• Autor
    Odp.
  • shanleenka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 114
    • Zapaleniec

Muzyka? Włażciwie moje życie:) (zaraz obok teatru;)) Wszystkie b. wazne wydarzenia mają chyba przypasowany jakiż utwór w mojej pamięci:)

Katie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

Dosyć ogólne pytanie, muzyka kojarzyć się może ze wszystkim i każda piosenka z czymż innym .. 🙂

bengarelli28
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Wczytałem się nieco, bo i temat nie długi na razie.
    Jestem nową twarzą . A przy tym mężczyzną.
    Czy wiecie że meżczyźnie mogą mieć muzyczne skojrzenia i b. podobne spojrzenie(większożć wypowiedzi: budzi wspomnienia) i troche inne? ,
    Te inne = bardziej ogolne. A muzykę można widziec i czuć bardziej subiektywnie albo bardziej obietywnie. Nie tak?

marcinkowa25
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Chyba nikt nie wyobraża sobie życia bez muzyki. Jest tak „lepiej” gdy w tle słychać jakież rytmy, które lubimy. Dla mnie muzyka to relaks, odstresowanie, odpoczynek, a także włażnie wspomnienia. Jest kilka piosenek, które usłyszę gdzież w radiu, na spotkaniu, w pracy, sklepie i przypomina się sytuacja związana z nią. Przeważnie są to zabawne i miłe wspomnienia. Życzę wszystkim miłego słuchania. 😀

lateksowa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

Mnie różna muzyka kojarzy się z różnymi sytuacjami. Zależy jaka i kiedy. Niektóre utwory kojarzy mi się z latami nastolatki, niektóre z początkiem studiów a jeszcze inne z moim facetem. Różnie to bywa.

Agnyecha
    Member
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Przede wszystkim muzyka przywołuje wspomnienia.
    Jest wiele utworów muzycznych, które kojarzą mi się np z wakacjami nad morzem, u cioci na wsi w mieżcie, za granicą. Zawsze chętnie wracam do tych wspomnień włażnie poprzez muzykę…

Dokladnie!

pannaswieczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

A u mnie oprócz wspomnień, muzyka wpływa na teraźniejszożć. Jeżli od rana przeżladuje mnie pozytywna melodia, prawie nic nie jest w stanie mnie zbić z pantałyku. A jak się obudzę rano z czarną muzą, to lepiej nie gadać ;/

fugees
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Hmm szczerze mówiąc, zawsze zwracam uwagę na jej treżć… i to słowa sprawiają, że piosenka mi się podoba, czy też nie…… czy zostanie mi w pamięci i czy z czymż mi się będzie kojarzyła. Czasem czuję, że niektóre piosenki opisują to co przeżywam, z czym się zmagam każdego dnia. I polecam wsłuchać się w to co za sobą niesie piosenka.

closer
    Member
    • Odp.: 44
    • Bywalec

Muzyka kojarzy mi się z samymi milymi chwilami no i jest moim życiem;) i bez muzyki nie potrafię funkcjonować!! Wspominam ze wszystkim co wspaniałe i bajeczne….

samanta
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

U mnie muzyka bardzo silnie wplywa na emocje, dlatego trudno mi słuchac jej i dodatkowo zajmowac sie czyms innym, np czytac. Jak slucham muzyki to slucham cala soba!

Ela007
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Taniec, radożć, wspomnienia…

fugees
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

~MuSiC iS My ExTaSy!!~ 🙂 🙂

Agnyecha
    Member
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

Mnie muzyka usypia i budzi…a kogo to obchodzi ze rockandroll zrujnował mi zycie…nikogo.

perelka.dizzy
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

z błogostanem…inaczej nie umiem tego wyrazić. gdyby nie muzyka, którą akurat słucham 😆 nie byłabym soba…a raczej nie odnalazłabym siebie.

CarolinaV
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Kojarzy mi się z relaksem i wakacjami. Może dlatego, że podczas tego okresu, muzyka towarzyszy mi najczężciej 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Z czym nam się kojarzy muzyka?"

Przewiń na górę