Andzela

Twoje odp. na forum:

  • Autor
    Odp.
  • W odpowiedzi: szybki obiad?
    Andzela
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

    Tylko żeby sosiki do makaronu i ryżu nie były zbyt tłuste, bo będziecie musieli zmusić swych panów do wizyt na siłowni 😀

    W odpowiedzi: Metoda gotowania "sous vide"
    Andzela
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

    W sumie, żeby ugotować mięso (czyli doprowadzić do denaturacji białka) nie potrzeba osiągać temp. wrzenia. Wystarczy bodajże 60-70 stopni i nieco dłuższe gotowanie. Poza tym, im dłużej gotowane mięsko, tym dużo lepsza jest jego struktura (kruchożć etc.). Co nie zmienia faktu, że chętnie poznam bliżej jakież ciekawe fakty na temat sous vide 🙂

Przewiń na górę