- AutorOdp.
- 11 maja 2011 at 08:36
Witam,
słyszałam mnóstwo pozytywnych opinii o szybkowarach, czy to faktycznie takie cudo? Co można w nim gotować? wszystko co chcę? i jakie są różnicę w czasie?23 maja 2011 at 07:28Mam w domu szybkowar już strasznie długo, chyba niebawem będę musiała już nowy kupić. Jestem z niego bardzo zadowolona, rosół najczężciej w nim gotuję, zajmuje mi to ponad godzinkę.
23 maja 2011 at 16:56W szybkowarze raczej wszystko ugotujesz. Weź jednak pod uwagę, że każde otwarcie powoduje utratę ciepła i ciżnienia, przez co proces gotowania się wydłuża 😉
25 maja 2011 at 08:54No to się bardzo cieszę, podobno ziemniaczki w 10min. się gotuje. Miło by było bo po pracy każda minuta jest cenna. A jakich firm macie? coż polecicie?
26 maja 2011 at 15:49Mam Zeptera i nie narzekam 😉
30 maja 2011 at 09:39a mi sie wydawalo ze era szybkowarow juz dawno minela 🙂
30 maja 2011 at 12:14Hehe, nie minęła 😉 Bardzo przydatny jest po prostu
31 maja 2011 at 09:15Jeżli mogę zapytać to ile dałyżcie za swoje szybkowary? bo znalazłam kilka fajnych i polecanych np. Beem za 6L za 690zł ale są takie Silit mniejszej pojemnożci a za trochę ponad 700zł. Cena wysoka ale chciałabym kupić na prawdę dobre urządzenie, żeby służyło lata.
13 lipca 2011 at 10:06Ojj nie pamiętam ile ten mój kosztował, lata temu go kupowałam, ale teraz to widzę, że są fajne pewnie ulepszone szybkowary:)
2 grudnia 2011 at 20:15teraz te szybkowary nie są juz takie drogie teraz kosztuja ok 350 , 450 zł duży wybór szybkowarów można znaleźć w internetowych sklepach np [xxxxx] tam jest duży wybór szybkowarów Tefala
EDIT:kowal2
6 grudnia 2011 at 08:22żwietne urządzonko. moje tefala kosztowalo ok 500 zł, jest to znacząca suma ale jednak warto było bo mam nadzieje że bedzie słuzyc lata
22 marca 2012 at 11:03ja nie miałam do czynienia z szybkowarem, ale słyszałam opinie osób, które z niego korzystają i bardzo sobie chwalą, że potrawy są pyszne i szybko można wszystko ugotować, może się skuszę na taki sprzęt, a widziałam na magicznej planecie, że wcale nie są drogie.
23 czerwca 2012 at 14:02Ja w szybkowarze gotuje wszystko. Ryż- 2 minuty od zagotowania i w piernat, kasza jęczmienna i gryczana 2 min od zagotowania i odstawić do zejżcia ciżnienia, ziemniaki 5 minut, mięso duży kawałek- obsmażam na patelni, wrzucam do szybkowara podlewam woda i gotuję 30 min. potem spuszczam ciżnienie, wyjmuje i wrzucam jeszcze raz na rozgrzany olej, by się zrobiła skórka. Nie robie tylko ryby 😀 i nadziewanego kurczaka:D
23 listopada 2012 at 09:17[usunięto_link] wrote:
Witam,
słyszałam mnóstwo pozytywnych opinii o szybkowarach, czy to faktycznie takie cudo? Co można w nim gotować? wszystko co chcę? i jakie są różnicę w czasie?Podsyłam link do artykułu, który wskazuje na różnice w czasie gotowania w zwykłym garnki i gotowania w szybkowarze
[usunięto_link]Ja osobiżcie używam szybkowaru od kilku lat. Niektóre potrawy wolę przyrządzone w sposób tradycyjny, ale bardzo często gotuje w nim- głównie ze względu na dużą oszczędnożć czasu włażnie…
6 grudnia 2012 at 20:15nie generalizujmy. potrawy uznawane za niezdrowe, przygotowywane w szybkowarze zdrowsze nie będą..
- AutorOdp.