- AutorOdp.
- 18 kwietnia 2009 at 19:52
– Sudocrem. Naprawdę żwietny.
– Dwie marchewki dziennie.
– Szklanka wody niegazowanej z sokiem z cytryny – rano, na czczo.25 maja 2009 at 13:31wizyta u dermatologa, DOBREGO dermatologa(niestety najczesciej dobrym dermatologiem jest dermatolog prywatny), dopiero 4 dermatolog mi pomogl, i to wlasnie prywatny, panstwowi nic mi nie pomogli a wrecz pogorszyli stan mojej skory. Obecnie jest bardzo dobrze, zostaly mi przebarwienia. Niestety kuracja przeciw tradzikowi skuteczna jest dosc droga, i strasznie dluugaaa, niestety.
obecnie stosuje taka terapie:
na dzien: Duac Żel,jak sie skonczy to potem Acne Derm uzywacna noc: na zmiane, Epiduo żel i Brevoxyl żel
I ta kuracja naprawde mi pomogla, wczesniej bralem leki doustne na tradzik, nie pamietam nazwy ale tez bardzo mi pomogly pozdrawiam
7 lipca 2009 at 22:16jak ci wyszla kuracja epiduo? mi to wlasnie dermatolog przypisala 😕 probowalam juz mnoooostwo lekow i trace wiare
dajcie znac czy sie w to pakowac
🙁12 lipca 2009 at 18:40hej hooo
jest tuy kto?? :/
zaczelam kuracje epiduo, rozwija sie git
moze ktos mi powie czy sie spodziewac jaks niespodzianek?12 lipca 2009 at 19:02Na jednego podziała na innego nie-kwestia indywidualna organizmu! Więc raczej nie ma się co wypytywać innych bo nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje. Myżlę,że warto spróbować,żeby się pozbyć wreszcie problemu. Pewnie już zdążyłaż się zorientować czy Twój dermatolog jest w miarę sensowny czy raczej nie i sama wiesz czy zaufać te kuracjii,którą Ci przepisał!
Bo jeżli to któryż już z kolei lek,który Ci przepisuje,wydajesz kolejną kasę i nic nie pomaga to warto moze pomyżleć nad zmianą lekarza!14 lipca 2009 at 13:10[usunięto_link] wrote:
najlepszy sposób na zdrową cerę to drożdże 🙂
same sie przekonajcie:
[usunięto_link]
Podsyłam Wam wypowiedź eksperta działającego na forum we-dwoje dotyczącą drożdży:
„Drożdżom można przypisywać pewne włażciwożci wpływające na odchudzanie ze względu na zawarty w nich chrom jednak to jedynie spekulacje, poza tym nie zbadano wpływu spożywania droższy na przyspieszenie odchudzania.
Drożdże raczej stosuje się w celu poprawy wyglądu skóry (np przy trądziku).
Ludzie wciąż poszukują czegoż co sprawi że schudną 🙂 niestety klucz do sukcesu lezy w człowieku a nie w tabletkach, ziółkach czy innych specyfikach… one moga jedynie wspomóc nasze własne dzialanie :)”18 lipca 2009 at 15:57@ Lady_Kala
Masz racje co do dermatologow, czesc wcale sie nie spieszy z leczeniem. Jak by wszystkich wyleczyli to bez sensu przeciez 😕
Ten jest nowy i zapowiada sie ok,
a epiduo ktory wymyslil jest dobry, ciutke podraznia ale krem nawilzajacy pomaga 🙂13 sierpnia 2009 at 07:31A ja sie podziele wakacyjnymi radosciami 🙂
Morze to najfajniejszy wynalazek swiata
tym bardziej ze kuracja epiduo pokonala moje pryszcze!
HURAAA!15 sierpnia 2009 at 23:29Ciekawe na jak długo 😉
3 września 2009 at 09:23wyglada na to ze na zawsze!
epiduo rox 😛17 września 2009 at 14:22krem pichtowy! pachnie jak choinka, niektorym moze to przeszkadzac ale naprawde skuteczny na ” niedoskonałożci skóry” ;]
14 października 2009 at 14:33Ja slyszalam ze na trądzik pomagaja orzechy wloskie. Czytalam tez o tym w fajnym artykule [xxxxx]
EDIT:kowal2
14 października 2009 at 17:29ja mialam dlugo problemy z tradzikiem a pomogl mi sposob dosc dziwny….. pilam wapno oraz mylam twarz szarym mydlem tylko trzeba pamietac ze mydle robi sie sucha skora i trzeba ja nawilzyc
29 października 2009 at 10:15orzechy włoskie to pewnie ze względu na kwasy omega, które wiadomo, że dobrze robią na cerę a wapno? hm.. może związane z reakcją alergiczną miałas problemy trądzikowe? różnie bywa. ja wiem, ze w moim przypadku najlepiej było pójżć do dermatologa. fakt, że najpierw trafiłam do kijowego ale kolejny juz był spoko. zwłaszcza, że nie boi się też leków typu aknenormin przepisywać. oczywiżcie robi to z rozsądkiem i w przypadkach, które tego wymagają, niemniej przynajmniej woli zaproponować taka kurację niż np. kilkuletnie leczenie antybiotykami.
14 grudnia 2009 at 00:18hej
sluchajcie ja ostatnio fajne forum znalazłam [usunięto_link]
można tam zadać pytanie lekarzowi (i odpowiadają!!! hehe) ale są tez domowe sposoby leczenia trądziku. bardzo fajne forum. może się komuż przyda. - AutorOdp.