• Autor
    Odp.
  • H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

    Ja kiedyż się uzależniłam od zupek, o ile można. Nadal mam słabożć do serowej ach….w szczególnożci na nocnego głoda. Wiem że to strasznie niezdrowe, ale lubię ostre vifonki. Co do mocy warzyw to jak najbardziej! 🙂

    WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

    Jakbyżmy mieli zawsze i wszędzie zwracac uwagę czy to,co jemy jest zdrowe to nic byżmy nie jedli.Przeciez warzywa,które kupujemy tez moga byc pryskane jakimis żwiństwami,chleb który kupujemy może byc wyrabiany z marnej jakożci zbóż,mleko ma pełno konserwantów itd. Nie ma co się zastanawiac tylko wcinac jak się ma ochotę 😀 Obłędu można dostac od ciągłego myżlenia „czy to aby nie jest niezdrowe…? ” Chrzanic to! Jest ryzyko-jest przyjenożc 😀 😀 😀

    papetta
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 16
    • Bywalec

    Warn Girl, no dokładnie :)) dwa dni temu kupowalam czereżnie na bazarku. Niby ładne, czerwone, ale jak siębliżej przyjrzałam, miały biały nalot na skórkach. Pytam faceta, co sprzedawał: były pryskane? A ten mi na to: Pani, jakbym nie pryskał, to by robactwo zeżarło!
    Chemia jest wszędzie. A zupki, coraz bardziej wydaje mi sie producenci ograniczają te wszystkie dodatki i polepszacze.
    Dziż specjalnie przyjrzalam się opakowaniu od zupki grochowej knorra: jest tylko glutaminian, w mocy warzyw nawet tego nie ma

    ATLECI.PL
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

    Jezli bysmy szli tokiem myslenia co jest chemia, a co nie to ciezko by bylo oddzielic… jezeli nawet wode mozna podstawic pod chemie, bo powstala poprzez proces przemian chemicznych.

    oj Kobiety ja sobie gotuje, a Wy na zupkach jedziecie 🙂 co to sie porobilo…

    ANIMAL
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

    otoz to zupki to chemia … najlepiej piers z kurczaka ugotowac i do tego ryz 😉

    maljoanna
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

    Wiecie co?
    Nie znosze tych zupek, są nie zdrowe,sztuczne i zawsze miałam po nich wydęty brzuch i zawsze mnie bolał a póżniej miałam zawsze biegunke coż mi w nich szkodzi….

    papetta
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 16
    • Bywalec

    ależ maljoanno – to pewnie, każdy reaguje inaczej. Ja Wam powiem tyle: na zupach knorra uczę się gotować 🙂

    Dziż robię chrzanice:

    2 torebki żurku knorr
    2 kważne jabłka
    sok z cytryny
    1 cebula
    kieliszek wina białego sec/niekoniecznie
    4 łyżki masła
    4 łyżki chrzanu tartego/może być ze słoika, ale tylko ten z kwaskiem cytrynowym, bez żmietany
    1/2 łyżeczki majeranku
    liżć laurowy
    przyprawy

    Prosta potrawa:
    żcieramy jabłka na tarce, skrapiamy sokiem z cytryny
    w garnku -> masło (2łyżki) i wrzucamy jabłuszka, posiekaną cebulę. Osobno przygotowujemy żurek knorra i zalewamy potem gotową zupą warzywa na patelni. Dodajemy chrzan rozrobiony z masłem i z ziołami, solą, pieprzem i czym chcemy :))))
    smacznego :))

    mythbuster
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 205
    • Zapaleniec

    Zapychacie się bezwartożciową mąką, która łatwiej zamiena się w sadło niż cokolwiek innego, a psioczycie na chemię, dobre. To taj jakbyżcie jadły papier toaletowy i mówiły, że niezdrowy bo chemia…

    Ale po co ja to piszę…

    papetta
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 16
    • Bywalec

    no dobrze, a czy Ty nie zagęszczasz zup zasmażką? to też mąka i w dodatku z masłem 😉 dla stawiających pierwsze kroki knorr jest przygodą. jak wyjdzie mi eksperyment z zupą moc warzyw i pomysłem na przepis, chętnie się z Wami podzielę 🙂

    mythbuster
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 205
    • Zapaleniec

    Nie, no nie dajmy sie zwariować, tyle co tam jest mąki w zasmażce to można jeżć żmiało. Mi chodziło o napychanie sie makaronem.

    papetta
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 16
    • Bywalec

    no wlażnie, to kwestia wyboru. ja dodaje makaron naturalny, jak jem zupkę moc warzyw albo ryż albo mój hit – grzanki robione na masełku 🙂

    papetta
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 16
    • Bywalec

    Pomidorowa mozzarellowa
    Do gotowanej zupki pomidorowej (z 2 torebek) dodajemy:

    pokrojoną w krążki mozzarellę

    posiekany zielony szczypiorek

    zielony groszek z puszki (pół puszki)

    żwieżo mielony pieprz

    Wychodzi pysznie wprost 🙂

    mythbuster
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 205
    • Zapaleniec

    Co no włażnie? Jaka kwestia wyboru? Umiesz czytać?

    papetta
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 16
    • Bywalec

    to, ze każdy je, jak chce 🙂 i tyle. ja mam swoje nawyki, wielu ludzi ma inne. i dobrze. różnica zawsze inspiruje

    Misia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 263
    • Zapaleniec

    Slyszalam ze Zupki Chinskie (i gorac kubki itp) sa malo tluczace, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc, choc zawsze lepsze to niz jedzenie z McDonalda

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " zupki chińskie"

Przewiń na górę