• Autor
    Odp.
  • wernona
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

a gdzie biegacie na bie偶ni czy na dworze? 馃槙

daisy m
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 20
    • Bywalec

:)) ja te偶 zaczynam biega膰:) z moim narzeczonym od wtorku:0
    b臋dziemy biega膰 w parku niedaleko mnie:) ustalili偶my 偶e gdzie偶 mniej wi臋cej 2 razy w tygodniu – to tak na pocz膮tek:)
    co do butk贸w to widz臋, 偶e si臋 chwalicie to ja ostatnio (ju偶 si臋 chwali艂am o butkach fitness bo to te偶 zacz臋艂am robi膰 – dla zrzucenia kilogramk贸w na wiosn臋:) ale w艂asnie przymierzam si臋 te偶 w tym samym sklepie co kupowa艂am tamte – czyli w 1but
    teraz chyba kupi臋 w艂asnie do biegania ( bo z tamtymi wszystko w porz膮dku – wi臋c wiem 偶e mnie nie oszukaj膮:)
    [usuni臋to_link]

馃檪 mam nadziej臋, 偶e b臋d膮 ok a co najwazniejsze wygodne bo mam zamiar naprawd臋 da膰 czadu:P

Zauroczona
    Member
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 464
    • Pasjonat

Jakie buty najlepsze do biegania?
    Mo偶ecie poleci膰 jakie偶 dobre modele?

WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Kiedys tam,par臋 lat temu mia艂ysmy z kole偶ankami zapa艂 do porannego joggingu.Szybko jednak si臋 zniech臋ci艂ysmy 馃槈 generalnie nie przepadam za tego typu sportami.Po pierwsze nie mam w szafie ani jednego ciucha,kt贸ry nadawa艂by si臋 do uprawiania sport贸w,a po drugie nie lubi臋 chodzi膰 w adidasach 馃槈 tak wi臋c ani nie biegam,ani nie jezdze na rowerze,ani nie robi臋 nic,co wymaga艂oby ode mnie w艂o偶enie tych okropnych but贸w 馃槢

Miska26
    Member
    • Temat贸w: 13
    • Odp.: 501
    • Zas艂u偶ony

Ja kiedy偶 biega艂am ale szybko si臋 podda艂am poniewa偶 nie mam kondycji i szybko si臋 m臋cz臋 postanowi艂am 偶e musz臋 zacz膮膰 膰wiczy膰, a do tego zacz臋艂am stosowa膰 diet臋 kt贸r膮 znalaz艂am na schudnijmy.pl i nazywa se ona dieta 偶贸艂ta, do tego oczywi偶cie ca艂y czas motywuj臋 si臋 w konkursie.

Lady_Kala
    Member
    • Temat贸w: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Jak kto偶 powa偶nie my偶li o bieganiu to polecam stronk臋 bieganie.pl
    Barzdo ciekawy jest tam plan 10tygodniowy na roztrenowanie,rozbieganie,przygotowanie kondycjii do d艂u偶szego biegania…

Ja biegam na bie偶ni na si艂owni-w plenerze kiedy偶 a i owszem biaga艂am ale nie polecam: nier贸wno偶ci terenu,zmiany pogody,w lecie za gor膮co (mo偶na udaru dostac!) w zimie zimno,jesieni膮 i wiosn膮 jeszcze ch艂odno i te deszcze,psy bardzo lubia podgryza膰 biegaj膮ce osoby!! (nie wiem czemu psy tak nie lubi膮 jak sie ko艂o nich biega)

A poza tym bieganie po asfalcie i jeszcze np w niedobranych do biegania butach mo偶e za艂atwi膰 nam porz膮dnie stawy!

Cleo
    Member
    • Temat贸w: 29
    • Odp.: 857
    • Zas艂u偶ony

no w艂a偶nie… ja te偶 zamierza艂am zacz膮膰 biega膰 i nawet raz mi si臋 uda艂o wyj偶膰 w las 馃檪

teren i nier贸wno偶ci, a nawet sarny przebiegaj膮ce mi drog臋 mi znacznie nie przeszkadza艂y 馃槈 chodzi o pogode… nie by艂o zimno, ale wia艂 do偶膰 ch艂odny wiatr – po 5 minutach!! zacze艂o mnie bole膰 gard艂o i strasznie cie偶ko si臋 bieg艂o:(( wiem ze powinno sie oddychac nosem , ale ja tak nie umiem ;( jest na to jaki偶 spos贸b , bo powiem szczerze, 偶e to moj najwiekszy problem nawet jak jest cieplo ;|

Mi
    Member
    • Temat贸w: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Wszystkie minusy biegania w plenerze, a zw艂aszcza nieodpowiednia nawierzchnia rzeczywi偶cie mog膮 zniech臋ci膰 do biegania, ale na bie偶ni mo偶na si臋 chyba zanudzi膰. Nie wiem, nie biegam na bie偶ni, no ale w bieganiu w plenerze fajne jest 偶wie偶e powietrze i zmienne otoczenie, co dla os贸b kt贸re bardziej zmuszaj膮 si臋 do biegania ani偶eli kochaj膮 bieganie ma jednak znaczenie.

