• Autor
    Odp.
  • arpka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 31
    • Bywalec

ja ostatnio po ciągłych przytykach ze strony męża zdecydowałam się wziąć za siebie, zaczęłam stosować Balsam Wyszczuplający i Zwalczajacy Cellulit PAT &RUB , który kiedys dostałam od siostry – ponoć w pełni ekologiczny produkt na bazie alg – rozbija tłuszczyk
    Wiem , że nie zlikwiduję go w całożci ale wydaję mi się że moja pupa jest gładsza 🙂

nettula
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Ja też wiele dobrego czytałam o mezoterapii bezigłowej, i zastanawiam się nad tym rozwiązaniem, a co do kremów , na mnie nigdy nie działały niestety, i to żadne, a ostatnio jeszcze wyczytałam że kremy to też tak nie do końca dobra sprawa bo wcieramy przecież w skórę same związki chemiczne w nich zawarte, co przy zbytniej przesadzie wręcz szkodzą.

miss.mirabelka
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Udało się kiedyż, a później to zaniedbałam i wrócił. I teraz muszę zacząć od nowa. A jak kogoż interesuje, to tutaj opis zmagań:

[usunięto_link]

nettula
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

no tak jak się decydować to tylko w najlepszej klinice, bo co fachowcy to fachowcy, zawsze to praktyka i dożwiadczenie.

purblanca
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Ja się pozbyłam go domowymi metodami- wystarczy wytrwałożć w dążeniu do celu. Pomógł mi masaż rękawicą do prysznicem i balsam antycelullitiwy, choć pwnie większy wpływ miał masaż. Aktywnożć fizyczna topwarzyszy mi od nastoletnich lat, a cellulit i tak powstał.

Wiera
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

Włażnie, pytałam w innym temacie o ENDERMOLOGIĘ…ale jakoż nikt nie odpisywał.
    Zastanawiam się, czy sobie nie zafundować. Te wszystkie kremy i masaże gąbkami strasznie mnie męczą, a do tego poprawiają jedynie wygląd skóry, a nie zwalczają cellulitu.

czesiulka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

drogie zabiegi są dobre ale dla pan które zaopatrzyły sie w bogatych sponsorów, a i nie zawsze takie zabiegi sa skutecze, Kochana zdrowa i jedrna skóra na Twoich nogach to podstawa dopiero jesli osiagniesz dobra kondycje skóry mozesz stosowac kuracje antycellulitową 🙂

kozanka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 10
    • Bywalec

dużo nawilżać i ćwiczyć!

perelka84
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja mam jeden sposób na cellulit – pozostać aktywna. Kiedyż uprawiałam więcej sportu. Teraz z braku czasu mogę tylko chodzić wszędzie gdzie się da (zakupy, spotkania z koleżankami, pikniki i spacery) w moich butach Reebok Easy Tone. Od czasu do czasu wmasowuję sobie jakież serum na uda i pupę, ale w sumie to chyba nie mam predyspozycji do tego, by mieć cellulit.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Ponoć ważna jest dieta.wklejam link ale ja lubię słodycze….czy ktoż nie jada słodyczy i też ma celulitis?może to bajka?:)
    [usunięto_link]

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Niewłażciwe żywienie to główny problem,do tego brak ruchu ,a wszystkiemu winne lenistwo 😉

Wiera
    Member
    • Tematów: 5
    • Stały bywalec

Włażnie ja mam predyspozycje do cellulitu. Figura typowa gruszka – tłuste uda i pupa.
    Sponsora nie mam co prawda, ale mam trochę oszczędnożci i chyba zainwestuje wreszcie w siebie, bo niestety ale ruch i dieta na mój problem nie wystarcza. 😕

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

a ja wam mowie, ze mozna prawie calkiem sie tego pozbyc. moja kolezanka miala koszmarny celulit i zwalczyla go bieganiem i nieczym innym, bo sie nawet zwyklym balsamem nie smaruje, a roznica jest powalajaca

Krolinia
    Member
    • Tematów: 2
    • Stały bywalec

niestety poi czężci się zgadzam. ja przez długi czas walczyłam z cellulitem ćwiczeniami, dietą i kremami, zaznaczam, że dosyć drogimi. Byłam bardzo konsekwentna i trwało to dosyć długo. niestety wygląda na to, że mam predyspozycje genetyczne i nawet jak schudłam i byłam bardzo jędrna, cellulit na udach, pożladkach i pod pożladkami pozostał. Jednak patrząc na gwiazdy szołbiznesu, myżlę sobie, że musi być jakiż sposób, bo one na pewno nie ćwiczą a cellulitu nie mają, za to mają kasę. Zastanawiam się nad zabiegiem medycyny estetycznej, jestem umówiona do fajnego lekarza, Marcina Wiatroszaka, u którego moja mama robiła usuwanie zmarszczek i chce się wszystkiego dowiedzieć. Bo może to trzeba mezoterapię zastosować?

paulus23
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 76
    • Stały bywalec

Mi się wydaje, że mi się zmniejszył odkąd zaczęłam chodzić w Easy Tone, jeszcze do tego robię prysznic na zmianę zimny i gorący.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " smutna prawda o cellulicie?"

Przewiń na górę