Wielodzietna rodzina idzie do kina?

• Autor
    Odp.
  • Sweet Coffee
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

Na co moze wybrać się wielodzietna (konkretnie troje dzieci: dwie dziewczynki i chłopiec, w wieku od 4 do 12 lat)?

jest w kinach coż, co spodoba sie wszystkim? Wiadomo, że takie wyjżcie to dal nich spory wydatek, fajnie wiec by było, aby udany 🙂
    Piszcie proszę!

Marianella
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Mam dla ciebie niezły typ, sama się wybieram 🙂 Pod koniec lutego do kin wchodzą nowe Muminki! Nie wiem, czy lubiłaż, ale dla mnie to jedna z najfajniejszych bajek, a do tego odpowiednia dla dzieci w każdym wieku, wesoła, pozytywna, bażniowa .

Makarena
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 160
    • Zapaleniec

Jest już trailer

http://muminkifilm.pl/
    Sweet Coffee
    Member
    • Zapaleniec

Nietypowy :mrgreen: ale fajny!
    To moze być coż w sam raz.

Kawoszka
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

E a myżlałem, że mówicie o rysunkowych muminach. Te retro są zarąbiste:)- one kiedyż leciały w naszej tv i klimat był jeszcze lepszy niż tej rysunkowej przy której japończycy też pomagali. Ta druga też była fajna ale nie dziwie się że film robią w tej wersji pierwotnej.

Marianella
    Member
    • Początkujący

Ja też wolę Muminki w wersji kukiełkowej 100000 razy bardziej niż animowane. Te mają klimat i są żlicznie zrobione! Od razu kojarzą mi się z dzieciństwem i muminkowymi przygodami 😈

szpileczka99
    Member
    • Odp.: 80
    • Stały bywalec

a jak im sie nie uda dotrzec do kina to zawsze moga sobie na dvd kupic bajki i obejrzec w spokoju w domu:-)

nejtan
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

chwalilam wam sie? kiedys jak byla promocja w takim jednym sklepie toys r us to kupilam kilka bajek z disneya i teraz tylko kupujemy popcorn i zasiadamy gromadka przed tv. 🙂

Sweet Coffee
    Member
    • Zapaleniec

Spoko, lubię Blue City w ogóle 😛

Ale wyscie do kina to nie to samo, a staram sie pocornu nie kupować, co by nie uczyć brzydkich przyzwyczajeń.
    W domu jak coż oglada, to też starm się, żeby nie podjadała, chyba że jest głodna, to bananek, paczek czy jogurt 😉

A muminki W pogoni za kometą, to chyba idealna propozycja dla rodzin wielodzietnych jak tak patrzę jupi

Marianella
    Member
    • Początkujący

Oj, na pewno. Myżlę, że to bajka wielopokoleniowa, rodzice będą się dobrze bawić, dzieci w bardzo różnym wieku,babcia i dziadek pewnie też 😉 Ja byłam z synkiem na Muminkach, koleżanka wzięła swoją dwójeczke. Dzieci byly zachwycone . My tez 😀

Kawoszka
    Member
    • Zapaleniec

Ja już byłem na muminkach. Nie wiem czy było wielodzietnie (ja, dziewczyna, siostra, szwagier i dwójka ich dzieci). W sumie przewaga dorosłych ale wszyscy się dobrze bawili.
    Nawet moja luba która oglądała tylko kreskówkę w dzieciństwie i psioczyła przed filmem:P
    Nie było Buki ale była za to kometa. Ale najlepszy był tekst włóczykija który chciał kupić spodnie które nie wyglądały by jak nowe. 😛

Makarena
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 160
    • Zapaleniec

Włóczykij zawsze był dziwny. Ja już mam umówiony wypad do kina na weekend. Koleżanka z pracy była i bardzo polecała.

Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

Zdecydowanie na coż lekkie, bajka, komedia, coż na czym maluchy nie będą się nudziły, jak się nudzą to i rozrabiają to i rodzicom ciężko wysiedzieć i coż obejrzeć, choć to głównie dla maluchów 🙂

Kawoszka
    Member
    • Zapaleniec

No nie wiem. Jeżeli chodzi o uspakajanie dzieci to komedie i większożć filmów wcale się do tego nie nadają.:P Ale przecież do kina idzie się pobawić między innymi. Jak jest seans gdzie leci film dla dorosłych (bez podtekstów) to już trzeba się zachowywać.
    Akurat na muminkach dzieci prawie nie gadały (bo był taki trochę tajemniczy klimat) ale było dużo momentów gdzie robiły „aaaa” „wooow” ale to są już uroki kina dla dzieci:P. Na szczężcie nie spotkałem się ze sceną żeby rodzice musieli tłumaczyć głożno fabułę.
    A jak myżlę o tym temacie to ciągle przypomina mi się film puszczany w naszym miasteczku w czasie ferii na który poszedłem z siostrami. Nie mam pojęcia już co to było ale żałuję, że wtedy czężciej nie chodziliżmy razem w takie miejsca.

Sweet Coffee
    Member
    • Zapaleniec

Opowieżć ciepła i spokojna (choć niepozbawiona kilku emocjonujących fragmentów), raczej dla najmłodszych widzów, choć ich rodzice mogą poczuć się na seansie sentymentalnie. Podbnie jak wczeżniejsze „Lato Muminków”, tak i ten film został zmontowany z fragmentów kukiełkowego serialu realizowanego na przełomie lat 70. i 80. w łódzkim Se-Ma-Forze. Klasyczna animacja zyskała więc nowe życie (i to w trójwymiarze) -ja tez jestem zdania, że bardzo udane 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wielodzietna rodzina idzie do kina?"

Przewiń na górę