- AutorOdp.
- 17 kwietnia 2008 at 04:43
Hej . Mam pytanie. Czy Serek czekoladowy się czymż różni od no wanioliowego ? tzn wiem ze smakiem i kaloriami ale bardzo bardzo lubie serki wanioliwoe i wiadomo smak ma czekolawody (czyli jakby czekolada) chcoiaz nie wiem i chce wiedziec czy zebym nie przytyła to powinnam jeżć inne niz czekoladowe ?tzn chcialabym ten serek jakis jesc jesc na sniadanie lub kolacje . Prosze o odpowiedz 🙂 Buuż :*
17 kwietnia 2008 at 15:34Wiadomo, ze tyje sie od kalorii. A taki czekoladowy ma prawie 2 x wiecej kalorii. Na noc napewno jest to niewskazane. Wiadomo, nie mozna sobie wszystkiego odmawiac ale akurat taki serek nie jest dobra rzecza gdy sie odchudzasz/nie chcesz przytyc. Zjedz sobie zamiast niego pomarancze/jablko/kiwi. A jezeli tak bardzo lubisz czekolade , to lepiej bedzie jesli sobie kakao zrobisz ;p
18 kwietnia 2008 at 12:54noo tak ale to w koncu serek czekoladowy a nie czekolada , wiec chyba nie powinnam przytyc nie ? chcoiaz nie wiem i dlatego pytam
19 kwietnia 2008 at 05:56a wiec moglabym prosic was o odpoweidz ?:)
19 kwietnia 2008 at 06:28nie tucza tylko woda i powietrze. czas to zapamietac.
19 kwietnia 2008 at 09:52taaa jak masz pisac takie farmazony to nie odpisuj . ja chcce o prawidziwa i konkretna odpowiedz,
19 kwietnia 2008 at 20:07wiesz co bez urazy ale pytasz sie tak naprawde o straszne drobiazgi. weź do reki serek czekoladowy i waniliowy sprawdz ile kazdy ma kalorii i wybierz ten ktory ma mniej.
20 kwietnia 2008 at 05:06ale te drobiazgi sa wazne dla mnie, nie chodzi o kalorie, tylko o to ze czekoladowe a wiadomo ze od czekolady sie tyle ale nie wiem czy serka czekoladowego tez , ludzie roznie o tym pisza
20 kwietnia 2008 at 09:37nie tyje sie od czekolady tylko od zawartego w niej tłuszczu i cukru a to sie przeklada na kalorie. Poza tym te serki czekoladowe maja tyle czekolady co kot napłakał. jednynie smak.
20 kwietnia 2008 at 13:25acha ok thx za odp
20 kwietnia 2008 at 16:06z tego co zaobserwowałam to jogurty, serki jako metoda na dietę jest nie za fajna. człowiek chodzi po tym i tak głodny. najlepiej jeżć normalnie tylko zmniejszyć spożywanie węglowodanów i cukrów
20 kwietnia 2008 at 16:31nie wystarczu ograniczyc weglowodany i cukry poza tym takie rady sa nic nie warte jeden zmniejszy o jedna kromke chleba inny o pięć i kazdy z nich ograniczy. Najwazniejsza jest kalorycznosc zmniejszona jadlospisu zarowno tluszcze jak i weglowodany.
20 kwietnia 2008 at 16:56Witam serdecznie,
serki są rzeczywiżcie bardzo smaczne czy te waniliowe czy czekoladowe. Ale mają dużo kalorii dlatego ja bym zaproponowała oto takie rozwiązanie zróbcie same serek czy jogurt. Myżlę, że to idealne rozwiązanie dla osób dbających o sylwetkę czy będących na diecie. Kupcie jogurt naturalny bez cukru oraz o małej zawartożci tłuszczu np. o,1 % i dodajcie cynamon, słodzik, kakao pycha. Albo owoce i zmiksujcie np. truskawki z lodem, bądź pamarańcz i odrobina imbiru.20 kwietnia 2008 at 17:38dziękuję za dobrą rade :*
20 kwietnia 2008 at 18:51serkow 0,1% nie polecamy bo tluszcz tez jest potrzebny do rozpuszczania witamin gdy go eliminujemy z produktow w duzym stopniu tracimy duzo witamin, dodatkowo nie polecalbym słodzikow maja one dyskusyjny wpływ na zdrowie jest wiele badan twierdzących iz maja niekorzystne dzialanie na organizm.
- AutorOdp.