• Autor
    Odp.
  • rose
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 140
    • Zapaleniec

Poza żelazem i cynkiem bardzo ważny jest również krzem. Dzięki tym składnikom możemy mieć piękne błyszczące włosy i silne paznokcie. Bardzo dobrym suplementem diety jest Silica Duo. 🙂

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Sprawdza się jedzenie mięsa 😉

malgosias
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Hej,
    Niestety czasem preparaty to już za mało, dlatego polecam kliniki oferujące niechirurgiczne zabiegi zagęszczania włosów i tp. JMój móż kiedy wyłysiał poszedł włąsnie do takiej kliniki Hairlab i teraz ma „czupryne” Wygląda extra,
    Polecam włażnie ta klinikę.

zawszekobitka
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Ja proponuję iżć do apteki i tam mają specjalne tabletki i szampony na wzmacnianie. Jest tez taki fajny szampon w aptece ale nazwy niestety nie pamiętam. Włosy najpierw wypadają a później są mocne i zdrowe. Polecam

malgosias
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Hej,
    Niestety łysienie, wsrod mężczyzn nie jest rzadkie (wystraczy popatrzec na ulicę).
    Masz dwie opcje, albo pokochasz siebie takiego i np. ogolisz się ,albo możesz pójżć , do którejż kliniki, zajmującej się łysieniem i oni Ci pomogą.
    Wybór należy do Ciebie 🙂

p.s
    Mój tata był w takiej klinice i dowiadywał się o zagęszczanie włosów. On byl w klinice HairLab, bo mu kolega polecił, ale są też inne jakież takie spacjalistyczne kliniki.

trzymaj sie

kleamea
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 40
    • Bywalec

żaden preparat sam nie da specjalnych efektów.. trzeba najpierw zadbać o odpowiednią diete, zdrowy tryb życia itd. suplement może być tylko dodatkiem.. ja kiedyż zażywałam takie kapsułki Kerastase, można je zamawiać z Beliso Shop, u mnie pomagały ale tak jak mówie “ była tez dieta. No i rezygnacja z farbowania, prostowania ❗

Modna24
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

To w sumie naturalne że codziennie „gubimy” włosy. Oczywiżcie nadmierne wypadanie włosów może być kłopotliwe. Mi zdarza się to najczężciej po farbowaniu. Wówczas przez jakiż czas stosuję różnego rodzaju maseczki odżywcze np. taka domowej roboty: nafta kosmetyczna, olejek rycynowy, żółtko i kilka kropelek cytryny (2 razy/tydz.), mycie włosów wywarem z rumianku (raczej dla jasnowłosych). Włosy suszę „naturalnie” 🙂 bez używania suszarki, która strasznie niszczy włosy i nie torturuje ich ręcznikiem 🙂 staram się jak najrzadziej używać prostownicy (mimo iż bardzo lubię efekt „wyprostowanych” włosów :)). Tak samo jak przedmówczynie uważam że duży wpływ na zdrowy wygląd włosów ma dieta, i oczywista oczywistożć 🙂 że farbowanie bardzo niszczy włosy szczególnie rozjażnianie (bynajmniej w moim przypadku).

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Mnie pomogły suplementy z pokrzywą i krzemem.Do tego preparaty z naftą I czarną rzodkwią i odżywki,ale takie które trzeba spłukiwać i trzymać kilka dobrych minut.

[usunięto_link]

zelinka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 22
    • Bywalec

podobno nafta kosmetyczna do włosów jest bardzo skuteczna, metoda stosowana przez moją babcię 🙂

andzia86
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Witam! Mi wlosy przestaly wypadac od czasu gdy biore skrzypovite w aptece ok 20zl 40 tabletek. Do tego skora jest super i stan paznokci o wiele poprawiony. Polecam!!!

florentina
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Ja przez długi czaas szukałam swojej 'idealnej’ odżywki i ciągle byłam rozczarowana. Już pisałam w jakimż wątku o tym ale wspomnę tu jeszcze. Fakt niektóre odżywki jakie próbowałam nie były złe, ale potem robiło się siano, etc.. Masakra. Kupiłam do kolejnych eksperymentów regenerator do włosów Keratin i wkoooońcu mogę powiedziec, że to jest TO. [usunięto_link]

maniek60
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Odpowiednie odżywianie to najlepsza metoda

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Odpowiednie odżywianie to najlepsza metoda

czyli dużo dobrego seksu, co? Maniek? 😀

Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

ja stosuję vitapil i jestem z niego super zadowolona. Można też włosy płukać skrzypem lub pokrzywą, to taki stary sposób. Picie wody też podobno pomaga, słyszałam to ostatnio od kosmetyczki.

ZlosnicaKaska
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

tak vitapil jest bardzo dobry na wypadanie i na matowe włosy szczególnie po farbowaniu. Maseczka z zółtka z oliwą też się sprawdza, ale trzeba robic ją przynajmnije raz w tyg.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " wypadanie wlosow, czym je wzmocnic?"

Przewiń na górę