- AutorOdp.
- 22 kwietnia 2012 at 16:44
Ile kosztuje ten Curiosin ?
Mozna go uzywac u dzieci ?23 kwietnia 2012 at 14:56@zapominajka wrote:
No tak, ale czasami nawet przy najbardziej naciągniętej skórze zdarza się skaleczyć. Wówczas, co…naklejać pasterek na brodę przed samym wyjżciem? Jakoż nie wypada… mnie się wydaje, że tylko żel bezbarwny uratuje sytuację.
Mój dziadek przyklejał kawałek papieru toaletowego do brody. Dobrze że te czasy minęły i mamy lepsze rozwiązania:D
Muszę w takim razie popytać w aptece o ten żel.27 kwietnia 2012 at 13:46Kupiłam ten żel i ma naprawde bardzo fajna konsystencje. U mnie to jak tylko pojawi sie krew to jest wiecej paniki niż ta rana jest tego warta… Wiec tak czy inaczej trzeba od razu zadziałac zeby mały nie płakał.
29 kwietnia 2012 at 12:58[usunięto_link] wrote:
Kupiłam ten żel i ma naprawde bardzo fajna konsystencje. U mnie to jak tylko pojawi sie krew to jest wiecej paniki niż ta rana jest tego warta… Wiec tak czy inaczej trzeba od razu zadziałac zeby mały nie płakał.
No a kto nie panikuje jak zobaczy krew? Trzeba mieć nerwy z żelaza:)
30 kwietnia 2012 at 16:22Oj a takie ranki u małych dzieci wywołuja jeszcze wiecej paniki niż sa tego warte ;)))
23 maja 2012 at 16:45Masz racje z tymi ranami u dzieci, nieraz jest wiecej krzyku nić to wszystko jest warte. Dlatego ja tez od razu mówie dziecku ze krem czy żel którego używama na rane, szybciutko moze jej sie zagoić i ze zatrzyma krewkę 😉
29 maja 2012 at 19:08chyba nigdy się nie zacięłąm przy goleniu.. ostra maszynka, ruchy od góry do dołu, bez żadnyc skosów i po problemie 😉
30 maja 2012 at 11:31[usunięto_link] wrote:
chyba nigdy się nie zacięłąm przy goleniu.. ostra maszynka, ruchy od góry do dołu, bez żadnyc skosów i po problemie 😉
czasami wystarczy chwila nieuwagi i ciach 😉
[usunięto_link]1 czerwca 2012 at 18:52@avangarda wrote:
Jak sobie radzicie z tym problemem? Ja od zawsze miałam jakąż ciężką rękę do golenia i potrafiłam sobie „uciąć ładny kawałek skóry” niejednokrotnie. Oczywiżcie mam przez to blizny. Koleżanka stosuje mażć na skaleczenia emofix i twierdzi, że po niej rany się jej szybko goją i nie zostają blizny. Używa jej nawet jak się skaleczy w miejscach intymnych.
Możecie coż doradzić więcej?Jeżli nie masz wprawy w goleniu, może wybierz inne metody depilacji, na przykład kremy woski lub elektryczne maszynki do golenia, które są w pełni bezpieczne i nie powodują uszkodzeń skóry. Zacięcia przy goleniu mogą nawet zapoczątkować niebezpieczne zakażenie.
4 czerwca 2012 at 12:11słuchajcie, może to głupie co powiem, ale ja za każdym razem jak golę nogi to się skaleczę, a po jednym goleniu to nawet mi blizna została 🙁
8 czerwca 2012 at 10:44@zapominajka wrote:
Fajnie, ze ten żel jest bezzapachowy i bezbarwny to nie wywołuje dodatkowego stresu jak to może zrobić na przykład jodyna 🙂
To fakt, ja mam złe wspomnienia z dzieciństwa, dobrze że nowoczesne leki takich nie pozostawiają;)
11 czerwca 2012 at 11:13ja tez pamiętam przerażającą fioletowo-brunatną ranę, żwieżo zalaną jodyną 🙂 sama już chyba bym się nie zdecydowała na taka kurację, wybrałabym jakaż nowoczesną metodę leczenia.
27 czerwca 2012 at 15:50Ach te wspomnienia;)
Nieźle byż wyglądała w spódnicy z fioletowymi nogami zaraz po goleniu, skoro się często kaleczysz;)30 czerwca 2012 at 06:50Jest wiele metod depilacji, jeżeli ktoż często się zacina powinien raczej zrezygnować z maszynki. Po co się kaleczyć? Przecież można używać kremów, wosku czy depilatora. Jeżeli chodzi o nogi to szczególnie polecam depilator, włosy nie odrastają tak szybko i mamy spokój.
6 lipca 2012 at 11:00[usunięto_link]żka26 wrote:
słuchajcie, może to głupie co powiem, ale ja za każdym razem jak golę nogi to się skaleczę, a po jednym goleniu to nawet mi blizna została 🙁
Mam to samo, nawet jeżli robię to powolutku nie żpiesząc się. Zawsze jakież zacięcie.
- AutorOdp.