• Autor
    Odp.
  • LadyVic
    Member
    • Temat贸w: 13
    • Odp.: 49
    • Sta艂y bywalec

Z waszego do偶wiadczenia :)…Ile trzeba zainwestowa膰 w wesele na oko艂o 100-150 os贸b? 馃檪 艣lub raczej skromny ale z klas膮 馃檪

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

takiego wesela to najlepiej uniknac:)

rusalka
    Member
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

ja biore slub w nastepnym roku ale to wszystko zalezy od:
    od lokalu ile bierze za osobe (w moim przypadku 145 zl za os bez poprawin)
    ile za orkiestre(nas wyniesie ponad 3 tys ale zespol jest naprawde fajny)
    dodatkowo suknia, garnitur,wodka,od was zalezy ile dacie ksiedzu (chyba ze maja cennik) slyszalam ze daje sie zakonnicy kase za to ze swieczke zapali :/ i kwiatki, i organiscie
    My jeszcze w sumie nie liczylismy ile nas wyniesie cale wesele ale mysle ze do 30 tys sie zmiescimy za ok 100-120 osob

tygrysek
    Member
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

nigdy nie rozumialam idei wystawnego weseliska na 100 os贸b… i wydawania na to 艂adnych par臋 patoli… ale c贸偶, nie wszystko musz臋 rozumie膰…

a znam i takich, co za podobne wesele zabulili ok 60 000z艂… tu na prawd臋 wszystko zale偶y w g艂贸wnej mierze od tego ile si臋 p艂aci za sal臋 i 偶arcie dla go偶ci…

LadyVic
    Member
    • Temat贸w: 13
    • Odp.: 49
    • Sta艂y bywalec

Ja bym tez ch臋tnie chcia艂a taki na 15 os贸b ale mam ogromna rodzine i narzeczony tez, Wiec nie ma szans, chcia艂a bym sie zamkn膮膰 w tych 100 osobach ale to sie oka偶e po spisaniu listy go偶ci 馃槢

tygrysek
    Member
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

spoko, rozumiem… wiem 偶e tak jest spo艂ecznie przyj臋te 偶e wesele robi si臋 dla pi膮tej wody po kisielu, zaprasza wszystkich stryj贸w, ciotki i pociotki, nawet je偶li si臋 ich dawno nie widzia艂o i nie utrzymuje sta艂ych kontakt贸w… ja tam po prostu tego praktykowa膰 nie b臋d臋.

no i znowu wyszlam na istot臋 aspo艂eczn膮… 馃槈

kajdaaa
    Member
    • Temat贸w: 17
    • Odp.: 1620
    • Maniak

My wyszli偶my z za艂o偶enia, 偶e jak mamy wyda膰 grub膮 kas臋 na wesele to wolimy pojecha膰 sobie na wycieczk臋. Robimy skromne ale kameralne wesele. Najbli偶sza rodzina, dziadkowie i chrzestni ( i tak b臋dzie ok 30 os贸b). Obiadek i podwieczorek w restauracji a potem m艂oda para znika :). 呕adnej zabawy do samego rana.

Olgus
    Member
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

[usuni臋to_link] wrote:

spoko, rozumiem… wiem 偶e tak jest spo艂ecznie przyj臋te 偶e wesele robi si臋 dla pi膮tej wody po kisielu, zaprasza wszystkich stryj贸w, ciotki i pociotki, nawet je偶li si臋 ich dawno nie widzia艂o i nie utrzymuje sta艂ych kontakt贸w…

Taa, 偶eby stryjek, kt贸rego widzisz pierwszy raz w 偶yciu m贸g艂 si臋 upi膰 za Twoje (albo rodzic贸w) pieni膮dze… 馃槈

Assha
    Member
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

[usuni臋to_link] wrote:

nigdy nie rozumialam idei wystawnego weseliska na 100 os贸b… i wydawania na to 艂adnych par臋 patoli… ale c贸偶, nie wszystko musz臋 rozumie膰.

A ja rozumiem.
    Wesele ma sie raz w zyciu (chyba ze ktos planuje miec ich wiecej) i jak najbardziej jestem ZA hucznym weselichem. Jedyny problem jaki temu towarzyszy to alkohol.. Moze pojde w slad moich rodzicow i tez wyprawie wesele bez procentowe:)

eta
    Member
    • Temat贸w: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

my chcemy zrobic tak do 90 -100 os贸b.. srednio za osobe trzebe trzeba liczyc 130 zl
    do tego
    ubrania
    kwiaty
    obarczki
    tort
    w贸dka
    itp
    no duuzo kasy ;/

Zielonooka
    Member
    • Temat贸w: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

To ja si臋 do偶膰 napatrzy艂am na 150-osobowe wesela. Nasze b臋dzie du偶o skromniejsze:)

b_sylwik
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

Jak dla mnie wesele dla tuzina ciotek i wujk贸w, ktorych widzia艂o si臋 raz w 偶yciu ale zaprosi膰 pasuje to g艂upota i marnowanie pieni臋dzy 馃榾 ja z moim P si臋 co tego zgadzamy i kase, kt贸ra mia艂a by isc na takowych gosci mamy zamiar przeznaczy膰 na podr贸偶 po偶lubn膮 馃槢

eta
    Member
    • Temat贸w: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

na podr贸偶?? wola艂bym w mieszkanie badz dom dac 馃槢

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

ja juz mam mieszkanie:)

Zielonooka
    Member
    • Temat贸w: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usuni臋to_link] wrote:

na podr贸偶?? wola艂bym w mieszkanie badz dom dac 馃槢

ja te偶. Choc S ma mieszkanie, ja mam dom tylko dla mnie, to i mieszkanie i dom s膮 w miastach, w ktorym my nie chcemy mieszkac, a sprzedaz nie wchodzi w gre:/ Takze ja tez inwestowalabym w lokum.

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Wesele… :)???"

Przewi艅 na g贸r臋