- AutorOdp.
- 4 lipca 2007 at 14:31
czy któraż z WSas już to miała zażywała? bo to jest tak ze zazywaja to dziewczyny jak nie wspołzyły ale jak sie człowiek uprze a wspolzył to tez mozna i sama nie wiem czy to kupowac czy nie bo troszke drogie to jestt
4 lipca 2007 at 15:06nie mam pojęcia co to jest ale znalazłam stronkę w internecie
[usunięto_link]
6 lipca 2007 at 13:09ja jestem aktualnie po drugiej dawce tej szczepionki i we wrzesniu mam trzecia. moga ja zazywac dziewczyny, ktore juz wspolzyly.
9 lipca 2007 at 10:49u mnie taka szczepionka kosztuje 440 zł 😐
i sie dziwią dlaczego kobiety się przed tym nie zabezpieczają .
jezeli masz stalego partnera, to chyba nie masz się czym martwić, ponieważ ten wirus przenoszony jest droga płciową. tak czy nie ? 🙂9 lipca 2007 at 13:30tak dorga płciową ale wolałabym lepiej miec i sie nie martwic o jakis rak w przyszłosci sama nie wiem
Nikusia Wysłany: Pią Lip 06, 2007 3:09 pm Temat postu:
ja jestem aktualnie po drugiej dawce tej szczepionki i we wrzesniu mam trzecia. moga ja zazywac dziewczyny, ktore juz wspolzyly.a jak sie po tym czujesz? a Ty jak to zazyłas to juz byłas po stosunku jak moge oczywiscie zapytac
9 lipca 2007 at 15:13[usunięto_link] wrote:
u mnie taka szczepionka kosztuje 440 zł 😐
i sie dziwią dlaczego kobiety się przed tym nie zabezpieczają .
jezeli masz stalego partnera, to chyba nie masz się czym martwić, ponieważ ten wirus przenoszony jest droga płciową. tak czy nie ? 🙂Niestety nie tylko droga plciowa. Ja mialam stalego partnera zawsze(tylko moj maz) i lekarze zadawali mi pytania typu: uzywa pani OB, miala pani spirale, miala pani nadzerke, mial to juz ktos w rodzinie…i tak dalej. Powodow jest wiele….
P.S. Radze wszystkim zabezpieczyc sie taka szczepionka. To cud, ze ja wynaleziono.
10 lipca 2007 at 06:24Mi moj ginekolog odradzil te szczepionke, bo powiedzial ze jak jestem w stalym zwiasku to to nie ma sensu, ale nie jestem przekonana czy ma racje…zastanawiam sie jeszcze.
10 marca 2008 at 20:42Hej!
Ja miałam ten sam dylemat, ale postanowiłam najpierw się upewnić, czy w ogóle mam wirusa. Znalazłam testy na HPV dla siebie i partnera (stałego zresztą) i na szczężcie jesteżmy zdrowi!
testy miałam z
[usunięto_link]więc jeżeli macie stałego partnera, to wystarczy się sprawdzić raz i z głowy 😉
i wychodzi troche taniej niż szczepionka…
🙄 - AutorOdp.