• Autor
    Odp.
  • czekoladka23
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

lec do ginekologa on oceni, zbada z kad to sie wzielo i dostaniesz leki i po klopociku 😆

Zezowata
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

grzybica, grzybica, grzybica, albo jakies zapalenie pochwy, obczaj najpierw clotrimazol, jak nie pmoze, to trzeba jakies globulki czy inny antybiotyk przeciwgrzybiczny

Gosiaczek987
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Przyczyn upławów może być kilka ale najczęstszymi są zakażenia bakteryjne czy grzybiczne oraz wyjałowienie flory po kuracji antybiotykowej. Równie dobrze moga sie pojawic na skutek używania perfumowanych podpasek, kolorowych papierów toaletowych, jako odczyn uczuleniowy na proszki i płyny do prania czy lateks z prezerwatyw. To tyle z teorii, a w praktyce takie pieczenia i swędzenia najczesciej pojawiaja sie po okresie, po basenie, czasem przy stosowaniu tamponów no i oczywiscie po zażywaniu antybiotyków. NIestety zaliczyłam wszystki ostatnie pozycje. Moim sposobem jest stosowanie probiotyków ginekologicznych, np lactovaginal, skutecznie odbudowuje florę i zapobiega zarówno upławom jak i nieprzyjenym podrażnieniom okolic intymnych.

Zezowata
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

ja męczyłam się ze swędzeniem okolic intymnych i upławami pomnad 2 lata. myżlalam z mi samo przejdzie.. niestety.. byłam u 2 ginekologów, dopiero za drugą wizytą dostałam dawkę uderzeniową Clotrimazolu mażci, Clotrimazolu w czopkach i Fluconazole doustnie;) pomogło 😀 od ponad miesiąca cieszę się wspaniałym nieswędzącym życiem:D profilaktycznie kazano mi jeszcze jesc duzo jogurtów i mleka – czyli tego wszystkiego gdzie sa te kultury bakterii sprzyjajace zdrowemu srodowisku takze i pochwy

Biogaleria_pl
    Member
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Jeżli chodzi zaż o mleko to, coż w tym jest. Winna jest laktoza, kiedy z mojej diety usnęłam zwykłe mleko pasteryzowane na mleko bez laktozy [usunięto_link] problem zniknął. Podstawą jest nie tylko dieta, ale również dbałożć o higienę co wiąże się między innymi z noszeniem przewiewnej bawełnianej bielizny, nie poliestrowej.

lusi123
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

U mnie też pare dni temu pojawiły się niepokojące upławy koloru białowego ,serowate,którym towarzyszyło swędzenie .Po wizycie u lekarza okazało się że to początki infekcji grzybiczej .Lekarz przepisał mi abym przez 7 dni stosowała dopochwowy probiotyk invag ,a jak nie pomoże to dopiero przepisze antybiotyk.Już 4 dni go stosuje 1 kapsułkę dopochwowo na noc i widzę dużą poprawe.Mam nadzieje że kuracja będzie zadowalająca i nie trzeba będzie sięgać po antybiotyk

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Upławy – skąd to się bierze?"

Przewiń na górę