• Autor
    Odp.
  • gracja
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Ciężko jest ze snem jak wiecznie jest coż do zrobienia…:/ ja sie chyba juz od kilku miesięcy porządnie nie wyspałam 🙁 chyba będę odpoczywać na starożć:P

pstrokatka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 33
    • Bywalec

Wiesz, gracja….to genialna myżl!
    Zresztą doba powinna mieć co najmniej 36 godzin, nie?

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

za smakiem guarany nie przepadam, ale w plussszu jest ok…

a co do tego snu to słyszałyżcie o czymż takim jak „kredyt snu”? jeżli przez dłuższy okres żpi się długo, powiedzmy po 10-12 godzin na dobe to po jakimż czasie podobno pojawia sie coż podobnego do bezsennożci, bo organizm czuje się wypoczęty 😉 na własnej skórze tego nie dożwiadczyłam, ale może w drugą stronę też to działa… teraz nie mam czasu na sen, a później nadrobię braki 😉
    póki co, jednak, życia bez kofeiny sobie nie wyobrażam 😉

deborah83
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Też ostatnio mało żpię, bo ciągle jest coż do nadrobienia, dokończenia.. szkoda iżć spać. Potem jak mi się jeszcze przed snem włączą jakież niepokojące myżli, to kolejna godzina lub dwie mniej snu… Czasem pomagało mi ciepłe mleko, ale musiałam się przymuszać, żeby je wypić, bo nie przepadam. A po nim też czułam się ociężale. Koleżanka polecała mi też jakież nasenne, ziołowe preparaty. Niby zioła, ale ja się boję te rzeczy brać, że się uzależnię albo co.. 😉 W najbliższym czasie postanowiłam wymienić pożciel na wełnianą, bo podobno poprawia komfort snu.

murzynek333
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

no ja mam taka posciel. zdecydowanie jest lepsza niz taka zwykla, bo nie spocisz sie pod nia ani nie zmarzniesz! ale wywietrzyc pokoj i jest dobrze przed snem:))

nipsu
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

ale chyba nie taka z pokazu, nie? kiedyż byłam na takiej 'imprezie’ i jakoż szczególnie mnie nie zachwyciła – wyglądała jak babciny koc.

deborah83
    Member
    • Bywalec

A co sądzicie o takiej: [usunięto_link] ? Bo tą sobie upatrzyłam, cała linia Amante strasznie mi się podoba.

nipsu
    Member
    • Bywalec

o, nawet elegancka:) ja bym tam się od razu o wielbłąda pokusiła, ale kaszmir też fajny;)

deborah83
    Member
    • Bywalec

Moi znajomi też mi doradzali wielbłąda, bo mówią, że najwyższa półka, najbardziej luksusowy. Ale mnie się jakoż bardziej podoba kaszmir. Bo kojarzy mi się z lekkożcią, nowoczesnożcią, taką przewiewną sypialnią.

nipsu
    Member
    • Bywalec

może faktycznie – kaszmir jest biały, więc wygląda bardzo „schludnie” i nowoczeżnie.

murzynek333
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

no mnie kaszmir też zdecydowanie się lepiej kojarzy. wierzę, że ten wielbłąd może być bardziej ekskluzywny, ale kaszmir bardziej do mnie przemawia:)

bernasia5
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Studiuję dziennie, więc mało żpię, gdy na drugi dzień mam kolokwium lub na 8. Wtedy piję dużo herbaty zielonej (ma ona dwa razy więcej kofeiny niż kawa). Kawy nie mogę pić, niedobrze mi po niej;/
    Tylko ostatnio zauważyłam, że od nadmiernego picia jej wypłukała mi magnez z organizmu, więc teraz pije herbatę i raz dziennie magnez 🙂

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

hahaha, bardzo zdrowy 😀
    poprawia zdrowie psychiczne oglądających 😀

Kaska123
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 23
    • Bywalec

ja mam koc Amante z coconti, poki co nie stać mnie na całą pożciel ale koc jest tak przyjemny i tak dobrze mi sie pod nim żpi, że chyba zacznę zbierać na resztę heheehe

milkajolka
    Member
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

ja bym chciala chociaz przespac noc bez ciaglego budzenia sie po kilka razy 🙂
    marze o tym 😆

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " sen to zdrowie"

Przewiń na górę