• Autor
    Odp.
  • aniellka
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

eh, ja pominęłam w pierwszym tyg 1 tabletkę, w drugim tyg tez 1 tabletkę i teraz chodzę i myżlę!!! włażnie mija ta tyg przerwa, w czasie której powinno wystąpic krwawienie, a którego brak! jeszcze odczekam pare dni i zrobię test.
    Myżlicie, że to ciąża?czy na skutek pominietych tabletek organizm wariuje?

aniellka
    Member
    • Zapaleniec

zgadzam sie z Twoja propozycją w 100proc!
    na ulotce piszą- dodatkowe zabezpieczenie koniecznie, ale czy to możliwe żeby pominięcie 2 tabl miało od razu aż taki efekt:) jakim jest ciąża?

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

jaaasne: ciaza ci nie grozi. pigul nie trzeba lykac reguralnie. wystarczy co druga.

😆

iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

Wygląda na to, że na opakowaniach piguł powinna być umieszczona (napisana wielkimi literami) informacja: Uwaga! Nieregularne stosowanie powoduje zachodzenie w ciąże..
    W końcu ulotka informacyjna to.. tylko ulotka 🙄

parvati
    Member
    • Guru

na niektorych ulotkach jest nawet wyszczegolnione, co trzeba zrobic w zaleznosci od tego, ktorej tabletki sie zapomni…ale to rowniez za malo:)))

aniellka
    Member
    • Zapaleniec

Wiem doskonale co jest napisane na ulotce, chodziło mi raczej o Wasze osobiste dożwiadczenia – jeżli takowe macie w tej kwestii. Ja zapomniałam o tabletce tak naprawde podczas tych tzw dni płodnych i póxniej jeszcze raz, dlatego czuje niepokój.
    Chociaz z drugiej strony pewnie bym skakała z radożci gdyby sie okazało, że wpadka hehe 🙂

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

czuje niepokój.
    Chociaz z drugiej strony pewnie bym skakała z radożci gdyby sie okazało, że wpadka hehe 🙂

😕

aniellka
    Member
    • Zapaleniec

To zdecyduj sie w końcu czy chcesz wpażć czy nie. Żenada.

może bez przesady, moje pytanie było czy pomijając tabl można wpażć!!!
    i chodziło mi o Wasze dożwiadczenia, a żenujące to jest to że nie chce sie niektórym nawet doczytać!po co ktoż taki zabiera tu głos wogóle!

parvati
    Member
    • Guru

tak. mozna wpasc.

aniellka
    Member
    • Zapaleniec

zrobiłam dziż test i wpadki nie ma, ale okresu tez brak 🙁

parvati
    Member
    • Guru

test czasem klamie.

ForceRecon
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 506
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Wiem doskonale co jest napisane na ulotce, chodziło mi raczej o Wasze osobiste dożwiadczenia – jeżli takowe macie w tej kwestii. Ja zapomniałam o tabletce tak naprawde podczas tych tzw dni płodnych i póxniej jeszcze raz, dlatego czuje niepokój.

To jak wiesz, to bierz reularnie, masz problemy z pamiętaniem, ustaw sobie przypomnienie na komórce, to nie są witaminy, które od czasu do czasu można pominąć.
    I zdecyduj się czy czujesz niepokój, czy będziesz skakała z radożci.
    Prosta sprawa

aniellka
    Member
    • Zapaleniec

biorę tabsy, bo mój facet jeszcze chce zaczekać z dzidziusiem- ze wzgl na pracę, jedzie na misję.Natomiast ja bardzo chętnie bym już zakochała sie w macierzyństwie. Dlatego bardziej byłam ciekawa niż zmartwiona wpadką.
    Tak szczerze mówiąc to nie chce juz dłuzej czekać.

parvati
    Member
    • Guru

idz do lekarza, zrob test z krwi.

aniellka
    Member
    • Zapaleniec

dziż zrobiłam test, wiesz taki płytkowy i wynik był negatywny. Poczekam jeszcze troszkę.Tylko nie wiem skąd brak okresu w tej 7dniowej przerwie!? skoro nie ciąża to co?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " zapominalska…"

Przewiń na górę