• Autor
    Odp.
  • Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Niestety, ale takie masz uwarunkowania genetyczne. Spróbuj łykać skrzyp z pokrzywą. I się nie przejmuj, podobno faceci, którzy wczeżniej mają zakola – mają też większą potencję (bo i poziom testosteronu jest u nich większy :))

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

No wie wiem czy większy. Prędzej stawiam na niewłażciwy tryb życia. Poza tym pomijam genetykę.
    A do autora spróbuj utrzymywać odpowiedni poziom witamin w szczególnożci z grupy B , znajdziesz w pełnych ziarnach np owsiance ,nie przetworzonym ryżu ,a b12 np w wołowinie. Szampony przeciwłupieżowe mogą spowolnić łysienie. Jeżli ma to podłoże genetyczne wiele nie możesz zdziałać.

kika75
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 21
    • Bywalec

kapsułki z migliorin bardzo mi pomogły wzmocniły włosy a i też paznokcie.

velvetbabe
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja swojemu chłopakowi podrzucam Colagen by health. też mu zaczęły włosy trochę wypadać i strasznie marudził, ale nie chciał nic wmasowywać we włosy (odżywki itp).Mówił że dotykanie się po głowie jest gej. heh. Kupiłam mu więc tabletki, one działają ogólnie na kondycję organizmu. Muszę przyznać (no włosy oczywiżcie nie zaczęły cudownie odrastać), że nie wypadają już z częstotliwożcią liniejącego psa. A co najzabawniejsze ma bardziej miękką skórę, sama zaczęłam mu podbierać te tabsy;D
    Aha no i on(mój chłopak) jest jeszcze wiożlarzem i miał mocne bóle stawów, a te tabletki tez na to działają.

gita125
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

fryzjerka poleciła mi KOXIDOIL a teraz ja mogę Wam polecić, bo poskutkowało ;-)[/url]

Anonymous
    Member
    • Guru

Kolagen na wypadające włosy? 😀

rose
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 140
    • Zapaleniec

Podobno na wypadanie włosów dobrym zabiegiem jest mezoterapia. [usunięto_link]

Anonymous
    Member
    • Guru

Nic z tych rzeczy co polecacie nie jest potrzebne gdy wchodzi męskie łysienie i jeżli nie genetyka wystarczy żywienie bogate w witaminy oraz cynk i żelazo jeżli są braki. Po czężci szampon przeciwłupieżowy i to wszystko.

mella
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

zgadzam się, męskie łysienie jest uwarunkowane genetycznie. wypadające włosy można wzmocnić takimi tabletkami dromin. ja je stosowałam po ciąży ale i mój mąż się do nich dobrał bo miał problemy z paznokciami. teraz powtarzamy miesięczną kuracje co jakiż czas.

rose
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 140
    • Zapaleniec

Jasne, męskie łysienie jest często sprawą genów. Niemniej jednak można wypowiedzieć mu walkę. Nie zawsze preparaty i zdrowa dieta wystarczą. Czasem trzeba zdecydować się na profesjonalny zabieg w gabinecie kosmetycznym. Niestety jest to dosyć kosztowna inwestycja. 🙁

Anonymous
    Member
    • Guru

Dlatego napisałem czym można walczyć, w ziołach nic więcej nie znajdziesz.
    Są żrodki na porost włosów u mężczyzn ,ale są drogie i trzeba je brać bez przerwy, do końca życia także szkoda żrodków.

Zuzanna25
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Widzę, że temat coż upadł jednakże napiszę (może się komuż jeszcze przyda). Dobrym sposobem na wzmocnienie włosów jest dieta bogata w żelazo i cynk, od tego zacznijmy. Można też spróbować płyn wzmacniający pokrzepol, którym spryskuje się włosy i delikatnie wmasowuje (nie trze, tego włosy nie lubią). Dodatkowo można zastosować jeszcze odżywkę z tej serii. Dobrze też zaopatrzyć się w suplement np. skrzypovitę. Wszystko razem powinno przynieżć rezultat tylko potrzeba cierpliwożci bo nic nie dzieje się od razu.

Anonymous
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Dobrym sposobem na wzmocnienie włosów jest dieta bogata w żelazo i cynk,

Przed chwilą to pisałem, sytuacja sprawdzi się w przypadku braków w organizmie.

Zuzanna25
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

No to jesteżmy zgodni 🙂

Anonymous
    Member
    • Guru

😉 tylko mała uwaga do czytających dieta bogata w żelazo nie suplementy, które mogą być niebezpieczne.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " wypadanie wlosow, czym je wzmocnic?"

Przewiń na górę