- AutorOdp.
- 8 kwietnia 2010 at 11:27
Próbowałam już odchudzać się kilkakrotnie, ale bez większych skutków. Odchudzanie jest dla mnie jak szkoła, wymaga dużo energii i nie potrafię zagłuszyć mojego głodu słodyczowego, a jednoczeżnie uczyć się na sprawdzian i tu tkwi problem. Jak miałam ferie to przez 2 tygodnie schudłam prawie 3 kg, ale już od poniedziałku po feriach zapomniałam o diecie i wyszło tak, że teraz ważę więcej niż przed feriami (niedużo, ale zawsze).
Ja biegam sobie z 3 razy w tygodniu, jem co 3 godziny i robię wszystko, aby nie jeżć słodyczy. Jem za to więcej warzyw i owoców oraz piję dużo wody mineralnej. Nie mogę się decydować na dietę typowo odchudzającą, ponieważ jestem nastolatką-dojrzewam, dlatego po prostu staram się wdrożyć w moje życie więcej zdrowego stylu życia. Z jakim efektem-zobaczymy:)
Pozdrawiam i trzymam kciuki za to, abyż schudła tyle ile sobie zakładasz.
9 kwietnia 2010 at 00:06[usunięto_link] wrote:
Nie mogę się decydować na dietę typowo odchudzającą, ponieważ jestem nastolatką-dojrzewam,
Bez urazy nie wiesz o czym piszesz 😉
Sposób żywienia nie wyklucza zdrowego stylu życia.Dobra dieta ma być tak skonstruowana by nie ograniczać wartożci odżywczych potrzebnych dla organizmu.I wcale ie trzeba wykluczyć zaraz słodyczy całkowicie i od czasu do czasu można zjeżć.Poza tym to raczej słodycze nie są dobre jeżli dojrzewasz 😉
pzdr9 kwietnia 2010 at 14:55owszem, może nie wiem, bo bazuję tylko na tym co znajdę w internecie i głównie w książkach. ponadto miałam na myżli diety typu: 1000kcal i inne wynalazki.
10 kwietnia 2010 at 01:17[usunięto_link] wrote:
miałam na myżli diety typu: 1000kcal i inne wynalazki.
A tu się z tobą zgodzę tego to nikomu nigdy bym nie polecił 🙂
14 czerwca 2012 at 16:46Hej, również nienawidzę diet, przeważnie stosuję dietę przez jeden dzień, później się zniechęcam. Wolę suplementy. Co do biegania, ostatnio zaczęłam próbować swoich sił, powiem Wam szczerze, że ciężko mi to szło.Jak się nie ma kondycji to można wyzionąć ducha ;)zmobilizował mnie mąż. Na ostatnie urodziny dostałam od niego pulsometr timexa i powiem Wam, że teraz biegam dla frajdy aby sprawdzać co chwilę jak zmienią się puls. Niby zabawa, ale na tyle dobra, że chce mi się biegać. Wiem, że wiele osób korzysta z pulsometrów, ja na razie się bawię, może podpowiecie mi jak dokładnie korzystać z niego?
- AutorOdp.