• Autor
    Odp.
  • WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Ostatnio zacze艂am interesowc si臋 klimatem disco lat 80 馃檪 Organizuj臋 nawet impreze w tym stylu 馃榾 Jestem ciekawa co s膮dzicie o legginsach wystaj膮cych spod minisp贸dniczki,plastikowej bizuterii oraz brokatowych napisach na topach 馃檪 Czy podobaj膮 Wam si臋 ubrania nawi膮zuj膮ce do lat 80? Mo偶e macie jakies pomys艂y jak mozna ubrac si臋 na imprez臋 DISCO? 馃榾

mia1980
    Member
    • Temat贸w: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

strasznie mi sie podoba taki styl…. czasami mi sie wydaje 偶e powinnam w艂a偶nie dorasta膰 w tamtych latach. Muzyka i stroje by艂y poprostu super. Osobi偶cie nie nosz臋 takich stroj贸w choc kto wie…. Ale ty jeste偶 m艂odsz wi臋c tobie to pasuje

WarnGirl
    Member
    • Guru

W zasadzie to ja tez sie tak nie ubieram.Nie mam poj臋cia co ubrac na moja impreze DISCO i ci膮gle szukam natchnienia 馃檪 Ale musze przyznac,偶e ten kicz lat 80 ma co偶 w sobie… 馃槈

.Magda.
    Member
    • Temat贸w: 13
    • Odp.: 742
    • Zas艂u偶ony

Bardzo modne wtedy by艂y plastikowe buty, sp贸dnice z falbanami, rajstopy ze wzorami, swetry d艂ugie do kolan a do tego getry pod sp贸d, marynarki z ogromnymi poduchami na ramionach,spodnie zw臋偶ane ku do艂owi. Plastikowe kolczyki i bransoletki na r臋ce, trwa艂a na g艂owie. Muzyka zespo艂u Modern Talking lub Limahla, w kt贸rym kocha艂o si臋 wi臋kszo偶膰 dziewczyn. Istne szale艅stwo. Fajne to by艂y czasy. 馃槅 馃槅 馃槅

Figa
    Keymaster
    • Temat贸w: 59
    • Odp.: 880
    • Zas艂u偶ony

No to ja mam zupelnie inne zdanie, ten trend totalnie mi nie odpowiada. Leginsy do spodnicy to koszmar- ale dla mnie mowie tu o sobie, spodnice z falbanami zupelna klapa. Kolorowe szpilki tez.
    Po prostu osobiscie nie widze sie w tym. I traktuje to jak rpzebieranke na impreze, natomiast na codzien nigdy.

.Magda.
    Member
    • Temat贸w: 13
    • Odp.: 742
    • Zas艂u偶ony

Ja teraz te偶 bym si臋 tak nie ubra艂a i nie wysz艂a na ulic臋 bo 藕le bym si臋 czu艂a i wygl膮da艂a jak pajac. Zreszt膮 sp贸dnic wog贸le nie nosze bo nie lubi臋 a spodnie musz膮 mie膰 szerokie nogawki, czyli zupe艂ne przeciwie艅stwo do tego co si臋 nosi艂o w latach 80, ale wtedy by艂y inne czasy i inna moda. Teraz za to mo偶na powspomina膰 . A je偶li chodzi o imprez臋 w tym stylu to czemu nie.

mia1980
    Member
    • Maniak

mnie w艂a偶nie podobaj膮 si臋 leginsy do tego jakis d艂uzszy sweterek i ewentualnie jakis pasek to jeszcze mog艂abym na siebie w艂ozyc oczywi偶cie w stonowanych kolorach acha i jeszcze szpilki. A sp贸dnice z falbanami i kolorowe szpilki to juz raczej odpadaj膮

farfalla
    Member
    • Temat贸w: 7
    • Odp.: 921
    • Zas艂u偶ony

mnie tam si臋 podobaj膮 bluzki ze zwariowanymi napisami i plastikowa bi偶yteria, kt贸r膮 艂atwo mo偶na dopasowa膰.

WarnGirl
    Member
    • Guru

W艂asnie do niedawna jeszcze wog贸le nie pomysla艂abym,偶e wpadn臋 na pomys艂 za艂ozenia leggins贸w i jeansowej mini,bo krzywi艂am sie na widok tak ubranych dziewczyn.A tu prosz臋-jestem w艂asnie w trakcie poszukiwan takiej garderoby 馃榾 Nie ubra艂abym sie tak na codzien,ale uwa偶am,偶e impreza disco jest idealnym miejscem na takie przebieranki.Wko艅cu karnawa艂 mamy!! 馃榾

mia1980
    Member
    • Maniak

leginsy i mini jeansowa te偶 mi si臋 podoba

WarnGirl
    Member
    • Guru

A mi do niedawna wogole taki styl si臋 nie podoba艂.Ale wszystkiego trzeba w zyciu spr贸bowac,leggins贸w te偶 馃榾

TV_EYE
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 73
    • Sta艂y bywalec

Ja bardzo gustuj臋 w modzie lat 70, wiecie, buty na takich du偶ych platformach, wszystko w brokacie albo w gwiazdki… Jak David Bowie 馃檪 Co偶 wspania艂ego 馃檪

[usuni臋to_link]

>> w t膮 ma艅k臋, tylko mog艂yby by膰 pod kolana 馃檪

Pinkusia
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 4
    • Pocz膮tkuj膮cy

Leginsy… Kocham je! Kocham wszystko co kojarzy si臋 z latami 80-tymi. Ja si臋 chyba urodzi艂am nie w swojej epoce… Par臋 lat za p贸藕no… Ale kiedy偶 to by艂y czasy. Og贸lnie staram si臋 do nich wraca膰 bardzo cz臋sto przez muzyk臋 i nie tylko do 80tych, ale i wcze偶niej.
    Ale w gruncie rzeczy ciesz臋 si臋, 偶e wraca moda z tamtych lat 馃檪

WarnGirl
    Member
    • Guru

Ja nie by艂am przekonana nigdy do tych „wielkich odzie偶owych powrot贸w”.Jednak coraz cz臋sciej w艂asnie zwracam uwage na ubrania z „tamtych lat”,czyli 60,70,80.Nawet przekona艂am sie do leggins贸w(kupi艂am sobie nawet takie 艂adne 3/4 z ozdobnikiem na koncach nogawek 馃榾 ).Faaajnie poczuc klimat lat,w kt贸rych nie dane by艂o nam dorastac… 馃榾

Nela
    Member
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

[usuni臋to_link] wrote:

No to ja mam zupelnie inne zdanie, ten trend totalnie mi nie odpowiada. Leginsy do spodnicy to koszmar- ale dla mnie mowie tu o sobie, spodnice z falbanami zupelna klapa. Kolorowe szpilki tez.
    Po prostu osobiscie nie widze sie w tym. I traktuje to jak rpzebieranke na impreze, natomiast na codzien nigdy.

Wyjelas mi to z ust. Lata 80-te byly potwornie kiczowate i wszyscy projektanci mody zawsze to powtarzaja. Zlepek roznych rzeczy na karnawal……Istny bal przebierancow. 馃榾

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Styl lat 80"

Przewi艅 na g贸r臋