- AutorOdp.
- 31 października 2009 at 20:374 listopada 2009 at 10:22
Ja również mam (bardzo) wysokie czoło jednak niezbyt gęste włosy a na dodatek tzw. „wicherek”, który niemożliwa mi posiadanie prostej grzywki 😉 Musiałabym go jakoż wyprostować, a to sztuka niełatwa…
7 grudnia 2009 at 12:34Faktycznie ta dziewczyna, mimo wysokiego czoła wygląda bardzo dobrze z tą fryzurą. Ponoć najlepsze na wysokie czoło jest obcięcie grzywki, większożć moich koleżanek tak zrobiła i naprawdę pomogło. Ja bym w ogóle zrezygnowała z przedziałka na żrodku i zaczesywała go z boku 🙂 Na kręconych włosach też można zrobić ładną fryzurkę z grzywką. Najlepiej udaj się do wizażysty który Ci podpowie 🙂
28 grudnia 2009 at 18:31Z grzywką;
27 października 2010 at 12:39no włażnie jedynym wyjżciem na tego typu czoło jest grzywka, jeżeli są te wicherki to zawsze można potraktować je prostownicą, a i fryzura na Meg Ryan nie jest złym pomysłem, jeżeli trafi się na dobrego fryzjera to może on coż z tego fajnego wykombinować 🙂
31 października 2010 at 20:27Ale przecież prostownica nie jest aż taka konieczna. Dobry fryzjer obetnie włosy tak, że nawet falowana grzywka będzie fajnie wyglądała. Grunt to znaleźć dobrego fryzjera
3 listopada 2010 at 13:05Wszystko zależy nie tylko od kształtu twarzy, ale również od Twoich rysów. Nie każdemu kto ma wysokie czoło pasuje grzywka. W większożci wypadków jest jednak dobrym rozwiązaniem. Myżlę, że warto samemu się przekonać, tym bardziej, że włażnie teraz grzywki wracają do modowych łask:)Jeżli masz problem z podkręcającymi się włosami-proponuję udać się do sklepu fryzjerskiego i tam zakupić sobie odpowiedni kosmetyk do prostowania grzywki 🙂
12 kwietnia 2011 at 19:19Ja mam wysokie czoło i mam grzywkę z boku ale długą lekko i kusząco opada na oko 😀
i mi się bardzo podoba 🙂19 kwietnia 2011 at 18:32Najlepsza fryzurka dla osób z wysokim czołem to grzywka na całe czoło. Wtedy juz nie będzie problemu. Ale też wszystko zależy od ułożonych włosów, można sobie zrobić grzywkę na bok i połowę czoła zakryje i tez będzie wyglądać efektownie.
20 kwietnia 2011 at 18:11ja bym chciala miec wysokie czolo bo bym sobie grywke machnela 🙂
26 kwietnia 2011 at 09:09Ja też jestem włażcicielką raczej wysokiego czoła, ale grzywki nie mam, mam za to przedziałek na boku, co pozwala mi trochę to czoło zasłonić 🙂 z grzywką wyglądałabym bardzo dziecinnie.
30 kwietnia 2011 at 17:03Na grzywkę możesz się zdecydować nawet przy kręconych włosach i wcale nie oznacza to, że musi być ona pokręcona, wystarczy, że zdecydujesz się na chemiczne prostowanie, które możesz wykonać na samej grzywce, jest tylko jeden minus zabieg trzeba powtarzać, bo odrastające włosy znów zaczynają się kręcić, jeżli chodzi o ceny są one bardzo różne to zależy od salonu i od miasta, ja polecałabym ci prostowanie jakie oferuje marka goldwell, efekty takiego zabiegu widziałam na własne oczy, efekt jest jak po użyciu prostownicy – idealnie wygładzone włosy i co mnie zaskoczyło włosy nie wyglądają na zniszczone wręcz przeciwnie wyglądają na super zdrowe:)
2 maja 2011 at 07:59Włażciwie to fryzura chyba nie zależy tylko od tego jakie mamy czoło.Zależy od kształtu twarzy.
Jeżli odsłonięte czoło dobrze wygląda to nie ma sensu go zasłaniać.Zależy też czy dobrze czujemy się z grzywką.Grzywka wymaga często sporego wysiłku w układaniu,szczególnie zimą:)[usunięto_link]
7 maja 2011 at 21:11Na wysokie czolo to tylko i wylacznie z grzywka i polecalabym, aby nie byla to grzywka prosta 🙂
13 maja 2011 at 13:35Najlepsza jest oczywiżcie proste grzywka albo taka na bok.
- AutorOdp.