• Autor
    Odp.
  • xenia8290
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 25
    • Bywalec

ja nie stosowałam i nie znam. Ale lekarz na bank przepisze coż odpowiedniego 🙂

Extenza27
    Member
    • Odp.: 23
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Na pewno coż przepisze:) Jeżeli chodzi o Feminellę to wystarczy zapytać swojego lekarza lub poczytać w internecie:)

Crystaline
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Ja kupuje zwykle intimee i sa jak dla mnie rewelacyjne;)

monia1974
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 40
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Na pewno coż przepisze:) Jeżeli chodzi o Feminellę to wystarczy zapytać swojego lekarza lub poczytać w internecie:)

Tak każdy lekarz ma swoje ulubione leki
    Ale mozna rzeczywiżcie zapytać nawet w Aptece- to lek bez recepty z tego co pamiętam

gudiczek
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Witam,

Feminella raczej, nie wyleczy. te globulki są pomocniczo przy leczeniu lub zapobieganiu nawrotom albo przy kuracji antybiotykowej. Na infekcję trzeba zastosować antybiotyk, który przepisze lekarz ginekolog. Więc najlepiej się zgłosić do lekarza.

monia1974
    Member
    • Bywalec

Wiem wiem już się dokształciłam
    Feminella profilaktycznie i po kuracji
    Przywraca prawidłowe PH tam gdzie nikt nie wie 😀

xenia8290
    Member
    • Bywalec

newralgiczne miejsca to i newralgiczne PH. ja używam też płynów do higieny intymnej z kwasem mlekowym i odpowiednio niższym 😉

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Ja kupuję już od dwóch lat najtańszy płyn w rossmanie Venus aloesowy i zupełnie pożegnam się z problemami infekcji, grzybicy itd.

A kiedyż to tak co 4-5 mcy przychodziła do mnie i podobnie jak ty nie mogłam się odważyć iżć do ginekologa w takim stanie. Więc poszłam tylko do apteki i pani dala mi bez recepty globulki dopochwowe z propolisem i zawsze w chwilach kiedy już czułam że coż jest nie tak pomagały i już następnego dnia czułam się komfortowo 🙂

xenia8290
    Member
    • Bywalec

ja się po kilku latach stosowania lactacydu przerzuciłam na rumiankową emulsję cleanica i też sobie chwalę. Grunt to znaleźć sobie kosmetyk odpowiadający własnemu ciału 🙂 niekoniecznie musi kosztować fortunę 🙂

maciejowa
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Dziewczyny, czyli dochodzimy znowu do tego, że każda z nas jest trochę inna i musimy płyn do higieny intymnej dopasować do siebie:) ja też zazwyczaj używam tych tańszych kosmetyków niż droższych, po co przepłacać:P

monia1974
    Member
    • Bywalec

Tak jest żwiąta racja każda z nas musi sobie „wypracować” metodą prób i błędów optymalny żrodek
    Przy okazji ponownie zachęcam do profilaktycznego stosowania Feminelli Vagi C

monia1974
    Member
    • Bywalec

Znam stosowałam – co do reszty twojego pytania zachęcam do przeczytania moich poprzednich wypowiedzi
    Podsumowując, miom zdaniem Feminella + Tantum Rosa to znakomity i skuteczny „zestaw”

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

zmorusia, w przypadku upławów to już koniecznie trzeba iżć do specjalisty i tutaj nie ma co zwlekać ani się pytać, co mozna poradzić bez recepty, bo bez recepty raczej nic co miałoby wyleczyć nie ma. probiotyki są bardzo dobre (szczególnie te dla kobiet jak lacibios fem itd), tantum rosa jest ok, clotrimazolum, ale to są żrodki uzupełniające leczenie a nie leczące i nie powinny stanowić włażciwej kuracji 😉

maciejowa
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

zgadzam się z poprzedniczką, przede wszystkim lekarz takiej sytuacji!

xenia8290
    Member
    • Bywalec

z uplawami nie ma żartów. Sugeruje nie kombinowac tylko do lekarza 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " żrodki do higieny intymnej"

Przewiń na górę