• Autor
    Odp.
  • limette
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Czy tak jak ja macie problem z trądzikiem? Jak sobie z nim radzicie? Może kilka podpowiedzi co stosować a nie wydać majątku !

zanetka65
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Hmm.. ja nigdy nie miałam problemów z trądzikiem, ale z tego co wiem to :
    Do mycia buzi- żel Iwostin purritin, na niedoskonałożci- serum Normativ z Dermedic, a na stany zapalne mażć Tormentiol. Wszystko kupisz w aptece. Polecam.

a najlepiej to wybrać się do dermatologa:)

platynowa
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

tak, wizyta u dermatologa nic nie boli:D a wiele pomaga, ale ja polecam benzacne.

czokolate
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

osobiżcie miałam ten problem i powiem tak: wszystko co antybakteryjne + odpowiednia diety czyli ograniczyć spożycie tłuszczów, słodyczy a gł czekolada, unikać pikantnych potraw 🙂

limette
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Do dermatologa nie poszłam bo to i koszt i z tego co słyszę n****ętniej przepisują antybiotyki . Byłam jakiż czas temu w aptece i Pani w okienku poleciła mi kilka preparatów. Wybrałam Acne-derm i dlatego ,że nie kosztuje majątku ( tak jak niektóre) , i już gdzież o nim czytałam, że niezły, i podobno nie ma przeszkód w wychodzeniu na słońce. Używam już jakiż czas i choć na początku byłam zawiedziona to nareszcie widzę poprawę i to dużą. 😀

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

trądzik to choroba. a z tą jak wiadomo powinno się udać do lekarza. to nie prawda, że lekarz przepisze koniecznie antybiotyk. dobry lekarz to sojusznik, a nie zło konieczne. wystarczy mu powiedzieć o swoich wątpliwożciach, przecież on jest od tego żeby pomóc. farmaceuta też ma wiedzę, to oczywiste, ale on nie wychyli się przez okienko w aptece, nie obejrzy skóry przez lupę, nie zdiagnozuje tak dobrze i dokładnie jak dermatolog. trądzik nie zawsze jest taki sam. i nie dla każdego takie same preparaty są dobre.

poza tym jaki koszt? dermatolog w przychodni jest „za free”, nie płacisz mu do łapy… a leki? można przecież powiedzieć że jakiż lek jest dla ciebie za drogi, poprosić o tanszy zamiennik, a poza tym podejrzewam że coby nie przepisał lekarz, to i tak będzie tansze niż kupowanie na własną rękę coraz to nowych eksperymentów…

Katie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

najlepszy sposób na zdrową cerę to drożdże 🙂

same sie przekonajcie:

[usunięto_link]

blekitna
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Występowanie trądziku/wyprysków/krost może być skutkiem wielu czynników:
    -hormony
    -złe funkcjonowanie wątroby
    -alergia lub zła tolerancja na niektóre składniki pokarmowe
    -niedobory witamin(cynk,witamina B)
    -złe nawyki żywieniowe(za tłusto,za słono,za słodko)
    -zła pielęgnacja cery(źle dobrany krem,bak demakijażu)
    -używanie brudnych przedmiotów codziennego użytku,brak zmiany pożcieli itd.
    To co Ci dolega powinien stwierdzić dobry dermatolog.Moja nastoletnia siostra miała trądzik, lekarz nie przepisał jej hormonów czy antybiotyków tylko po skierował na badania.Okazało się ze oprócz niewłażciwej pielęgnacji cery jej organizm nie toleruje mleka i co niektórych przetworów mlecznych.

ewelka
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

mi pomagala parowka. tu jest cos o parowce i w ogole o tradziku:
    [usunięto_link]

Katie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

nie miałam problemów, ale czytałam ostatnio, ze drożdże są żwietne.

luks
    Member
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Najlepiej zel do mycia twarzy cos w stylu never ever

bUla
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

jakie szczężcie że nie miałam strasznych problemów z trądzikiem.

Mi pomagały zwykłe żele przeciw trądzikowi.

obcasikhunter
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

smarować twarz po każdym myciu mleczkiem nawilżającym dardia(zawiera mocznik, regeneruje skórę i doskonale nawilża), a na miejsca ze zmianami (trądzik) polecam skinoren…

calineczka02
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

od tego zacznijmy jaki masz rodzaj skóry. czy tłustą czy suchą czy mieszaną…wg tych kryteriów idziesz do drogerii i kupujesz kosmetyki.
    osobiżcie polecam pic herbatkę z bratka.na początku wypryszczy cie za wszystkie czasy ale potem efekty są zaskakujące ;))
    różnego rodzaju maseczki..ja mam cerę tłustą więc stosuje maseczkę z drożdży albo pomidora 🙂 a z kosmetyków do cery tłustej polecam Garnier Czysta Skóra A całą serię. mi przynajmniej pomógł ^_^

lauren
    Member
    • Odp.: 44
    • Bywalec

nie polecam jeżć ostrych rzeczy i konserwowanych rzeczy. W anglii miałam problem z cerą od ich chleba i jedzenia

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Trądzik"

Przewiń na górę