dziewucha
    Member
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

a ja lubi臋 biega膰 i akurat za艂o偶enie adidas贸w i stroju sportowego nie stanowi dla mnie problemu 馃榾
    ja mam fajna okolic臋 – nad rzek膮 sobie biegam jest cicho i nie ma ludzi, ptaszki 偶piewaj膮 i woda szumi, droga jest utwardzona, ale nie asfaltowa, ale ja sobie po trawce biegam. Wolniutko dla przyjemno偶ci, nie jakie偶 wy偶cigi i powoli ale r贸wnym tempem.
    A co do but贸w to ja mam z regulowanym systemem amortyzacji, bezszwowe w 偶rodku i przewiewne, noga si臋 nie poci i s膮 bardzo wygodne.

Lady_Kala
    Member
    • Temat贸w: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Dobre buty do biegania to podstawa! Wa偶ne,偶eby nie by艂y to zwyk艂e,b膮d藕 jakie adidasy-nawet drogie czy porz膮dnej firmy ale 偶eby to by艂y specjalne przeznaczone to biegania! Wszystkie firmy robi膮ce buty sportowe maj膮 takie w swojej ofercie! Powinny dobrze amortyzowa膰,podtrzymywa膰 pi臋t臋-wtedy nie straszna 偶adna nawierzchnia!

A przez 藕le dobrane buty do biegania mo偶na naprawd臋 zniszczy膰 sobie stawy!

1kropelka
    Participant
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 192
    • Zapaleniec

Zgadzam si臋 nie ma co sk膮pi膰 na buty do biegania. Lepiej kupi膰 porz膮dne i czu膰 komfort. Teraz produkuj膮 takie cuda do biegania z r贸偶nymi technologiami odprowadzaj膮cymi wilgo膰, bezszwowe, poch艂aniaczami wstrz膮s贸w itp. Wiem bo si臋 w艂a偶nie rozgl膮dam za butami do biegania i tyle ju偶 si臋 naczyta艂am 偶e mam m臋tlik w g艂owie. Mo偶e podpowiecie jakie kupi膰?

em
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Ja tam osobi偶cie zdecydowanie wol臋 na bie偶ni biega膰… nie wiem dlaczego ale zdecydowanie wi臋ksz膮 motywacj臋 mam ni偶 w plenerze:D

Emilia Flores
    Member
    • Temat贸w: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

nigdy nie biegalam na biezni, ale chetnie bym sprobowala, bo bieganie w plenerze mimo licznych prob zawsze konczylo sie fiaskiem. Nie mam sily biegac dluzej niz 10 minut, mimo ze cwiczenia silowe wychodza mi bardzo dobrze. Chodze na rowerki na sali (spinning prowadzony przez trenera naprawde skuteczny, choc wykanczajacy!) i na cwieczenia na duzej pilce (power ball) ktore uwielbiam. Nie znosze za to aerobiku bo zupelnie nie moge zapamietac ukladu

Zauroczona
    Member
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 464
    • Pasjonat

Lady, znasz jakie偶 ciekawe miejsca w 偶r贸dmie偶ciu?
    Bo bulwary znam juz na pami臋膰…. wszystkie parki te偶 ju偶 oblecia艂am 馃槈
    A z kolei na AWF troch臋 mam za daleko 馃槈

dziewucha
    Member
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

[usuni臋to_link] wrote:

Zgadzam si臋 nie ma co sk膮pi膰 na buty do biegania. Lepiej kupi膰 porz膮dne i czu膰 komfort. Teraz produkuj膮 takie cuda do biegania z r贸偶nymi technologiami odprowadzaj膮cymi wilgo膰, bezszwowe, poch艂aniaczami wstrz膮s贸w itp. Wiem bo si臋 w艂a偶nie rozgl膮dam za butami do biegania i tyle ju偶 si臋 naczyta艂am 偶e mam m臋tlik w g艂owie. Mo偶e podpowiecie jakie kupi膰?

Ja niedawno kupi艂am sobie specjalnie do biegania Reeboki premier trinity KFS IV i jestem bardzo zadowolona, maja te systemy o kt贸rych wspomnia艂a偶 czyli bez szw贸w, ze specjalna amortyzacj膮 i innymi fajnymi technologiami, komfort biegania w takich butach jest nie do por贸wnania ze zwyk艂ymi, poza tym nogi s膮 bezpieczniejsze i nie nara偶one na kontuzje.
    z tego co czyta艂am to w og贸le buty z firmy reebok s膮 bardzo trwa艂e i wytrzyma艂e i maj膮 starczy膰 mi na d艂ugo 馃榾
    oczywi偶膰ie buty dobiera si臋 do stopy i nawierzchni wi臋c w sklepie mog膮 poleci膰 ci zupe艂nie inne modele 馃榾 pozdrawiam

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " zaczynam biegac"

Przewi艅 na g贸r臋