Szczepionka przeciw HPV

• Autor
    Odp.
  • Kwiat we wlosach
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 514
    • Zasłużony

czy któraż z WSas już to miała zażywała? bo to jest tak ze zazywaja to dziewczyny jak nie wspołzyły ale jak sie człowiek uprze a wspolzył to tez mozna i sama nie wiem czy to kupowac czy nie bo troszke drogie to jestt

kajdaaa
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 1620
    • Maniak

nie mam pojęcia co to jest ale znalazłam stronkę w internecie

[usunięto_link]

Nikusia
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 19
    • Bywalec

ja jestem aktualnie po drugiej dawce tej szczepionki i we wrzesniu mam trzecia. moga ja zazywac dziewczyny, ktore juz wspolzyly.

emotional_woman
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 15
    • Bywalec

u mnie taka szczepionka kosztuje 440 zł 😐
    i sie dziwią dlaczego kobiety się przed tym nie zabezpieczają .
    jezeli masz stalego partnera, to chyba nie masz się czym martwić, ponieważ ten wirus przenoszony jest droga płciową. tak czy nie ? 🙂

Kwiat we wlosach
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 514
    • Zasłużony

tak dorga płciową ale wolałabym lepiej miec i sie nie martwic o jakis rak w przyszłosci sama nie wiem

Nikusia Wysłany: Pią Lip 06, 2007 3:09 pm Temat postu:

ja jestem aktualnie po drugiej dawce tej szczepionki i we wrzesniu mam trzecia. moga ja zazywac dziewczyny, ktore juz wspolzyly.

a jak sie po tym czujesz? a Ty jak to zazyłas to juz byłas po stosunku jak moge oczywiscie zapytac

Nela
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

u mnie taka szczepionka kosztuje 440 zł 😐
    i sie dziwią dlaczego kobiety się przed tym nie zabezpieczają .
    jezeli masz stalego partnera, to chyba nie masz się czym martwić, ponieważ ten wirus przenoszony jest droga płciową. tak czy nie ? 🙂

Niestety nie tylko droga plciowa. Ja mialam stalego partnera zawsze(tylko moj maz) i lekarze zadawali mi pytania typu: uzywa pani OB, miala pani spirale, miala pani nadzerke, mial to juz ktos w rodzinie…i tak dalej. Powodow jest wiele….

P.S. Radze wszystkim zabezpieczyc sie taka szczepionka. To cud, ze ja wynaleziono.

Misia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 263
    • Zapaleniec

Mi moj ginekolog odradzil te szczepionke, bo powiedzial ze jak jestem w stalym zwiasku to to nie ma sensu, ale nie jestem przekonana czy ma racje…zastanawiam sie jeszcze.

zioolko
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Hej!

Ja miałam ten sam dylemat, ale postanowiłam najpierw się upewnić, czy w ogóle mam wirusa. Znalazłam testy na HPV dla siebie i partnera (stałego zresztą) i na szczężcie jesteżmy zdrowi!

testy miałam z
    [usunięto_link]

więc jeżeli macie stałego partnera, to wystarczy się sprawdzić raz i z głowy 😉
    i wychodzi troche taniej niż szczepionka…
    🙄

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Szczepionka przeciw HPV"

Przewiń na górę