• Autor
    Odp.
  • PaniHalina
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ja to używałam glinki kosmetycznej zwłaszcza glinki bentonitowej (błękitna glinka z krymu). jest super. bardzo szybko oczyszcza skórę i zasusza pryszcze. polecam

ma-rzena
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 41
    • Bywalec

jak ktoż chce naprawdę zwalczyć trądzik, to powinien działać na kilka sposobów na raz. powinien stosować odpowiednie kosmetyki do pielęgnacji, dietę lekkostrawną i niskotłuszczową, odstawić używki typu alkohol czy papierosy i co najważniejsze – zgłosić się do dermatologa, jeżli problemy z trądzikiem są naprawdę spore. lekarz może wtedy przepisać odpowiednie leki, np. retinoidy (Aknenormin itp.).Wszystko zależy tak naprawdę od nasilenia trądziku i jego objawów.

PaniHalina
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

To prawda z tym dermatologiem ale znam przypadki (moja koleżanka – dermatolog dał jej antybiotyki), zę lekarz nie pomógł, a glinka kosmetyczna – tak!

ewelina1990
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 24
    • Bywalec

hm jak ja pamietam to probowalam wiele sposobow ale pomogl mi zel do hgieny intymnej. potem tylko uzywalam z joanny zelu do mycia twarzy. ale tez polecam masc davercin tylko z recepta

Mimbla
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Zgadzam się, że najważniejsze to trafić do dobrego dermatologa, a oprócz tego każda skóra ( pomimo, że problematyczna ) inaczej reaguje. Mogę powiedzieć, że po 10 latach walki o ładną cerę, a raczej cerę, która nie napawa mnie smutkiem:) dzisiaj jestem zadowolona. Pomogły kompleksowe badania w postaci wymazów różnej mażci, testów na alergię i pielęgnacja kosmetykami zaleconymi przez dermatologa. Bez tego nie sposób skutecznie pozbyć się tego problemu, bo nasza twarz staje się po prostu ” workiem treningowym „, na którym testujemy kolejne kosmetyko – leki ” i porady prababek…

nastka501
    Member
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

Na szczężcie u mnie obyło się bez tej przykrej dolegliwożci. Życzę Wam skutecznej walki.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Trądzik"

Przewiń na górę