• Autor
    Odp.
  • monia1974
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Tak jest
    Lekarza nic/ nikt nie zastąpi- zwłaszcza dobrego 😀

monia1974
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Jakiż czasmnie tu nie było, czyżby temat się wyczerpał??
    Dziewczyny piszcie!Pomagajmy sobie wzajemnie
    Ciekawa jestem waszego zdania

Extenza27
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Mogę napisać parę słow o Feminelli. Ja ją stosowałam prz infekcji pochwy i takich objawach jak: brzydki rybi zapach, upławy, swędzenie. Są to globulki, które aplikujesz sobie , wiadomo gdzie 🙂 przez 6 dni (jedna dziennie). Mi pomogło ale skonsultuj to lepiej z lekarzem

Extenza27
    Member
    • Bywalec

Aha dodam tylko jeszcze, że Feminella ma działać też zapobiegawczo, chroniąc przed nawrotami i na razie to co mówił lekarz się sprawdza, bo od dłuższego czasu u mnie nic nowego się nie pojawiło

Extenza27
    Member
    • Bywalec

A jakie są Waze opinie na ten temat. Czy brałyżcie coż poza Feminllą. Warto się dzielić dożwiadczeniami, żeby pomóc innym

magat2
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 37
    • Bywalec

ja zasadniczo płynów do higieny nie stosuję, jeżli już odczuwam jakież pieczenie to poprostu zakładam lactovaginal na noc, a później biorę provag przez jakiż tydzień. Choć ostatnio kobieta w aptece poleciła mi provag-żel przy częstych podrażnieniach miejsc intymnych.Napewno nie polecam też irygacji, a jesli już to tylko połączoną z probiotykiem, bo naturalna flora po irygacji odbudowuje się po 3 dniach.

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Aha dodam tylko jeszcze, że Feminella ma działać też zapobiegawczo, chroniąc przed nawrotami i na razie to co mówił lekarz się sprawdza, bo od dłuższego czasu u mnie nic nowego się nie pojawiło

no to najpierw piszesz o swedzeniu, upławach i takich dolegliwożciach a potem, że profilaktycznie :/
    ja jak poprzedniczka bardziej polecam probiotyki dla kobiet niż takie żrodki. i to szczególnie doustne, bo nie pozostawia sie nic na żciankach pochwy – to mniejsza ingerencja w naturę i bardziej naturalny sposób zapobiegania infekcjom. sprawdzone bo od dawna łykam lacibios fem, zresztą te osoby co są dłużej na forum, wiedzą 😉

magat2
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Ja tez raczej nie używam płynów, mam dosyć wrażliwą skórę i zdarzyło się że plyn do higieny intymnej mnie po poprostu uczulił. Przy leczeniu antybiotykiem jako osłonę biorę provag przez jakiż czas, a na codzień kupiłam sobie taki nowy provag-żel. On działa przeciwbakteryjnie i nawilżająco i utrzymuje dobre ph.

kobietka00
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Feminelli nie znam, ale używałam lacibios femina i pomogło:) polecam

krante
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

ja uzywam lecacyd i kosmetyków z ziaja sa dobre bo maja kremowa konsystencje i nie podrazniaja

jokamar_pl
    Member
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Używałam wiele żrodków, ale wszystkie podrażniały moją skórę. Jak dla mnie najlepszy jest LACTACYD Femina.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " żrodki do higieny intymnej"

Przewiń na górę