• Autor
    Odp.
  • Basia93m
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

– Sudocrem. Naprawdę żwietny.
    – Dwie marchewki dziennie.
    – Szklanka wody niegazowanej z sokiem z cytryny – rano, na czczo.

zakochany
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

wizyta u dermatologa, DOBREGO dermatologa(niestety najczesciej dobrym dermatologiem jest dermatolog prywatny), dopiero 4 dermatolog mi pomogl, i to wlasnie prywatny, panstwowi nic mi nie pomogli a wrecz pogorszyli stan mojej skory. Obecnie jest bardzo dobrze, zostaly mi przebarwienia. Niestety kuracja przeciw tradzikowi skuteczna jest dosc droga, i strasznie dluugaaa, niestety.

obecnie stosuje taka terapie:
    na dzien: Duac Żel,jak sie skonczy to potem Acne Derm uzywac

na noc: na zmiane, Epiduo żel i Brevoxyl żel

I ta kuracja naprawde mi pomogla, wczesniej bralem leki doustne na tradzik, nie pamietam nazwy ale tez bardzo mi pomogly pozdrawiam

chmoorka
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

jak ci wyszla kuracja epiduo? mi to wlasnie dermatolog przypisala 😕 probowalam juz mnoooostwo lekow i trace wiare
    dajcie znac czy sie w to pakowac
    🙁

chmoorka
    Member
    • Początkujący

hej hooo
    jest tuy kto?? :/
    zaczelam kuracje epiduo, rozwija sie git
    moze ktos mi powie czy sie spodziewac jaks niespodzianek?

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Na jednego podziała na innego nie-kwestia indywidualna organizmu! Więc raczej nie ma się co wypytywać innych bo nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje. Myżlę,że warto spróbować,żeby się pozbyć wreszcie problemu. Pewnie już zdążyłaż się zorientować czy Twój dermatolog jest w miarę sensowny czy raczej nie i sama wiesz czy zaufać te kuracjii,którą Ci przepisał!
    Bo jeżli to któryż już z kolei lek,który Ci przepisuje,wydajesz kolejną kasę i nic nie pomaga to warto moze pomyżleć nad zmianą lekarza!

Ela007
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

najlepszy sposób na zdrową cerę to drożdże 🙂

same sie przekonajcie:

[usunięto_link]

Podsyłam Wam wypowiedź eksperta działającego na forum we-dwoje dotyczącą drożdży:

„Drożdżom można przypisywać pewne włażciwożci wpływające na odchudzanie ze względu na zawarty w nich chrom jednak to jedynie spekulacje, poza tym nie zbadano wpływu spożywania droższy na przyspieszenie odchudzania.
    Drożdże raczej stosuje się w celu poprawy wyglądu skóry (np przy trądziku).
    Ludzie wciąż poszukują czegoż co sprawi że schudną 🙂 niestety klucz do sukcesu lezy w człowieku a nie w tabletkach, ziółkach czy innych specyfikach… one moga jedynie wspomóc nasze własne dzialanie :)”

chmoorka
    Member
    • Początkujący

@ Lady_Kala

Masz racje co do dermatologow, czesc wcale sie nie spieszy z leczeniem. Jak by wszystkich wyleczyli to bez sensu przeciez 😕
    Ten jest nowy i zapowiada sie ok,
    a epiduo ktory wymyslil jest dobry, ciutke podraznia ale krem nawilzajacy pomaga 🙂

chmoorka
    Member
    • Początkujący

A ja sie podziele wakacyjnymi radosciami 🙂
    Morze to najfajniejszy wynalazek swiata
    tym bardziej ze kuracja epiduo pokonala moje pryszcze!
    HURAAA!

benoi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

Ciekawe na jak długo 😉

chmoorka
    Member
    • Początkujący

wyglada na to ze na zawsze!
    epiduo rox 😛

bozenka
    Member
    • Odp.: 64
    • Stały bywalec

krem pichtowy! pachnie jak choinka, niektorym moze to przeszkadzac ale naprawde skuteczny na ” niedoskonałożci skóry” ;]

graza100
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Ja slyszalam ze na trądzik pomagaja orzechy wloskie. Czytalam tez o tym w fajnym artykule [xxxxx]

EDIT:kowal2

ewelina1990
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 24
    • Bywalec

ja mialam dlugo problemy z tradzikiem a pomogl mi sposob dosc dziwny….. pilam wapno oraz mylam twarz szarym mydlem tylko trzeba pamietac ze mydle robi sie sucha skora i trzeba ja nawilzyc

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

orzechy włoskie to pewnie ze względu na kwasy omega, które wiadomo, że dobrze robią na cerę a wapno? hm.. może związane z reakcją alergiczną miałas problemy trądzikowe? różnie bywa. ja wiem, ze w moim przypadku najlepiej było pójżć do dermatologa. fakt, że najpierw trafiłam do kijowego ale kolejny juz był spoko. zwłaszcza, że nie boi się też leków typu aknenormin przepisywać. oczywiżcie robi to z rozsądkiem i w przypadkach, które tego wymagają, niemniej przynajmniej woli zaproponować taka kurację niż np. kilkuletnie leczenie antybiotykami.

chmoorka
    Member
    • Początkujący

hej
    sluchajcie ja ostatnio fajne forum znalazłam [usunięto_link]
    można tam zadać pytanie lekarzowi (i odpowiadają!!! hehe) ale są tez domowe sposoby leczenia trądziku. bardzo fajne forum. może się komuż przyda.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Trądzik"

Przewiń na górę