• Autor
    Odp.
  • Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Po prostu mam porównanie. Ja czuję się tu od maja jakbym była zagranicą. A zimę tu też zupełnie inaczej odczułam. Gdańsk ma zupełnie inny klimat. Mieszkałam tam długo, tu- rok- chyba mam co stwierdzać i porównywać…

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

moj tez.

na szczescie ja nie jestem do niego przyrosnieta.

Bo nie jesteż jego siostrą syjamską. Nie trudno się domyżlić, ze ja swojego faceta syjamką też nie jestem. Jednak mimo tego, gdy wyjeżdzamy na więcej niż pare dni, robimy to razem. Fakt, że ze 2 weekendy mam zarezrwowane tylko dla przyjaciółek, ale to tylko weekendy.

Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

hmm.. ja nie mam szczególnych planów wakacyjnych…
    włażnie rozpoczęłam pracę i to na niej zamierzam się skupić 🙂

planuje też kurs angielskiego

ewentualnie tydzień nad polskim morzem.. choć nie mam na to szczególnej ochoty 😉

BOZENA
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

🙄 z chęcią bym wyjechała do Turcji 🙄

to leć, bo warto! w czym jeszcze problem? Bierz katalog w rękę i rezerwuj wczasy. Promocji jest tyle, że zniżki to nawet do 40% można mieć więc ja też nie zamierzam przepużcić takiej okazji.
    Byłam już w:
    – Grecji,
    – Hiszpanii,
    – Turcji
    a teraz pora na coż zupełnie wyjątkowego

kingston
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 118
    • Zapaleniec

Ja jestem domatorką i nie chce mi się ruszać nigdzie. Jak byłam trochę młodsza to miałam więcej chęci do podróżowania.

Antenka18
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

A ja jak już pisałam w innym temacie wybieram się do małej wioski nad jeziorko. Spędzam tam spokojnie czas, z dala od spalin miasta:) zawsze miło wspominam te wyjazdy:)

ania.wolska
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

@BOŻENA wrote:

Promocji jest tyle, że zniżki to nawet do 40% można mieć więc ja też nie zamierzam przepużcić takiej okazji.

a gdzie takie są? wyjazd planuje dopiero na wrzesień, październik ale już teraz trzeba się mocno zastanowić w które strony ruszyć żeby urlop należał do udanych

m-alutka
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Mam farta, bo studiuję w Szczecinie, a mieszkam nad samym morzem. Widok wielkiej wody i piachu zdążył mi tym samym zbrzydnąć i ciągnie mnie w górskie rejony… Mam nadzieję, że w sierpniu wybierzemy się z Miżkiem w romantyczną wyprawę na południe kraju…

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Tak to już jest,że tego co się ma nie docenia się najbardziej-mi już np zbrzydł widok Wawelu i nieraz żmieszą mnei turyżci zachwycający się nim na potęgę. Tzn uważam oczywiżcie,że Zamek Królewski na Wawelu jest piękny itd ale widzę go codziennie (akurat jeżdże tędy codziennie!) ale strasznie mi sie już opatrzył!
    No i kiedy go gór ma się zaledwie 2godzinki samochodem (do Zakopanego np) to ciągnie człwoieka nad morze,oj ciągnie!!

BOZENA
    Member
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

wychodzi na to, że najlepiej będzie mieszkać w centrum kraju i wtedy zero możliwożci marudzenia! bo wszędzie będzie trzeba pokonać podobną liczbę km [usunięto_link].wolska wrote:

a gdzie takie są? wyjazd planuje dopiero na wrzesień, październik ale już teraz trzeba się mocno zastanowić w które strony ruszyć żeby urlop należał do udanych

wiesz co to najlepiej będzie jak zapoznasz się z katalogami na zimę 2009/10 nie wiem może wezyr albo itaka ma coż ciekawego

somsiadka
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 83
    • Zapaleniec

No mieszkanie w centrum kraju daje wiele możliwożci i wszędzie taka sama droga hehe:)

Ja ze znajomymi w te wakacje w sierpniu (bo podobno ma być wtedy ładna pogoda w całej Europie;) ) jadę [usunięto_link] – wybór padł na Dubrovnik. Z fotek wyłania się super miejscówka z wieloma zabytkami, pięknymi miastami i super pogodą. Także mam nadzieje wrócić super opalona:)

H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Mhm.. Chorwacja. Może za rok i to najlepiej na dwóch kółkach. W tym roku bez wielkich planów… ale morze może zobaczę. 😉

supersluby.pl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 59
    • Stały bywalec

ale Ci zazdroszcze tego dubrovnika, ja jade gdzież bliżej, w okolice splitu. A w Chorwacji teraz ponoć jest brzydko (żadko się to zdaża i dożć mnie to zdziwiło), ale miejmy nadzieje, że to szybko minie 😉

fiona188
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 306
    • Pasjonat

ja chyba niestety nigdzie nie wyjadę, może na weekend się uda 🙁 miała być barcelona ale czarno to widzę 🙁

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

siedze w domu i pracuje ;p
    jak da rade jakos dobrac wspolny termin to bedzie z tydzien melanzu…na slasku – tak wakacyjnie hahaha

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " wakacyjnie 2009/10"

Przewiń na górę