• Autor
    Odp.
  • zdjecie
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

W jajkach znajduje się mnóstwo składników odżywczych, które mogą być ratunkiem dla włosów farbowanych, rozjażnianych i przesuszonych przez suszarkę czy prostownicę. Enzymy zawarte w surowym jajku są doskonałym sposobem na walkę z przetłuszczającymi się włosami. Żółtko jest bogate w tłuszcze, zawiera w sobie żelazo, fosfor, witaminę A, witaminy z grupy B, kwas foliowy oraz witaminę E i beta-karoten, które są utleniaczami. Białko stanowi doskonały nawilżacz. Sposób użycia jajka zależy od rodzaju naszych włosów. Osoby z włosami normalnymi mogą do pielęgnacji używać całego jajka. Dla włosów suchych i łamliwych bardzo dobre jest żółtko, które wciera się we włosy i pozostawia na 20-30 minut. Do jajka można dodać 2 łyżki oleju rycynowego, odrobiny nafty kosmetycznej lub soku z cytryny. Następnie maseczkę taką należy zmyć z głowy chłodną wodą, a potem przemyć włosy lekkim szamponem. Zabieg taki stosuje się raz (w przypadku stosowania samego żółtka) lub dwa razy w miesiącu (gdy stosujemy samo białko).

akerowa
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 127
    • Zapaleniec

Mi ostatnio bardzo wypadają… nie mam juz pomysłu bo domowe sposoby nie pomagaja, podobno skuteczny jest vitapil, któraż z Was może ma dożwiadczenia?

reddragon
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

wróciłam do nakładania olejku, no i mobilizuję się do nakładania masek
    po umyciu, na końcówki olejki, albo serum

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " włosy – jak o nie dbać by były piękne??"

Przewiń na górę