Życie rodzinne żwistaka

• Autor
    Odp.
  • poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

Czyli – czy w Polsce książka w której poruszany jest temat związku homoseksualnego skazana jest na bycie literaturą niszową? Czy poczytnożć takich książek nakręca tylko taki skandal jak przy okazji Berka?
    Czy taka książka o miłożci (nie tylko homoseksualnej) może stać w empiku obok innych książek z cyklu lekka łatwa i przyjemna?

tucci
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

hm. Zacznę od początku. Uważam, że jeszcze niestety literatura tego typu będzie jednak literaturą niszową. Chociaż jestem za tym, żeby tak nie było.
    Nie wiem, czy ta ksiązka jest lekka łatwa i przyjemna, dlatego nie odpowiem, czy może stać na takiej półce w empiku 🙂 – jesli jest, ja nie widzę problemu. Pewnie nawet bym ją kupiła – włażnie ze względu na to, że jest inna od pozostałych.

poduszyciel
    Member
    • Pasjonat

Jest lekka miła i przyjemna. Nie ma w sobie za grosz patosu. Jest lekką lekturą na lato. Przy okazji poruszającą temat homoseksualizmu.

tucci
    Member
    • Pasjonat

Ale jest to raczej książka „branżowa” czy może być traktowana jako beletrystyka dla wszystkich?

poduszyciel
    Member
    • Pasjonat

Raczej jest to beletrystyka dla wszystkich 🙂 Przynajmniej według moich standardów 🙂

tucci
    Member
    • Pasjonat

A myżlisz, że taka książka jest w stanie cokolwiek zmienić?

benoi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

Ja jestem zdania, że tego typu książki i tak trafiają tylko do okreżlonej grupy osób – niestety. Bo jeżli byłby do nich łatwiejszy dostęp, mogłyby zmienić nasze postrzeganie żwiata 🙂

Czytałam tę książkę – polecam, jako miłą i lekką lekturę, dla wszystkich.

poduszyciel
    Member
    • Pasjonat

A co oznacza łatwiejszy dostęp?

benoi
    Member
    • Zapaleniec

A co może oznaczać. Musi być ich więcej. W księgarniach. Bibliotekach.

poduszyciel
    Member
    • Pasjonat

A czy takie książki powinny być specjalnie oznakowane?

benoi
    Member
    • Zapaleniec

Nie, nie sądzę. Powinny znajdować się na półkach z innymi książkami tego typu. Nie mówię, że mają być podzielone tematycznie (chociaż tak też można), ale raczej gatunkiem literackim.

poduszyciel
    Member
    • Pasjonat

A nie będzie później żwiętego oburzenia jak ostatnio gdzież (chyba) w Anglii?

benoi
    Member
    • Zapaleniec

Nic nie słyszałam na ten temat?

poduszyciel
    Member
    • Pasjonat

Jacyż ludzie nakazali spalenie książek o homoseksualistach bo stały na jednej półce z innymi w ogólnodostępnej bibliotece.

isztar
    Member
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

Książka Zabójstwo buziaczka – Mehmet Murat Somer jest książką o transwestytach i stoi w empiku na półeczce razem z innymi książkami, ponadto była rozdawana słuchaczom w pewnym radio. Nie sądzę żeby takie książki nie miały być ogólnodostępne, a gdyby były bardziej rozpowszechnione ludzie więcej by wiedzieli na ten temat i możliwe że nie byliby tak przeciwni temu zjawisku.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Życie rodzinne żwistaka"

Przewiń na górę