• Autor
    Odp.
  • poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

A możesz rozwinąć nieco temat? Na tej płaszczyźnie nie znam za bardzo jej osoby.

delicja
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

Wisz mieć matki z nałogami nikt nie chciałby mieć.

zin
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 182
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

zin chyba jest trochę racji w tym co piszesz. Ale z drugiej strony wydała to przyjaciółka Osieckiej wraz z jej córką. Skoro najbliżsi się na to godzą to czemu nie. To w końcu piękna miłosna historia. Nie ma w tych listach nic niestosownego, pogwałcającego pamięć po zmarłych artystach.

Nie chodzi o pogwałcenie pamięci tylko o uszanowanie intymnożci. Podejrzewam, że gdyby autorzy korespondencji chcieli opublikować te listy to zrobiliby to już dawno. A wy opublikowałybyżcie intymną korespondencję swojej najbliższej przyjaciółki – bo ja nie.

doll
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Nie opublikowałabym, dlatego napisałam, ze sporo racji jest w tym co piszesz:)

zin
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Wisz mieć matki z nałogami nikt nie chciałby mieć.

Jasne, że nikt nie chciałby mieć. Dlatego mniejsze pretensje mam do córki niż do tzw. przyjaciółki – Magdy Umer.

doll
    Member
    • Zapaleniec

No widzisz o tym zin chyba nie wiedział/ła. Ja zresztą też. Teraz już chyba nie ma powodów, by nie czytać „Listów na wyczerpanym papierze”.
    Leilah kiedy Nosowska wydała płytę z piosenkami Osieckiej? Ominęło mnie to jakoż.

zin
    Member
    • Zapaleniec

jednak z jakiegoż powodu ich nie opublikowali ani Osiecka, ani – po jej żmierci – Przybora. I wybaczcie, ale zdania na temat Magdy Umer nie zmienię.

delicja
    Member
    • Zapaleniec

Ok, a w takim razie „Dzienniki” Osieckiej masz zamiar przeczytać?

doll
    Member
    • Zapaleniec

Ale w końcu córka Osieckiej czuwa nad dorobkiem artystycznym i dobrym imieniem matki. Jeżli coż działoby się wbrew woli rodziny czy bezczeżciło dobre imię Osieckiej myżlę, ze by się temu sprzeciwiła.

delicja
    Member
    • Zapaleniec

A nie lepiej porozmawiać o czymż miłym? Na przykład jeszcze o bajeczkach osieckiej. Jestem nadal pod ich urokiem.

doll
    Member
    • Zapaleniec

No bo są urocze. Która Ci się najbardziej podoba?

delicja
    Member
    • Zapaleniec

W sumie ciężko stwierdzić, która najbardziej. Może „dzień dobry Eugeniuszu” – ten niebieski ptaszek i jego dusza ze starego żelazka są przeurocze:)

doll
    Member
    • Zapaleniec

No widzisz, a ja chyba wolę szalony „Wzór na diabelski ogon”

justy
    Member
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

„Listy na wyczerpanym papierze” sprawiają, że moje zycie wydaje sie zupelnie pozbawione romantyzmu i tej iskry która powinna zawsze istniec

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Twórczożć Agnieszki Osieckiej"

Przewiń na górę