby się wyspać. Jak nie żpię tyle to czuje się potem fatalnie !!! Jeżeli sobie nie pożpię to jestem potem zła. Słyszałam również że jak ktoż długo żpi to dłużej jest młody i później pojawiaja mi sie zmarszczki 🙂
- AutorOdp.