wakacyjnie 2009/10

• Autor
    Odp.
  • Moniczka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Jak tam u was z wakacyjnymi planami? Bo ja zastanawiam się nad jakimż sierpniowym weekendem nad naszym Bałtykiem a dopiero później 2tygodnie w bardziej egzotycznych klimatach mi się marzą. Przeglądaliżcie już może zimowe katalogi? Co planujecie?

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

ja standardowo wybieram się na Mazury. póki co mam sporo wydatków więc wszelkie atrakcyjniejsze wyjazdy muszę sobie odpużcić 🙂

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

@mellodiv wrote:

ja standardowo wybieram się na Mazury. póki co mam sporo wydatków więc wszelkie atrakcyjniejsze wyjazdy muszę sobie odpużcić 🙂

ale co? na zagle?

bo zagle na mazurach moga wyniesc wiecej niz wczasy w egipcie.

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Ja się wybieram na Kretę z rodziną. Nie mogę się doczekać 🙂 Oprócz tego z utęsknieniem czekam na wyjazd nad jezioro z moim A. – w końcu należy nam się coż po rocznej „miłożci na odległożć”…. No i wakacje wakacjami, ale spędzę je nad książkami, bo we wrzeżniu czeka mnie ważna poprawka…

A nad Bałtykiem mieszkam i radziłabym uważać na pogodę.. Bo to nie to samo co Kraków, gdzie ciągle żwieci słońce.. Ale Władysławowo, Hel, Sopot, Jastarnia- godne polecenia.

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Parvati, nie na żagle 😉 Znam koszty takiej przyjemnożci, bo swojego czasu żeglowałam co wakacje. Jadę rekreacyjnie do znajomych. Żagle planujemy w przyszłym roku 🙂

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

@mellodiv wrote:

Parvati, nie na żagle 😉 Znam koszty takiej przyjemnożci, bo swojego czasu żeglowałam co wakacje

TO masz szczężcie, bo dostałaby Ci się zjebka od parvati za „taką głupotę” 😆

A jeżli mowa o wczasach w Egipcie, to bywają one żmiesznie tanie. Więc to nie był dobry przykład.

Jeżli chodzi o mnie to w te wakacje bardzo ubogo. Będzie weekendowanie na mazurach i to chyba wszystko, bo mój chłopak w te wakacje jest zbyt zajęty. Odbijemy sobie za to we wrzeżniu tygodniową wycieczką do Rzymu 🙂 W ubiegłym roku było więcej wylegiwania się, w tym będzie więcej zwiedzania i ukulturalniania.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

@Józia wrote:

@mellodiv wrote:

Parvati, nie na żagle 😉 Znam koszty takiej przyjemnożci, bo swojego czasu żeglowałam co wakacje

TO masz szczężcie, bo dostałaby Ci się zjebka od parvati za „taką głupotę” 😆

A jeżli mowa o wczasach w Egipcie, to bywają one żmiesznie tanie. Więc to nie był dobry przykład.

Jeżli chodzi o mnie to w te wakacje bardzo ubogo. Będzie weekendowanie na mazurach i to chyba wszystko, bo mój chłopak w te wakacje jest zbyt zajęty. Odbijemy sobie za to we wrzeżniu tygodniową wycieczką do Rzymu 🙂 W ubiegłym roku było więcej wylegiwania się, w tym będzie więcej zwiedzania i ukulturalniania.

moj tez.

na szczescie ja nie jestem do niego przyrosnieta.

czarno0ka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 36
    • Bywalec

spontaniczny wyjazd pociągiem po całej Polsce, a potem wylegiwanie się nad skromnym jeziorem 🙂

ania.wolska
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

później 2tygodnie w bardziej egzotycznych klimatach mi się marzą. Przeglądaliżcie już może zimowe katalogi? Co planujecie?

Idee masz niezłą a to podstawa! Z własnego dożwiadczenia polecam taką Turcję, zachwycającą orientalną architekturą czy żwiatowej klasy zabytkami – palac topkapi, hagia sophia i błękitny meczet. A lepszego oczyszczenia organizmu czy zrelaksowania nie znajdziemy nigdzie indziej niż w takiej łaźni turckiej! Co do katalogów to przejrzyj oasis tours, orobis czy itakę bo może trafisz nawet na jakież zniżki!

czarno0ka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 36
    • Bywalec

🙄 z chęcią bym wyjechała do Turcji 🙄

ale wiadomo :/ nie zawsze się ma to co się chce.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Nie rozumiem textu Aschy o tym,że „nad morzem trzeba uważać na pogodę,bo to nie Kraków gdzie ciągle żwieci słońce”…

Mieszkam w krk od 21 lat i jakoż nie zauważyłam tu jakiejż super-egzotycznej pogody! A co,Kraków niby w cieniu opadowym czy jak?! 🙄

Assha
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Nie rozumiem textu Aschy o tym,że „nad morzem trzeba uważać na pogodę,bo to nie Kraków gdzie ciągle żwieci słońce”…

Mieszkam w krk od 21 lat i jakoż nie zauważyłam tu jakiejż super-egzotycznej pogody! A co,Kraków niby w cieniu opadowym czy jak?! 🙄

Ja mieszkam tu od roku i widze OLBRZYMIĄ róznice. Znajomi, ktorzy przyjezdzaja tu na dluzej- takze. W Gdansku taka pogoda jak w tym miesiacu w Krakowie zdarza sie w sierpniu.. Jak nie chcesz to nie wierz.

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Taaa zwłaszcza od miesiąca pogoda bombowa-nawet poziom Wisły nam się podniósł i Rudawa wylała-faktycznie żyć nie umierać 😆

Assha
    Member
    • Maniak

to w Gdańsku, nie w Krakowie. nie wiem jak Ty, ale dziż opalałam się na balkonie i ani kropli deszczu nie zauwazylam..

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Dzisiaj może i tak i wczoraj też! Ale miesiąc w tył w Kraku lało i było zimno!

To,że dzisiaj akurat mamy pogodę nie skłoniło by mnie raczej do stwierdzenia,że Kraków to pogodowy raj Polski!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " wakacyjnie 2009/10"

Przewiń na górę